swatting, egy uj fun van terjedoben

A techcorneren olvastam Kommandót küldtek a tényfeltáró riporterre cimmel, miszerint bunozok ugy tortek borsot egy tenyfeltaro ujsagiro orra ala - aki mar tobb (online) bunozot buktatott le - hogy felhivtak a 911-et, mondvan ratortek az oroszok, es a feleseget mar le is lottek. Ennek mar a fele se trefa, igy kikuldtek a swat-ot.

Brian Krebs-nek pechje is volt, mert az akcio elott a rendorseg megprobalta felhivni, lecsekkolni az 'orosz szalat', de o eppen porszivozott, igy nem hallotta a telefon csorgest. Igy amikor kiment az ajton, hogy felszedje a meg karacsonyrol a kuszobon maradt ragasztot, akkor meglepodott, hogy egy par puskacso mered az arcaba. A tortenet vegul happy enddel zarult, es a fakabatok tenyleg rendesek voltak, mert meg a bilincset is levettek rola.

Egyutt erzek vele, es elkezdem gyakorolni a megadast, hatha egyszer nalam is megjelenik a TEK...

A tortenet Krebs sajat elmondasa alapjan: https://krebsonsecurity.com/2013/03/the-world-has-no-room-for-cowards/

Hozzászólások

OFF, mert most nincs hangulatom elokeresni azt a blogbejegyzest: koszi a fixet, majd alkalomadtan javitom. Az igeidokkel mindig bajban vagyok.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

A lézerkardot és a Jedi köpenyt még most semmisítsd meg!

Betartottad a törvényeket? Gyilkoltál tömegesen embereket? Üzletelsz maffiózókkal vagy terrorista csoportokkal? Ha mindre a válasz nem, akkor csak túl sok akciófilmet néztél. :D

Imho, a TEK-et rohadtul nem érdekli a kisember...
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu

valoszinuleg nem ertettetek meg a hivatkozott cikket. Btw. az a tavalyi sztori megvan, amikor "Luke"-ot bevitte a TEK? http://velvet.hu/sztori/2012/09/12/bme_skywalker/ Szoval a lenyeg az, hogy egy kis soc. engineering csodakra kepes. Na majd, ha lattok az indexen vagy a blikkben Hajdu nagyur pribekjei kozott, ...

Diktatorok kezikonyve

Nyilván poén a TEK-et ekézni, mert egy barom félőrült állat jedinek öltözve egy fegyvernek látszó tárgyat tesz ki az asztalra egy 400 fős előadóban, miután az USA, és Nyugat-Európa után nálunk is megjelent az iskolai mészárlás fogalma. Én a kommandósok helyében kicsit még térdeltem is volna a bilincselés előtt a torkán, hogy érezze a vicc erejét. Persze bizonyos köröknek érdekében áll mindent nevetségessé tenni, ami a kormányhoz kötődik, de azért sajnálom, hogy ennyi ember van ebben az országban, aki picit sem képes elgondolkozni azokon a véleményeken, amiket készen kap a médiából. Annak viszont örülök, hogy a milliónyi fegyverszakértő, Chuck Norris, távpszichológus országa vagyunk...

Kár, hogy kb. a fél évfolyam volt ott valami egyetemi ökörködésen csillagokháborújás jelmezben. Meg hogy egy "lézerkard" és a fegyvernek látszó tárgy között szerintem profiknál van különbség.

Persze ettől még lehet, hogy a tek helyében te még térdeltél volna egy kicsit az illető torkán, de ennek a magyarázata szvsz nem a profizmus.

Nem gondolnám, hogy egy későbbi Qpás rendezvényre kiöltözöttség mentesít a garázdaság alól. Márpedig 400 fős előadóban fegyverrel riogatni alig 3 évvel a pécsi lövöldözés után szerintem kimeríti a garázdaság fogalmát.

A Jesiség teljesen irreleváns, jelemeztől, Qpától függetlenül bekattanhat valaki és az otthonról hozott sportpisztolyával nyugodtan elkezdhet lövöldözni.

"A biokémia előadás rendben lement, a diákok már mentek ki a teremből, mikor megjelent néhány civil ruhás nyomozó..."
"Az óra alatt én nem realizáltam, hogy valaki jelmezben lenne, mikor kifele vonultak, akkor figyeltem fel a fiatalemberre a judogiban, aki egy játékpisztolyt kerepeltetett a jobb kezében."

Gondolom az időrendiség megvan.

Előadás kezdete - játékpisztoly kitesz - rendőrök kihív - előadás vége - kerepeltetés.

Lehet porhinteni, csúsztatni, ferdíteni, de itt nem a TEK hibázott.

Most akkor döntsük már el, hogy köztudott volt-e, hogy játékpisztoly van nála, vagy se? Mert ez az érvelek így is, aztán meg úgy is ez nem igazán járható.

1. Ha a TEK-nek nem volt tudomása róla, hogy az játékpisztoly, ebben az esetben elképzelhető, hogy szakmai hibát vétettek.

2. De az 1-es pont nem lehet igaz, hiszen minden TEK-en röhögés azzal kezdődik, hogy "dehát messziről is lehetett látni, hogy az játékpisztoly"!

Most akkor lehetett tudni, hogy az játékpisztoly, így a TEK és a felejentők um. "közröhej" tárgyává tették magukat, vagy nem lehetett tudni, vagyis a TEK szakmai hibát vétett és ezzel együtt elismerjük, hogy a média, a blogok, illetve a velük cinkos röhögcsélők a szervezet szándékos hiteltelenítését és imidzsének lerombolását tűzték ki célul?