Google play...

De hogy ne csak fikázzak: akciózzák a SwiftKey 3-at (50% off - telefonra is, táblagépekre is), ennyiért nagyon megéri, a gyári megoldások a közelében sincsenek...

Hozzászólások

Ez mitől fikázás?

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

SwiftKey 3-at használja valaki már hosszabb ideje? Mennyire hatékony?

Próbáld ki, van belőle 30 napos próbaverzió, annyi idő csak el tudod magad is dönteni...
A hatékonyságára annyit, hogy a trial lejárta után visszaálltam a natív billentyűzetre és 2 sms megírása után mentem a playre megvenni a swiftkey-t :)

--
Sent from my ezeréves Nokia.

En anno 20 forintert vettem (volt vmi akcio amikor a 10billio letoltest ertek el a storeban), es igazabol csak annyiban jobb mint az alap keyboard hogy esszerubb az irasjelek billentyukiosztasa, meg talan valamennyire pontosabban lehet rajta "gepelni".
Szokiegeszites funkciot pl. abszolut nem hasznalom.

Én eléggé háklis vagyok a billentyűzetekre, pont emiatt nem tudom megérteni mi az az ok ami miatt ennyire népszerű a swift. No meg csak olyanért adok ki pénzt ami tényleg megérdemli, de ez nem. Miután lejárt -de még közben is- kipróbáltam párat amelyik képes elfogadhatóan magyar karaktereket is adni, és nem a suta gyári egy egyszerű, vagy átskinelt klónja.
Alábbiak jöttek be:

A.I. type keyboard.
Jó ideje valahogy mindig visszatérek hozzá.

  • Méretes gombok, nem nyomok állandóan mellé.
  • Jól látható felület. Nem sötétszürke akármi, és nem is túlcsicsázott
  • beállítható, hogy külön sorban legyenek a számok, de egy érintéssel ugyanez a sor iránygomb, vagy egyéb írásjegyekre is kapcsolható.
  • Ugyan nincsenek külön az ékezetes betűk, de jól beállítva nem 46 akármi közül kell kiválasztani mondjuk egy "á"-t, hanem picit várva be is írja. Persze "ő" vagy "ű" nincs azonnal, de a többiben sincs.
  • az ingyenes verzió mindössze annyiban különbözik a fizetőstől, hogy nincs szókiegészítés. Nos ez a többinél kiderült, totál fölösleges, a keresésem a szavak között csak lassítja a gépelést.

GO keyboard Magyar valamivel
Ezt nem listázom. Gyakorlatilag annyiban magyar, hogy a hosszan nyomott magánhagzóknál, nem jön elő mondjuk az umlau ä stb. Eleinte ugye azt hittem a szövegkiegészítés hasznos. Nem az, lásd fentebb. Az automata hibajavítás miatt néha már földhöz csapkodtam volna valamit. Az esetek 60%-ban újra kellett írnom, mert köze nem volt ahhoz amit én akartam. Letiltva ezt meg szinte alig van plusz funkciója. Hacsak nem a hetente frissíthető skin. Ma pl. Christmas Edition. Nagyon fontos.

Multilangual keyboard.
Valamivel többet nyújt, mivel beállíthatóak külön, állandóan elérhetőre az ékezetes karakterek. Persze "ő" "ű" itt sincs alapból. Van egy pár módja, akár numerikus felülettel is szívathatjuk magunkat (tudok olyanról aki touch screennel is ezt szerette használni). Viszont nagyon idegesítő, hogy landscape módban középre rakja a számgombokat. Ez lehet másnak bejön, nekem nem. A kicsi gombok miatt a találati arány alacsony, pont a számgombok miatt landscape módban is ugyanakkorák.

Volt még a Slide It, amíg le nem járt. Annyira mély nyomott hagyott bennem, hogy mostanáig észre sem vettem a lejártát. A külön ékezetes karakterek -természetesen "ő" "ű" nélkül- persze pozitív, de az a húzgálom az ujjam felette funkció, ami majd kitalálja mit akarok, vagy nem működött, vagy el is felejtettem hogy van. Nagyon fontos a skinelhetőség (hogyne) van rá vagy százezer. Még rózsaszín is ;) .

A többi a Swifttel (és a Slide It-tel) együtt annyit nem ért meg, hogy tartalékban megmaradjon az eszközön.
Amíg nem kezdtem el használni az A.I. type-ot, addig azon agyaltam valahogy beletanulok a billentyűkészítésbe, és csinálok egyet "ő"-val meg "ű"-vel együtt. Bár még lehet ez az opció is, nem tudom a donate módszer mennyire menne magyaroknál. Megvenni tuti alig vennék sajna.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)