Félelmetes

Számomra félelmetes, hogy az egyetlen fegyver a ellenállás, és a hallgatás.

Hozzászólások

A bátorság megvolt, hogy ezt leírd. :)

Az ellenállás hasztalan!
Olvass Ghandit.
A csend mindig is veszélyesebb, mint a zaj, a némaság hozadéka információhiány. És az információk hiánya tehetetlenné teszi az embereket, mert nem tudják honnan és milyen formában jön a vész.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Oké, de miről beszélsz? A lehallgatási botrányról?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt láttam, csak továbbra se értem, hogy mi a félelmetes? Az, hogy mindent loggol? Vagy az, hogy a .be doménregisztrátorok egyrészt hagyták "érdekes" adatokkal regisztrálni, másrészt még mindig hagyják a domént élni? Vagy az, hogy továbbra is idióta? Az adatgyűjtési szokásai tényleg azok, mondjuk...
---------------------------
���������������������������

ez pont olyan, mint a terrorizmus. Ha azt el tudjak erni, hogy az emberek feljenek, rettegjenek, hogy ki se merjenek mozdulni a lakasukbol, akkor mar azzal nyertek. Nem kell tobbe egyet sem pukkantaniuk.

Ez a fejserulest szerzett (hasraesett a felmosovodorben, es biztos beverte a fejet) kis tengeralattjaro hadnagy (omfilol) detto: ha mindenki torli a kommentjeit, topikjait, csak mert ez a butaarcu, anti-fitnessz-klubos kis gyoker valami rosszindulatu komment kisereteben kipellengerezi a velt vagy valos butasagainkat, akkor o nyert.

Kell meg lazitani titeket, vagy a sarkatokra tudtok allni, hogy leszarjatok, hogy ez a kis gyoker mit firkal? Mert akkor ti nyertek.

Halkan jegyzem meg, hogy idonkent azert nem masert kerul fel egy komment, mert a kisgyerek nem erti, mirol van szo, nem erti, hogy hol kell valamit szo szerint venni, hol nem. Nem kell tul sokat belelatni, ennyit tud.

Diktatorok kezikonyve

+1

Volt például egy így kezdődő mondatom:

Én oszcilloszkóppal megtaláltam egy VIA chipset DMA bugját [...]

Többek között ezt is kigyűjtötte gabucino, csak nem értem, miért. Tényleg így volt pedig. Volt egy hardware-em, amelyen egy Lattice CPLD-ben valósítottam meg a DMA kérést, a hozzá szükséges állapotautomatát. A gond az volt, hogy néha hibázott a szerkezet, és nem értettem, miért. Elkezdtem debugolni, bizonyos állapotokkal előállítottam trigger eseményt, s szépen kimértem, hogy az illető alaplap VIA chipsetjében van az illető bug. Aztán a Linux kernel dokumentációjában rátaláltam, hogy ezt megtalálták már a kernel fejlesztők is. Már nem emlékszem, mi volt pontosan, talán olyasmi, hogy bizonyos körülmények között a busz kérés megszűntetése után nem szűnt meg a -busack, s így nem lett a CPU-é a busz.

Mivel én mértem, tudom, hogy így történt, nem igazán értem, ezt a mondatomat miért gyűjtötte ki gabucino. (Persze, abba is bele lehet kötni, hogy több mint 10 év távlatából már nem emlékszem minden részletre. Akkor tudtam pontosan.)

Talán tetszett neki. Fogalmam sincs, de mindegy is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nagy problémát nekem sem okoz ez, bár picit zavar a jelenség. Egyrészt sok esetben nem értem, mi a gondja egyes mondatokkal. Eleve sokfélék vagyunk, más-más életszakaszban járunk, különböző érzelemvilággal rendelkező emberek járunk ide írogatni. Nem kizárólag műszaki természetű témák merülnek fel, de olykor ilyen kérdésekben sem fogalmazunk pontosan. Előfordul, hogy a rövidség oltárán áldozzuk fel a precizitást, máskor ez utóbbi hathat kötekedésnek. Amit én fájlalok, az a rosszindulat, a trollkodás. Miért nem lehet némi tiszteletet tanúsítva szólni a másiknak, hogy az a dolog szerintem nem úgy van?

A konkrét példát illetően pedig az az érzésem, gabucino azt hihette, hogy erősen színezem a dolgokat, nem igaz, amit írtam. Na, de mi a fenét tegyen egy hardware fejlesztő villamosmérnök, ha az általa tervezett berendezés néha furán viselkedik, nem az elvárt módon teszi a dolgát? Én ilyenkor mérni szoktam, még ha ez gabucino számára valamiféle hihetetlen dolognak is tűnik. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudod mi még a félelmetes?

Például egy medve.

békés plüssmaci itt, van még vagy 1000 videó. fasza lehet amikor neked ront fél tonnányi aranyos macilaci, olyan karmokkal, amitől Freddy bátyád behugyozna, nem beszélve a "cseppet sem" durva fogairól. mondjuk biztos nyugtatólag hathat valami ilyesmi bevezetés, mielőtt azt mondja "szasz' Gábor, én vagyok a medve".

szóval akár békés- akár nem, én inkább nem akarnék találkozni vele.

--
Vége a dalnak, háború lesz...