Google összevonja az ingyenes tárhelyek méretét 10+5 GB-ról egységes 15 GB-ra

Már többször betelt a Gmail postafiókom és emiatt leveleket kellett törölnöm. Nemrég ismét elértem a 95%-ot és ilyenkor megjelenít egy külön figyelmeztetést az oldal tetején, hogy hamarosan betelik a tárhelyem, ezért fizessek elő nagyobbra, vagy töröljek a leveleim közül.

Először arra gondoltam, hogy biztos belátták, nem fogok előfizetni nagyobb tárhelyre, azt pedig valamiért (hm-hm ;) nem akarják, hogy ismét töröljek a levelezésemből, ezért inkább megnövelték a postafiókom méretét ingyen 10 GB-ról 15 GB-ra, de aztán rákeresve a jelenségre olybá tűnik, hogy ezt szép fokozatosan mindenkinél meg fogják tenni:

Hozzászólások

én talán akkor írtam nekik amikor 4GB volt a mail 1GB a picasa, hogy mi lenne ha fordítva lenne. levelekre 200MB elég :)

Milyen szociális vagy, én ha akarnám se tudnám azt a 10 ádámcsutkát megtömni, most is 300 MB / 10 GB foglalt, pedig van jópár ember, akivel csak ott beszélek, meg ott küldünk egymásnak pár dolgot. Jó, egyszer volt egy nagyobb törlésem kb. fél év leveleivel, de egy évben akkor se kerül 200 MB-nál több a postafiókomba in+out együtt sem.

azt pedig valamiért (hm-hm ;) nem akarják, hogy ismét töröljek a levelezésemből

Nem értem az utalást. Miért törődne a google azzal, hogy törölnöd kell (mint, felteszem, bárki másnak)?

Ja, így már értem -- tehát a google általában véve sem akarja, hogy a felhasználók megtizedeljék a leveleiket, mert így a google kollektív emlékezete rövidülne.

Őszintén szólva nem tartom elrugaszkodott elképzelésnek; a google sok tekintetben valóban gyomorforgató. (Pl. nem itt volt szó múltkor arról, hogy a google gmail-es magánlevelekben található, egyébként nem publikus URL-eket villámgyorsan beindexel?)

Szoktam utálni személyes adatot tartalmazó email-t gmail-es címre küldeni -- akkora tömegű gmail-es felhasználó van, hogy én hiába nem vagyok gmail-en, elkerülhetetlen, hogy az én adataim is a google bugyraiban végezzék, mert másokat gyakran csak ott érek el. (Lásd: családi fotókból galéria privát URL alatt, plusz címzettnek csak gmail-es account-ja van.)

Keresőt is igyekszem alapból másikat használni (régebben scroogle, mostanában duckduckgo), de a duckduckgo sajnos nagyon gyakran pocsék találatokat szolgáltat.

Visszatérve a +5 GB-re, gondolom, elmenthetnék a felhasználó által törölt elemeket máshol is, de technikailag ill. PR szempontból is kényelmesebb lehet, ha simán megnövelik a postafiók méretét.

Csak az lep meg, hogy Hungernek egyáltalán van gmail-es fiókja (amit a méretéből következően jó eséllyel rendesen használ is).

Visszatérve a +5 GB-re, gondolom, elmenthetnék a felhasználó által törölt elemeket máshol is, de technikailag ill. PR szempontból is kényelmesebb lehet

meg jogilag is...

Csak az lep meg, hogy Hungernek egyáltalán van gmail-es fiókja (amit a méretéből következően jó eséllyel rendesen használ is).

a méretét leginkább a publikus levelező listák adják, mint az LKML, Linux-stable, FreeBSD-hackers, OpenBSD-bugs, stb.

Releváns véleményem:
Vastagon lesz.rom ha akármennyi okos robot olvasgatja a leveleimet hogy releváns reklámokat adjon. Másfelől nem vagyok bűnöző sem, tehát attól sem kell félnem hogy "elkapnak", "megfigyelnek". A google által (ingyen) nyújtott szolgáltatások mennyisége, minősége és integráltsága nekem elég cserébe. Tudom hogy az általam leirt karakterekből pénzt kovácsol, de hol érdekel ez engem? Nem vagyok náluk ügyesebb / jobb, ha az lennék, én épitenék magamnak külön repülőteret, nem ők.

--
http://developersideas.blogspot.hu/
http://neurogadget.com/