NAV bekapcsolni sem tudja a lefoglalt szervereket

Ez azert megint a hihetetlen kategoria....
http://index.hu/tech/2012/10/18/lefoglaltak_de_nem_tudjak_bekapcsolni/

Milyen oprendszer lehet rajta, amit meg nem latott a T. szakerto? Vag ycsak urban legend?

Hozzászólások

Nyilvan valami distributed file system, vagy valami nosql data store. Ilyen meretekben mar teljesen maskepp mukodik egy serverpark, mint egy db server.

Igy mar ertheto, hogy miert van az, hogy "a szakértő nem ért hozzá", es "nincs elég áramuk" -- mert n db node-ot be kell kapcsolni, hogy az adatok 100%-ahoz hozzaferjenek. Ahhoz meg szep nagy amperek kellenek, amihez random irodaban/raktarban nincs eleg.

Ne mondd mar nekem, hogy ebben a szerencsetlen orszagban a NAV nem tud egy olyan helyet talalni, ahol ezeket a gepeket be lehetne kapcsolni... nem olyan szegeny ez a hely aramugyileg. Az ELMU-nel biztos tudnak nekik segiteni.

A problema az, hogy szerintem meg sem probalkoztak a dologgal. Tehat nem az van, hogy bekapcsoltak egy gepet es nem tortent semmi, hanem ugy enblokk nem foglalkoztak a kerdessel. A szakerto meg... hat tudod, egy NAV-tol az ember elvarna, hogy ertelmes embereket foglalkoztasson, ne valami jottment rendszergarazdakat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem valoszinu, hogy informatikusokat foglalkoztatnak, de lehet, hogy rosszul tudom. En ezt ugy kepzelem el, hogy agy ismerosnek van egy ismerose, aki rendornek tanult, de nem vegzett es most egy PC boltban elado. Valahogy megszerezte az igazsagugyi szakerto OKJ-s vizsgat, vagy epp nem, ki tudja. Na ot akkor most felkerik, hogy szakertse meg ezt az ugyet, ebbe a raktarba kell menni, ha nehezen szallithato, vagy oda kuldik neki, ha csak egy laptop.

A ficko elmolyol rajta ket honapot, ir egy jelentest, NAV-nak kiszamlazza, es viszlat.

Szoval el lehet kepzelni milyen kaliberu szakertok vizsgaljak a gepeket.

De valami bennfentes javitson ki, tenyleg erdekel, hogyan mukodik. Csak arra az esetre, hogy tudjuk, a forradalom utan hogyan nem lesz jo majd csinalni :)

index.hu

a DTSH tulajdonosa elmondta...

:D

Pista bácsi is sok mindent mond a kocsmában.
Az index.hu leginkább a Kotaku oldalra számít. Mindent megtesznek hogy látogatókat kapnak. Mindent.

Én nem kapcsolnám be nekik. Azt mondanám nekik, hogy tönkre tették! :) ..és kérném a kártalanításomat :P

Hehe az enyemet sem kapcsolta be a szakerto, inkabb megkereste a telefonszamomat es felhivott, hogy mit irjon a jelentesbe :)

a /home egy truecrypt particio volt, de igazabol a nehany mp3-on kivul semmifele jogserto dolgot nem talalt volna rajta, meg ha ki is szerelte volna a merevlemezt es elmondom neki a jelszavamat.

Buta allatok.

"A szerzői jogokat sértő bűncselekményért, a további fejleményektől függően, kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak az elkövetők..."

"Emberkereskedelem

175/B. §429 (1) Aki mást elad, megvásárol, ellenszolgáltatásként átad, vagy átvesz, más személyért elcserél, úgyszintén, aki ennek érdekében toboroz, mást szállít, elszállásol, elrejt, másnak megszerez, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
a) az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, vagy
b) a (2) bekezdés c)-e) pontjában meghatározott célból
1. erőszakkal vagy fenyegetéssel,
2. megtévesztéssel,
3. a sértett sanyargatásával
követik el."

"Erőszakos közösülés

197. §489 (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

"Erős felindulásban elkövetett emberölés

167. § Aki mást méltányolható okból származó erős felindulásban megöl, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

"Az alkotmányos rend elleni szervezkedés

139/A. §321 (1)322 Aki olyan szervezetet hoz létre, vagy vezet, amelynek az a célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig; aki ilyen szervezetben részt vesz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

De nyilván demagóg vagyok :)

"Magyarorszagon nem igazsagszolgaltatas van, hanem jogszolgaltatas."

Sajnos még jogszolgáltatás sincs!!
Adószedés, pénzbehajtás, basáskodás jellemzi a hatalmi ágakat.
Az én esetembe tisztán bizonyított, hogy az egyik emberre vonatkozik a törvény, annak teljes szigorával, a másikra pedig nem.

"Vagy csak urban legend?"

Egy havi fizum rá merném tenni, hogy az!!
Az üzemeltetők egyébként full lámák voltak!
Ajánlott olvasmány!
Egy cikkből persze nem lehet megtudni mindent, de kitartás, van ott olvasnivaló és nagy része a témába vág.

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”