Minden napra egy pong: Ideal-Computer Tele-Match Casette 2

 ( adsr | 2013. január 29., kedd - 16:46 )

Ez a játék igazi ritkaság, közvetlen a tv-be kellett csatlakoztatni, tehát csak speciális készülékekkel működött.

A 70-es években jelentette meg a német ITT saját "Ideal Color" nevű tv készülékéhez ezt a játékot. A távirányító csatlakozó helyére kellett csatlakoztatni, így közvetlen a készülékről kapott áramot. Szerencsére jó hosszú vezeték járt a kontrollerekhez, így nem kellett a tv előtt kuporogni játék közben.

Négy különbőző változatot árusítottak, az I. és II. típusok a játékok számában különböztek. (Négy és nyolc játék, mind pong típusú.) A két típus kontrollerének a különlegessége még, hogy nyolc irányba volt mozgatható, szemben az átlag pongok fel-le irányával. A két egység kontrollere annyiban különbözött, hogy a II. egység irányítói Start és Reset gombot is tartalmaztak, míg az I. egységé csak Resetet.

A hármas számú egység tankos játékot, a négyes pedig motoros játékot tartalmazott, természetesen megfelelő kontrollerekkel. A III. egység kontrollere erősen emlékeztetett a Saba Videoplay irányító egységére, míg a motoros játékhoz csak egy kontroller járt, mert azt csak egy személy játszhatta egyszerre.

Németországon kívül Ausztriában forgalmazták, ITT, Graetz és Ingelen márkanevek alatt.

Galéria

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

intertron VC4000-esed van?

Még nincs, de van egyéb érdekesség.
----
www.retrocomputer.tux.hu

van kettö, kersz egyet? :)

Attól függ. Mennyit kérnél érte?
----
www.retrocomputer.tux.hu

attol függ, ha sajat gyüjtemeny akkor annyit amennyit neked meger, ha meg lenne valami kis muzeum-közösseg-stb jellege akkor akar tamogataskent is odaadom, nem olvastam meg el az alairasodban levö siteot...
amugy menne fel ebayre, en mar rajöttem, hogy nekem nem kell :) NES-töl felfele akarok csak gyüjtögetni. (sega gepek kivetelevel a nagy nevek meg is vannak mar mind.)