Synergon mint munkahely

 ( eyez00 | 2012. augusztus 10., péntek - 9:20 )

Sziasztok!

Erdeklodek, hogy dolgozott/dolgozik-e valaki a Synergonnal.
Mik a tapasztalatok a ceggel kapcsolatban?

Koszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A helyedben elkerülném. Tavaly tavasz óta a menedzsment folyamatosan cserélődik, egyre dilettánsabb és arrogánsabb emberek próbálják gatyába rázni a céget - nem túl sikeresen. Másfél év alatt a létszám a felére zsugorodott, és alapvetően azért, mert a szakmai emberek elmentek a lehetetlen körülmények és elvárások miatt. Próbálnak felvenni új munkaerőt, az igaz, viszont minimál létszámmal próbálnak generálkivitelezővé válni. Cégen belüli hangulat a béka segge alatt, juttatási csomagokat folyamatosan "racionalizálják".

Koszonom, ez hasznos info.
Dolgoztal ott? Esetleg valami ismeros dolgozott a cegnel?

Igen, dolgoztam ott, nem kitaláció :) Tavaly szeptemberben léptem le.

Ez a működés egyébként nem kirívó a magyar piacon. Az a kivétel, ha egy cégnél semmi ilyesmi jelenség nincs.

Én dolgoztam ott (még egy másik évezredben), a tulajdonosok is mások voltak akkoriban (akiket azóta sikeresen kigolyóztak a cégből), de jellegében hasonló gondok akkoriban is akadtak (a felsővezetés = tulajdonosok nem cserélődött, de az általuk alkalmazott alacsonyabb szintű főnökök igen). A céget folyamatosan átszervezték, olyan nem volt, hogy egy egész éven keresztül valamely üzletág változatlan névvel, tevékenységi körrel, és főnökkel üzemelt volna.

Annyiban más volt a helyzet akkor, hogy nem válság volt, hanem konjunktúra. Így a nem túl jól menedzselt cégbe is dőlt a bevétel (= nem látszottak a gondok), és mivel tömegesen vettek fel embereket, akik között azért jók is voltak, így nem látszott pl. amikor senior emberek is léptek le. A mostani helyzetben valószínűleg még csúnyább dolgok történnek.

A folyosói dolgozói hangulat egy nagyon komoly tényező tud lenni, az ember addig el sem hinné, amíg egyszer meg nem tapasztalja, milyen romboló, ha hónapokon keresztül csak a sötét gondolatokról beszélgetnek a kollegák. És azt nem lehet eltitkolni a dolgozók elől, amikor a cégnek rosszul megy :D

Nem az átszervezéssel, racionalizálással, esetleges összemenéssel van a bajom. A kivitelezés barbár és dilettáns módja zavart leginkább. Meg az alkalmatlan emberek, akik ezt végrehajtják.

Jó pár éve dolgoztam nekik mint külsős, szerződéssel, számlára.
A munka 2x annyi lett mint ahogy rögzítettük a szerződésben, a kifizetésnél meg behívtak egy irodába és egy jogász kezdte magyarázni nekem,
hogy miért legjobb választás számomra ha lemondok a szerződés szerinti összeg feléről, majd 3 hét szó szerinti kurva anyázás, fenyegetőzés után mikor látták, hogy tényleg fel fogom jelenteni őket, nagy nehezen kifizettek.

Szóval nem javaslom.
--
Ami elől menekülsz, az után szaladsz.

Pofatlanok...

Hat ez nem tul biztato....

Meg-meg-meg!
Minden infonak orulok.

A masik oldal meg igy latja: www.hrportal.hu/hr/uj-munkakorok-teljesitmenyber-atalakult-a-synergon-20120508.html

Erdemes vegig olvasni, alapvetoen nem tunik butasagnak a racionalizalas. Legalabbis a szandek mindenkeppen dicseretes.

.

A teljesítménymérés egy igen trükkös dolog lesz ám. Legalábbis annak megfelelő módon való mérése.

pedig egyszerű, ha a dolgozó elég pro-aktív akkor talán lesz bónusz, ha nem elég pro-aktív akkor pedig biztosan nem.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

kérlek mond meg mi az elég, és mi a nem-elég. elvárás alapú, mutató kell hozzá, mérés, ugyan attól a már elcsúszott felsővezetéstől...

sajnos én sem tudom, amikor hasonló kérdést tettem föl egy másik topikban, akkor hasonlóan kétértelmű válaszokat kaptam rá. az a véleményem hogy bizonyos cégeknél nem érdeke a vezetőségnek, és a háereseknek hogy objektív legyen a teljesítménymérés, mert akkor nem lehet szubjektív paraméterek alapján a számukra szimpatikus embereket a többiektől eltérő módon jutalmazni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez valahogy ugy szokott lenni, hogy vannak pl fel/negyed/teljes evre elore lefektetett szemelyes/reszleg/ceges celok es ezek teljesiteset ertekelik valamilyen irasban is lefektetett szempontrendszer alapjan, ami kiadja egy skalan az eredmenyt, ami a bonusz/teljesitmeny ber szamitasi alapjat kepzi.
Ha csak ugy a levegobe itelkeznek, az komolytalan es altalaban igazsagtalat ertekeleshez szokott vezetni.

kicsit rákeresve a cég nevére, elég komoly vesztegetéseket, színvonaltalan teljesítéseket (is) olvasni.

felejtős

elég komoly vesztegetéseket

Te ugye nem az informatikában dolgoztál az elmúlt 10-15 évben?
Az állam által pénzelt informatikai beruházások minimum 90%-ában jelen van a korrupció. Az a ritka kivétel, ha valami projekt teljesen tiszta...

Remelem, ezzel nem azt akartad mondani, hogy ez igy franko!
En tisztessegtelennek tartom azokat a cegeket, akik vesztegetnek es igenis kikerem magamnak, amikor az en zsebembol lopnak.
Ezert tart itt ez az orszag, ahol tart.
Szoval bocs, de hadd ne fogadjam el, hogy 'ez alap'.
Ne legyen alap!

Nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha valakinek azért "felejtős" egy informatikai cég, mert valaha "felmerült a neve" bármilyen vesztegetéssel kapcsolatban, akkor az illető nyugodtan kereshet másik foglalkozást, vagy másik országot, mert itt, ebben az iparágban gyakorlatilag nincs olyan értelmes méretű cég (mondjuk 5-10 fő létszám és 5 éves múlt felett), aki megtehette volna, hogy semmilyen ilyen bizniszt ne vállaljon be. 100-ból 99 lehet kb. az arány. Persze vannak különbségek abban, hogy mennyire nyúlt egy-egy cég bele a lecsóba, és ez nagymértékben korrelál azzal, hogy mennyire az állami szféra a megrendelői köre a cégnek. De csak a legkisebbek tehetik meg azt, hogy az állami szférát ne legyenek hajlandóak kiszolgálni.

Ahol korrupcio van, ott nem szamit a minoseg, ahol nem szamit a minoseg, ott nincs szinvonal. Ezert kerulom azokat a cegeket akik az allamnak dolgoznak. Van IT az allami mutyin kivul is szerencsere.
--
zsebHUP-ot használok!

még jó. kérdezd meg azokat a közalkalmazott pesti infósokat, akinek az összes juttatását elvették a "BKV mentés" fedőnevű mutyi miatt.
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

+1

Meg havi 100ezerert oldanak meg olyan dolgokat amit mas IT ember 4szeres penzert vallalna el...

--
http://szolarenergia.hu

LOL. A korrupcio nem feltetlen igy mukodik. Egy pelda: van egy kivulrol nezve (meg tan belulrol is) konszolidalt ceg, normalis IT-legenyseggel. A vezetoseg meg nemi kenopenzzel (ami nyilvan beepul az arba) megszerez egy melot/projektet/whatever, az erintettek elteszik a boritekot/whatever, es szolnak az IT-legenysegnek, hogy na akkor lehet dogozni, itt a feladat meg a hatarido. Ok pedig orulnek, hogy van melo, es rendben (minoseg+szinvonal+whatever) elvegzik a melot tokkal vonoval. Igy hat mindenki jol jar, life is gooood. Csak persze az adofizetok szamara egy kicsit dragabb lett a projekt.

De van fejlodes is, mert ma mar nem kell sumakolni. Koztudott, hogy a 2 udvari oligarcha (Samucska/Nyargas) visz mindent (amibol persze nem kovetkezik, hogy a korrupcio ellehetetlenedett), bar ha minden igaz, pont az IT-ben nincsenek benne. Nem kozvetlenul. Meg nem.

De hat ez magyarisztan, en igy szeretlek!

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?