[solved] Linux Mint Debian - a pendrive-ok auto mountolása hogyan történik?

Fórumok

Üdv mindenkinek!

Először is: elnézést a címért, de ennél értelmesebbet nem igazán tudtam összehozni, de ki is fejteném, hogy miért, ami igazából a kérdésem is lenne.

A címben említett LMDE (vagy pl Ubuntu, stb) alatt hogyan zajlik le konkrétan a pendriveok auto mountolása? Pontosabban: mi az ami elvégzi a /media alá csatolást egy frissen telepített rendszeren és a csatolási pont mi alapján kap nevet, valamint mi az ami létrehozza a felcsatolás előtt a könyvtárat, ami a csatolási pont lesz?

Már kb másfél órája guglizok ezután, de mindenhol ugyanazt a kérdést/megoldást látom, vagyis, hogy usbmount-tal, autofs-sel, vagy fstab-bal hogyan lehet kézzel mountolni, vagy éppen egyesével felvenni a mountolandó eszközöket, de ez a kérdésem szempontjából 100%-ban lényegtelen, mivel mindegyik megoldásnál kézzel létre kell hozni azt a könyvtárat, ami később a csatolási pont lesz.

Szóval ha ezzel kapcsolatban valaki adna egy kis felvilágosítást, vagy egy linket, ahol le van írva, hogy hogyan is működik, azt nagyon megköszönném.

Hozzászólások

Gondolom mnt minden modern disztro eyek is udev -et használnak.
A keresőszavad az udev. Röviden egy daemon ami figyeli a hardvereseményeket és ha rádugsz egy pendriveot létrehozza a device nodeot meg a mount pointot és felcsatolj.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation