ZTE MF820 LTE USB modem Ubuntu Desktop alatt

 ( deuche | 2013. július 15., hétfő - 18:04 )

Sziasztok!

Egy ideig vígan használtam a fenti párost, gyorsan ment a hipernet... boldogság...
Aztán jött egy levél a tnortol, hogy bizony frissíteni kell a modem firmware-t. Ez szépen sikerült is.
Azóta az Ubuntu próbálkozik kapcsolódni de nem sikerül. A tnor ügyfélszolgálat persze elhajt, hogy az Ubuntun ez a modem nem támogatott. (vásárláskor sem volt támogatott...)

Valakinek ötlete? Előre is köszönöm!

Egy kis részlet a naplóból:

Jul 15 17:56:43 K70IO NetworkManager[1028]: Activation (wwan0) starting connection 'Telenor mobilinternet'
Jul 15 17:56:43 K70IO NetworkManager[1028]: (wwan0): device state change: disconnected -> prepare (reason 'none') [30 40 0]
Jul 15 17:56:43 K70IO NetworkManager[1028]: Activation (wwan0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
Jul 15 17:56:43 K70IO NetworkManager[1028]: Activation (wwan0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
Jul 15 17:56:43 K70IO NetworkManager[1028]: Activation (wwan0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
Jul 15 17:57:03 K70IO NetworkManager[1028]: GSM connection failed: (32) Serial command timed out
Jul 15 17:57:03 K70IO NetworkManager[1028]: (wwan0): device state change: prepare -> failed (reason 'unknown') [40 120 1]
Jul 15 17:57:03 K70IO NetworkManager[1028]: Activation (wwan0) failed.
Jul 15 17:57:03 K70IO NetworkManager[1028]: (wwan0): device state change: failed -> disconnected (reason 'none') [120 30 0]
Jul 15 17:57:03 K70IO NetworkManager[1028]: (wwan0): deactivating device (reason 'none') [0]
Jul 15 17:57:18 K70IO NetworkManager[1028]: (wlan0): bringing up device.
Jul 15 17:57:18 K70IO NetworkManager[1028]: WiFi hardware radio set enabled
Jul 15 17:57:18 K70IO NetworkManager[1028]: WiFi now enabled by radio killswitch
Jul 15 17:57:18 K70IO NetworkManager[1028]: (wlan0): bringing up device.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valaki?

Ami linkeket írok, azok megoldás-keresések, de talán mégis segíthetnek.
Ebben a végétől visszafelé nézegesd:
http://puppylinux.hu/phpbb3/viewtopic.php?t=388&p=9640#p9640
Ez pedig végig effélékről szól:
http://puppylinux.hu/phpbb3/viewtopic.php?f=8&t=127&sid=51ce2c5ecf8545b49fd1768d3d2db533
És még ez is:
http://puppylinux.hu/phpbb3/viewtopic.php?f=8&t=696&sid=6c6e0e8fc9f26e25d1f56274b27e5b10

Szia!

Lehet hogy nem segít, akkor bocs.

Én a múlt héten Raspberry Pi-n debian alatt szívtam azzal hogy a Huawei K3772 modemét (Vodafonos) basztassam.
Addig fel sem éledt amíg windows alatt először meg nem csináltam egy vitamaxos felcsatlakozást...
Második szívás az volt, hogy átettem a vitamaxos kárty helyére előfizusat. Gondoltam átírom csak a PIN-t és az APN-t...
Hát nagyon nem... Két óra szívás után, bedugtam egy windowsos gépbe, ott a kilensen átváltottam vitamaxról előfizura, újraindult a program, egy csatlakozás próba, majd ment szépen linuxon is... Szóval ha nem tetted meg, windowson csinálj próbacsatlakozást.

Kipróbáltam már, ez megvolt. Sőt a tnoros tárcsázó progiból ellenőriztem le a APN és NUBER beállítást. Köszönöm az ötletet.

Szia!

Az /etc/usb-modeswitch.conf fájlba próbáld
meg beírni a következőt:

#ZTE MF820

DefaultVendor= 0x19d2
DefaultProduct=0x0166

TargetVendor= 0x19d2
TargetProduct=0x0167

MessageEndpoint=0x01
MessageContent=55534243e856e2892400000080000685000000240000000000000000000000

Üdv.

Megtetem. Sajnos ugyan az van a logba és továbbra sem megy. Előfizetéses kártya van a modembe hátha ez segít...