swatting, egy uj fun van terjedoben

 ( sj | 2013. március 18., hétfő - 11:09 )

A techcorneren olvastam Kommandót küldtek a tényfeltáró riporterre cimmel, miszerint bunozok ugy tortek borsot egy tenyfeltaro ujsagiro orra ala - aki mar tobb (online) bunozot buktatott le - hogy felhivtak a 911-et, mondvan ratortek az oroszok, es a feleseget mar le is lottek. Ennek mar a fele se trefa, igy kikuldtek a swat-ot.

Brian Krebs-nek pechje is volt, mert az akcio elott a rendorseg megprobalta felhivni, lecsekkolni az 'orosz szalat', de o eppen porszivozott, igy nem hallotta a telefon csorgest. Igy amikor kiment az ajton, hogy felszedje a meg karacsonyrol a kuszobon maradt ragasztot, akkor meglepodott, hogy egy par puskacso mered az arcaba. A tortenet vegul happy enddel zarult, es a fakabatok tenyleg rendesek voltak, mert meg a bilincset is levettek rola.

Egyutt erzek vele, es elkezdem gyakorolni a megadast, hatha egyszer nalam is megjelenik a TEK...

A tortenet Krebs sajat elmondasa alapjan: https://krebsonsecurity.com/2013/03/the-world-has-no-room-for-cowards/

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

OFF, mert most nincs hangulatom elokeresni azt a blogbejegyzest: koszi a fixet, majd alkalomadtan javitom. Az igeidokkel mindig bajban vagyok.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

A lézerkardot és a Jedi köpenyt még most semmisítsd meg!

Miért akarna megjelenni nálad a TEK?
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu

maradjunk annyiban, nekem is van par joakarom, akik eleg messzire is hajlandoak elmenni...

Diktatorok kezikonyve

Betartottad a törvényeket? Gyilkoltál tömegesen embereket? Üzletelsz maffiózókkal vagy terrorista csoportokkal? Ha mindre a válasz nem, akkor csak túl sok akciófilmet néztél. :D

Imho, a TEK-et rohadtul nem érdekli a kisember...
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu

de mártírnak látszani úgy látszik jópofa dolog.
nem mellesleg élénk fantáziára vall az egész :)

valoszinuleg nem ertettetek meg a hivatkozott cikket. Btw. az a tavalyi sztori megvan, amikor "Luke"-ot bevitte a TEK? http://velvet.hu/sztori/2012/09/12/bme_skywalker/ Szoval a lenyeg az, hogy egy kis soc. engineering csodakra kepes. Na majd, ha lattok az indexen vagy a blikkben Hajdu nagyur pribekjei kozott, ...

Diktatorok kezikonyve

Velvet, ennyi...
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu

Nyilván poén a TEK-et ekézni, mert egy barom félőrült állat jedinek öltözve egy fegyvernek látszó tárgyat tesz ki az asztalra egy 400 fős előadóban, miután az USA, és Nyugat-Európa után nálunk is megjelent az iskolai mészárlás fogalma. Én a kommandósok helyében kicsit még térdeltem is volna a bilincselés előtt a torkán, hogy érezze a vicc erejét. Persze bizonyos köröknek érdekében áll mindent nevetségessé tenni, ami a kormányhoz kötődik, de azért sajnálom, hogy ennyi ember van ebben az országban, aki picit sem képes elgondolkozni azokon a véleményeken, amiket készen kap a médiából. Annak viszont örülök, hogy a milliónyi fegyverszakértő, Chuck Norris, távpszichológus országa vagyunk...

aki picit sem képes elgondolkozni azokon a véleményeken, amiket készen kap a médiából.

en teged sajnallak...

Diktatorok kezikonyve

Miért?
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu

Kár, hogy kb. a fél évfolyam volt ott valami egyetemi ökörködésen csillagokháborújás jelmezben. Meg hogy egy "lézerkard" és a fegyvernek látszó tárgy között szerintem profiknál van különbség.

Persze ettől még lehet, hogy a tek helyében te még térdeltél volna egy kicsit az illető torkán, de ennek a magyarázata szvsz nem a profizmus.

Nem gondolnám, hogy egy későbbi Qpás rendezvényre kiöltözöttség mentesít a garázdaság alól. Márpedig 400 fős előadóban fegyverrel riogatni alig 3 évvel a pécsi lövöldözés után szerintem kimeríti a garázdaság fogalmát.

A Jesiség teljesen irreleváns, jelemeztől, Qpától függetlenül bekattanhat valaki és az otthonról hozott sportpisztolyával nyugodtan elkezdhet lövöldözni.

Aki összekever egy játékpisztolyt egy igazival, egyszerűen hülye. (nem, nem egy airsoft pisztolyt, egy lézerpisztolyt. Bár egy ilyennek egy vízipisztoly is kész rémálom lehet...)

Mondom én, hogy a 10 millió táv-fegyverszakértő országa vagyunk.

De akkor én is az leszek. Ez nekem nagyon nem tűnik lézerpisztolynak. Biztos arra a nyilvánvaló hoax-ra gondolsz, amin, ha jól emlékszem, valami színes műanyag játékpisztoly doboza volt.

http://logout.hu/bejegyzes/cpt_pirk/a_birodalom_elfogta_luke_skywalkert_kivegzes_a_fot/hsz_51-100.html
http://index.hu/belfold/2012/09/12/ott_voltam_a_teremben/

"játékpisztolyt kerepeltetett" -> egy igazi pisztoly nem kerepel... Kurva nagyot durran, de nem kerepel...

Ave, Saabi.

"A biokémia előadás rendben lement, a diákok már mentek ki a teremből, mikor megjelent néhány civil ruhás nyomozó..."
"Az óra alatt én nem realizáltam, hogy valaki jelmezben lenne, mikor kifele vonultak, akkor figyeltem fel a fiatalemberre a judogiban, aki egy játékpisztolyt kerepeltetett a jobb kezében."

Gondolom az időrendiség megvan.

Előadás kezdete - játékpisztoly kitesz - rendőrök kihív - előadás vége - kerepeltetés.

Lehet porhinteni, csúsztatni, ferdíteni, de itt nem a TEK hibázott.

Nem, a TEK tök jó volt. Tényleg: http://hvg.hu/velemeny/20120917_tek_bme

Most akkor döntsük már el, hogy köztudott volt-e, hogy játékpisztoly van nála, vagy se? Mert ez az érvelek így is, aztán meg úgy is ez nem igazán járható.

1. Ha a TEK-nek nem volt tudomása róla, hogy az játékpisztoly, ebben az esetben elképzelhető, hogy szakmai hibát vétettek.

2. De az 1-es pont nem lehet igaz, hiszen minden TEK-en röhögés azzal kezdődik, hogy "dehát messziről is lehetett látni, hogy az játékpisztoly"!

Most akkor lehetett tudni, hogy az játékpisztoly, így a TEK és a felejentők um. "közröhej" tárgyává tették magukat, vagy nem lehetett tudni, vagyis a TEK szakmai hibát vétett és ezzel együtt elismerjük, hogy a média, a blogok, illetve a velük cinkos röhögcsélők a szervezet szándékos hiteltelenítését és imidzsének lerombolását tűzték ki célul?

De van aki komolyan is veszi a hivatást?:D
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu