Elkészítés:
Minden zöldséget és húst amit bele szeretnénk rakni a levesbe, szépen összevagdossuk kockára, ki hogy szereti.
2 evőkanál zsírt (én libazsírt szoktam) felmelegítűnk, belerakjuk az apróra vágott szalonnát, és picit megpirítjuk, majd hozzádobjuk a kockázott hagymát, fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
Utána felöntjük annyi vízzel hogy ellepje picit, belerakjuk a fűszereket, és elkezdünk egy pörköltet főzni, annyi különbséggel, hogy nem annyira sűrűre csináljuk a levét, pótolni kell a vizet ami elfő időnként!
Amikor picit puhulni kezd a husi, belerakjuk a paprikát, paradicsomot, és folytatjuk a pöri főzését.
Ha már kb. félig puha, felöntjük vízzel és belerakjuk a krumpli kivételével a zöldségeket, és főzzük tovább, most már több lével ugye.
Ha már a zöldségek és a husi is majdnem puha (az se baj ha már azok), belerakjuk a kockázott krumplit is, és addig főzzük míg a krumpli is megpuhul.
Itt nem hagyjuk abba, hanem újrafűszerezzük, jellemzően elég sokat kell még ilyenkor hozzáadni, utána lesz tökéletes.
Hideg téli napokon mint a mostaniak, szerintem a legjobb ebéd, vacsi :)
- secretx blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 7772 megtekintés
Hozzászólások
Libazsírral? Szentséges Lucullus... Normális minőségű és mennyiségű szalonna alá pláne semmi plusz zsiradék nem köll.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ízlések és pofonok :)
Én a sztrapacskát is így szoktam :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
De gustibus... (satöbbi), persze, de attól még barbár dolog :-) A brynzové halušky szalonnával (és abból kisütött zsírral) készül, és pont.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
De ha mar serteshus, akkor serteszsir kellene ala... nem jo osszevissza kevergetni a dolgokat szerintem.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni