A tréfa kedvéért: hangtorzítás valós időben

Fórumok

Sziasztok!

Közeleg egy társaság megalapításának szülinapja. Szeretném őket megtréfálni azzal, hogy a mikrofonomon keresztült továbbított hang pl. egy oktávval magasabb lenne. Még nem tudom, hogy melyik programon keresztül fogunk kommunikálni, így valami generális megoldást szeretnék találni.
Mit javasoltok?

Előre is hálásan köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások

nekem egy hardveres megoldás jutott eszembe, bármilyen effektproci megteszi ami tud pitch shiftet :)

--
"'The time has come,' the Walrus said"

Jesusonic, mintha tudna ilyet.
Meg némelyik kínai telefon...

Egy üveg tömény, a kedvenc fajtádból. :-)

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Két féltégla? Abból több oktáv is kijöhet... :-)

Na ez engem is érdekelne, anno SBLive-al bohóckodtunk sokat, még windózon. Volt jó pár effekt, ráadásul messze jobbak, mint amit a magyar szinkronstúdiók használtak azokban az időkben.

Auto-Tune már snassz?
Egyébként meg vocoderrel is lehet játszani..

ha emu10k1-chipes sb live!, vagy audigy van a gépben és windows-t használsz, akkor a kx-drivert tudom ajánlani, gyakorlatilag szabadon drótozható realtime effektcsatornás, plugines driverpackot kapsz, ha akarod bedrótozol bármilyen effektet a mikrofon bemenet jelútjába... a kollégának egyszer így csináltam darth vader-hangot a cs-teamradiohoz...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én tavaly visszaraktam az SB Live-om, lényegesen jobb mint az integrált hulladék. Amíg nem raktak alaplapra 'ócó' chipeket tömegével, még fejlődött ez is, de ha már úgyis van 'elprüntyög az az integrált, jó az' az átlag vélemény, és nem kerül pluszpénzbe.

Egyébként több SB live változat van, némelyikből hiányzik pár hardver effekt, vagy az EAX, valszeg ezért ugorhatott a cpumeter. Fura mert ezekről a fentebb írt "realtime marhaságokról" nem is tudtam, amit betudok a win használatom mennyiségének.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

az emu10k1 chip hardveres megoldás, nem sok köze van az általad említett dolgokhoz. valszeg azért emlegeti még mindig mindenki, mert azóta se nagyon van hasonlóan jól konstruált hangkeltő, ilyen áron. a kx egy orosz programozó saját projektje, gyakorlatilag írt egy egyedi drivert a chip, gyártó által kellően ki nem aknázott tulajdonságainak eléréséhez (a zenészek nagy örömére). az audigy2-szériával pl. rádióállomások adáskijátszóit lehetett olcsón, jó minőségben kialakítani, ezzel a driver csomaggal.

--
a fentebb leírtak csak az emu10k1 chippel szerelt sb-kre vonatkoznak (tehát pl. az sb live!1024-re nem, mert az tisztán szoftveresen effektel).

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

http://jack-rack.sourceforge.net/
Ebbe betolsz egy pitch shiftert, bemenetére "rádrótozod" a hw bemenetet, kimenetre a hw kimenetet, aztán jöhet a "lúúúúk én vagyok az apád" :D