Samsung MHL vs microUSB

Fórumok

Családunkba bekerült egy Samsung Galaxy Note 2 ami első ránézésre mikro usb kábellel és csatlakozóval bír. Az első ami feltűnt, hogy a Kindle microUSB kábelével nem csereszabatos, az nem megy bele. Most megnéztem, és a másik régebbi, de már mikroUSB-s telcsi kábelét sem fogadja be. Külföldi fórumokon, aki ilyet írt általában a földbe döngölték, hogy de ez bizony standard mikroUSB... no de valamiért mégis kizárólag a saját kábele megy bele...

Pár kör guglizással kiderült, hogy ez egy 11 pines mikro-usb, amit ha jól értem MHL-nek hívnak és egyszerre mehet rajta a hdmi is, amihez a Samsung egy adaptert forgalmaz, ami a 11 eres mikrousb-ből 5-ereset és hdmi-t csinál... a legújabb Samsung telcsik "vívmánya" (S3 S4 és Note 2).

Elvileg végére is jártunk ezzel a dolognak, de nem értem: még lehet olyan új telefont forgalmazni, amihez nem használható a sima, szabványos usb kábel??!! (vagy az én otthoni kábeleim inkompatibilisek csak?)

Ha jól látom minimum 1500 HuF-ba fáj egy olyan adapter ami a 11 csatist 5 csatisra butítja.. (ergo a standard usb kábel is csatlakoztatható lesz a telefonhoz ezzel) de a samsungtól 6-7 khufért is lehet adaptert venni :) "Business as usual"? Vagy másnak van olyan 5 eres csatlakozója, ami belemegy a 11 eres foglalatba?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_High-Definition_Link#Samsung_Micro-…
http://dx.com/p/micro-usb-11-pin-male-to-micro-usb-5-pin-female-adapter…
http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/rtte/chargers/index_en.htm (no igen, majdnem sikerült: "The agreement allows for the use of an adaptor.")
http://prohardver.hu/tudastar/mhl_csatlakozo.html (innentől minden világos, az is, hogy valami baj van azokkal akik azt állítják, hogy sima kábellel mennek ezek az eszközök)

Hozzászólások

Ez nekem is feltűnt. Csak azt hittem, hogy amit én micro USB-nek gondoltam, az valami más és ez az igazi. :)

Viszont köszi az infót, legalább már tudom, hogy miért írnak itt-ott HDMI-ről, miközben nincs HDMI csatlakozója a készüléknek.

Én úgy tudtam, hogy ez egy feature és belemegy szabványos Micro-USB kábel is.
Más is megerősíti ezt a problémát?

"de nem értem: még lehet olyan új telefont forgalmazni, amihez nem használható a sima, szabványos usb kábel??!!"
Lásd az összes iPhonet :)

Galaxy S III -am van, es mukodik standard microUSB kabellel.

-----
“Firefox, you say? No I don't play Pokémon”

No, utánanéztem: http://images.wisegeek.com/micro-usb-mini-usb-and-standard-usb.jpg
Itt van egy kép. A NoteII-n a legkisebb van, ilyennel korábban sohasem találkoztam.
Amit én "mikro USB"-ként ismertem, az a középső méret, alias mini USB.
Amit a Samsung a NoteII-be rakott, az a mikro. Hogy ezen belül van-e különbség a különböző kábelek, csatlakozók és azok működőképessége közt, azt nem tudom.