Sysadmin Day 2012 - így ünneplünk mi

Felmerült bennünk, hogy a tavalyi, április elsejére időzített akciónkhoz hasonlóan idén is kedveskedjünk valamivel a kollégáknak, annyi különbséggel, hogy ebben az évben a Sysadmin Day adta az akció apropóját.

Egy sitebuilder kolléga segítségével megoldottuk, hogy a Facebook nyitóoldalán szereplő login form önálló életre keljen - a form ugyanis minden egyes kattintás vagy billentyűleütés hatására "elszökött" a felhasználó elől, ezáltal igencsak megnehezítve a Facebook-függőségének hódolni vágyó kollégák dolgát.

A kliensek transzparens átirányítását az áprlisi akcióhoz hasonlóan itt is DNS-hamisítással oldottuk meg, így senki sem fogott gyanút, hiszen a tökéletesen leklónozott nyitóoldal és a címsorban látható "www.facebook.com" domainnév még a hozzáértőbb kollégákat is sikeresen megtévesztette.

Ekkor következett az első meglepetés, a folyton elmászkáló login form, ahol a harmadik sikertelen formvadászat után, a kissé talán bosszantó, de alapvetően vicces helyzetet megkoronázandó, hirtelen megjelent egy kép...

A hatás nem maradt el, a kollégák nevetve vagy épp a fejüket fogva szembesültek vele, hogy a rendszergazdák ismét túljártak az eszükön - és persze azzal is, hogy ma van Sysadmin Day, amiről idén is sokan megfeledkeztek - de talán majd jövőre... :)

Szerk.: a leklónozott facebook.com-ra vezető linket töröltem, mivel a Google adathalász oldalnak titulálta a produkciót. :( Jobb a békesség...

Hozzászólások

mar varom a napjat, amikor a berszamfejtok is amolyan gerillaakcioban egy par nullat megszoktetnek a fizetes osszegebol. Csak hogy a bozok is erezzek a torodest, mert hat a berszamfejtok munkaja is tele van kihivasokkal, es bizonyara ok is vagynak az elismeresre...

hogy a rendszergazdák ismét túljártak az eszükön

muhaha...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

A szuletes napjat is minek unnepeljuk, ugyis olyan veres esemeny. Meg hat, egyszer ugy is meg kell valakinek szuletnie, semmi extra nincs ebben. Mar varom, hogy a halal napjat mikor fogjuk ugyanilyen bulizosan unnepelni...

Probaltam kielzni a kepetb (nem sikerult, a tied nem kevebse eles). Nem az a baj, hogy te nem unnepled, hanem az, hogy sajnalod masoktol azt, hogy unnepelhessen egy kicsit, hogy sutkerezhessen a reflektorfenyben. Lehet, hogy neked baromi jo helyed van, es nem kell megszakadnod a munkaban, de sokan nem igy vannak ezzel. Ne rontsd mar el az oromuket, legyszives.

Az otletet egyebkent tamogatom, lehetne egy "penzugyesek megbecsulese nap" mert egyebkent tudom, mennyire nincs megbecsulve az a szakma - de attol, hogy nincs, meg nem kell masoktol azt a kicsit is elvenni, ami van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

' lehetne egy "penzugyesek megbecsulese nap"'

Tököm van tele a mindenféle napokkal.
Baromira imádtam ocsmányirodába járni: Messze van, néha van csak félfogadás, nem ad sorszámot a gép, lógok a melóból, utána rohanás a gyerekért, stb.
Elmentem. Kiírás a bezárt ajtón: ma a közszolgálati tisztviselők napját ünnepeljük, ezért nincs ügyfélfogadás.

Probaltam kielzni a kepetb (nem sikerult, a tied nem kevebse eles).

probaltal megint valami okosat mondani, csak kar, hogy most sem ertetted meg, hogy mirol beszelek (de nem baj, mert igy meg inkabb fun teged olvasni). Amugy fyi: van ahol a halal napjat szokjak unnepelni (halotti tor a neve), meg ha esetleg nem is evente (de azzal most ne vigyuk felre a topikot, hogy imho annak tobb ertelme _lehet_).

Mondom, en aztan senkitol el nem veszem az unnepleset. Jopofa vagy amugy, hogy ugy allitod be a dolgot, mintha egyaltalan megtehetnem. Azert nincs harag, ha elmondom a velemenyem, igaz? Aztan hogy en mennyire szakadok meg, az relativ, lehet, hogy jobban, mint te, nem tudom, te biztos jobban tudod ezt. Mindenesetre az evek soran megertettem azt, hogy minden embernek megvan a maga baja, kicsinek es nagynak egyarant. Ez - hogy te is megertsd - azt jelenti a topic szempontjabol, hogy takaritoktol a ceo-ig mindenkinek.

Mondjuk nekem az osszes megbecsulos nappal szemben averziom van, es biztos bennem a hiba, amikor a double facepalm-kategorias homokparadeval veszem 1 kalap ala oket.

Azonban amirol en beszeltem, de te latvanyosan nem tudtad dekodolni az az, hogy nekem valahogy szanalmas (szinten dfp-kategorias) az a partizankodas, amikor xy egy nem tul szofisztikalt dns manipulacio segitsegevel elteriti a jomunkasemberek feszbukjat, mindezt azzal a felkialtassal, hogy mindenki aterezze mennyire sanyaru a sorsa, es szegeny hogy szenved a munkaja soran, mert hogy neki kihivasai vannak. Namost ha mar neked is megvan, hogy mindenkinek megvan a napi wtf adagja a munkahelyen eltoltott 8 oraja soran, akkor szerintem nem nagy ugy a berszamfejtok fenti akcioja, vagy ha a takarito pl. egy spec. adalekot tesz a felmosovizhez, amitol a kis maflaja masnap reggel akkorat takar, hogy 2 gepen fsck-zni kell. Mondhatom, jol tul jarna az eszen. En legalabbis biztos tudnek rajta nevetni.

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

" egy nem tul szofisztikalt dns manipulacio segitsegevel elteriti a jomunkasemberek feszbukjat, mindezt azzal a felkialtassal, hogy mindenki aterezze mennyire sanyaru a sorsa, es szegeny hogy szenved a munkaja soran, mert hogy neki kihivasai vannak."

Es meg nekem nem jo a dekoderem.

Ez humornak (= vicces dolog) volt szanva, nem pedig demonstracionak, ezen kivul kara a vilagon senkinek nem szarmazott belole, legfeljebb nem tudott (rogton) belepni a feszbuk accara, nagy veszteseg. A te peldaid azonban egyaltalan nincsenek pariban a nyitoban emlitett dologgal. A takaritono pl. igencsak balesetet is okozhat ezzel, valaki eltorheti kezet-labat, az alaphangon 8 napon tul gyogyulo, orulhet, ha a vegen nem kerul bortonbe. A berszamfejto pedig jo esellyel indul a munkanelkuli postfixre a neve utan. Lehet, hogy neked olyan fontos a facebook eleresed, mint a fizetesed vagy az egeszseged, de ezzel szerencsere viszonylag kevesen vagyunk igy.

A te allitasaid egyebkent kb. azzal szemleltethetoek, hogy ha husvetkor meglocsoljuk a lanyokat, akkor a fiukat miert nem. Ami pedig szamomra szanalmas. De ez irrelevans.

Ha neked averziod van az ilyen megbecsulos napokkal kapcsolatban - az a te dolgod. Nem itellek el ezzel kapcsolatban. De elni es elni hagyni - hagyd hogy masok orulhessenek ennek. A postindito elsutott egy ugynevezett "aprilisi trefat" - juliusban -, amin mindenki csak nevet egy jot, de legfeljebb csak felbosszantja magat - ennyi. Ennel sokkal durvabb trefakrol is olvasni aprilis elsejen.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nos, szeretnék leszögezni pár dolgot, mert kicsit bosszant, amiket sj "kolléga" írt fentebb:

- ez tényleg csak egy tréfa volt, ne lássunk mögé ennél többet
- nem okoztunk senkinek kárt ezzel az akcióval, ettől függetlenül egyébként elnézést kértünk utólag azoktól, akiknek kellemetlenséget okoztunk
- nem demonstrációnak szántuk a dolgot, őszintén szólva lesz@rom, hogy ki mennyire ismeri el a munkámat, nulla elismerés mellett is maximális odafigyeléssel és lelkesedéssel dolgozom
- mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar, és úgy kifejezni a véleményét, ahogyan csak szeretné, ezért nem is fogok vitatkozni azzal, amit sj leírt

halal napjanak unneplese != halalanak napjanak unneplese

Az elobbi azt jelenti, hogy amikor meghal, akkor 1x unnepelnek, mig az utobbi azt, hogy minden evben pl. 06.01-jen 'party time'.

A halotti tor amugy mar eleg regota unnep (=regre visszanyulo szokas), vagy te az unnep szora hegyezted ki a dolgot?

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

Azért valószínűleg itthon sok embernek magyarul jön be alapjáratban az oldal, ha alul nyelvet váltok rajta, akkor az eredeti FB oldal jön be.
De szintén láik :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)