Gmail IMAP és N900, "Message not available on server"

Fórumok

Sziasztok az alábbi problémám akadt és nem találtam rá releváns találatot, tippem sincs mi lehet a baj.

Egyik pillanatról a másikra, tegnap délután, nem tudom letölteni a leveleimet a Nokia N900 telefonom e-mail kliensével. A leveleket szépen frissíti, látom a fejléceket, de a mikor meg akarom nyitni, a "Message %s not available on server." üzenetet kapom (%s a levél tárgya).

Ami releváns lehet:
Wifi-ről próbáltam, többről is.
Az inboxom mérete nagy, 13000 levél.

Amiket kipróbáltam:
Gmail felületén IMAP ki, be kapcsol.
Régi levelek archiválása (már csak 1500 az inbox).
IMAP beállítások között az inbox méretét 1000-re korlátozza a Gmail.
Telefonon az adott profil törlése és új készítése.
Telefonon a .modest könyvtár törlése (ebben van a cache).

Szerintetek mit kellene kipróbálom, egyáltalán hol lehet a hiba? Változhatott valami a Gmail IMAP felületén? Vagy a telefonnal történhetett valami?
Eléggé hozzánőttem és hiányzik már egy nap után ez a funkció.

Köszönöm

Hozzászólások

itt a hupun azt olvastam, hogy a pop3-at nem szabad hasznalni, mert "idejemult"

Felmerült bennem is, mint végső megoldás, de kényelmetlen az IMAP-hoz képest. Ha több helyről olvasom a leveleimet, akkor zavaró, hogy amit már elolvastam a számítógépen, azt a telefon még olvasatlannak jelöli és fordítva. Ha nem találom meg a hibát, akkor az lesz a megoldás. Meg valami kis script.

Nálam ugyanez a hiba. Én már az egész telót újraraktam, eredménytelenül...
--
:q!

Ha a "IMAP beállítások között az inbox méretét 1000-re korlátozza a Gmail." akkor próbáld már meg lecsökkenteni.
archiválás?

Ma hallottam erről a problémáról először, ezért kipróbáltam a sajátomon is a dolgot (normál esetben közvetetten töltöm a gmail-es leveleimet).

Eredmény: nálam is ugyanez a hibajelenség.

Frissítettem a rendszert, ezután helyrejött - gondolom, észlelték mások is a problémát már...
Nálam CSSU+thumb fel van telepítve.

Tehát úgy tűnik, érkezett javítás erre a problémára, ugyanakkor valami Gmail-változással van összefüggésben (ugyanis saját szerveren, szintén IMAP eléréssel nem jelenkezett a hiba).

Furcsa viszont, hogy a szóban forgó készülék esetén ez csak ma jött elő, habár a Gmail-változások mindig elszórva érkeznek... úgy látszik, ez is. :)

csak egy +1, nálam is ez van.
egyelőre csak cssu stable van, mert volt egy masszív kressem, persze én okoztam haha.

egészen biztosan a google oldalán történt valami. még nem estem neki nyomozni, de örülök, hogy vannak még n900asok a hálózaton:D

Közben, mint quick fix átálltam pop3-ra, de azért jól jönne az IMAP, majd kísérletezem vele egy sort kicsit később, hátha addig kialakul valami.

Én nem tapasztaltam instabilitást.

Valójában a stabil ágat beállítva is átváltott a testingre nálam - nem állítottam vissza.
Úgy láttam, a testing frissül, a stabil viszont nem igazán...

Nálam még a cssu-thumb is fent van, ez inkább okozhatna instabilitást... de nincs gondom vele, a készülék viszont sokkal gyorsabb lett azóta.
(A fórumot viszont érdemes figyelni a készülék frissítése előtt, mert az éles repository-ban szoktak matatni a csomagok frissítésénél, ez pár embernek okozott gondot - ha így van, azt kiírja a fórumba.)

Más téma, nemrég szereztem egy AD-54-es headsetet, amin vannak a nyomógombok és a Nokia saját protokollját használja. Elvileg ez a headset nem működik az N900-zal, de az N9-cel már igen, az odavaló NitDroid forrásból már megvan a patch. Arra gondoltam, a közeli jövőben megpróbálom hozzáreszelni az N900-hoz, hátha működik.

nekem csak stable cssu van egyelore,es ott is jott javitas.
most mar múkodik.
a thumb az fasza nagyon,erdemes feltenni,de testing repokat igenyel,en most stable-lel akarok vicceskedni egy darabig,h majd loboghasson a hajam a thumbnal:)