Kenyér

 ( p.zoltan | 2013. április 13., szombat - 12:18 )

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb kenyér:

320g liszt (kb 290g BL80 és 30g Graham)
210ml langyos víz
4-5 g cukor
4-5 g só
1 zacskó szárított élesztő, nézd meg a termékleírást, mert van néhány, ami 1kg liszt/csomag, az a jó, ami fél kiló liszt/csomag

Összegyúrás, miután szépen összeáll még legalább 5 percig dagaszd
egy óra kelesztés letakrava
kicsit gyúrd át, épp hogy egyszer kétszer
kb 0.5 dl olivaolaj egy tepsibe
formázd meg a kenyeret, forgasd bele az olajba
majd a tepsiben keleszd tovább letakarva még egy órát
közben úgy 45 percnél kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 220 fokra
ha felmelegedett, akkor told be és süsd kb 22-25 percig

soha többet nem fogsz gyári kenyeret venni.

jó étvágyat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Apu vett kenyersutogepet occsoer, de nagyon jo kenyerek sulnek ki belole. Azota a szuleim nem vesznek kenyeret a boltban, legfeljebb par zsomlet, ha ugy jon ki a lepes, hogy epp nem tudnak sutni.

Azt hiszem, hogy ilyen specko lisztet nem hasznalunk (se Graham, se kenyerliszt), hanem van valami trukk, amivel a sima finomliszt is felhasznalhato lesz... de azt most igy fejbol meg nem mondom.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

lehet sutni sima finomlisztbol is, de a kenyerliszt nem veletlen kenyerliszt :)
ugy a tuti, ha finomlisztet meg a kenyerlisztet kevered.
egyebkent a jo liszt a lenyeg.