Exploit az Intel SYSRET sebezhetőséghez FreeBSD-n

https://www.youtube.com/watch?v=1UeJXokbja0

hi turdus ;-)

Szerk.: időközben IT Café kiadott egy cikket a témában: http://itcafe.hu/hir/intel_processzor_sebezhetoseg_hunger_buherator.html

Hozzászólások

Hol lehet ezt a turdus.c -t letölteni?

Az miert van, h a boot kepernyo allja odaragad?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Pfff... mondd miert kell mindig mindenkit rogton helybol hulyenek nezni? Nyilvan gondoltam, hogy nem, viszont nem tudom, hogy ez egy ismert korlatja a VMware-bol torteno felvetelnek, vagy pedig csak annak az eszkoznek a korlatja, amivel o vett fel, vagy egyszeruen csak a csillagok pocsekul alltak?

Ha tudod a valaszt, ne habozz beirni, ha nem, akkor inkabb hagyjuk,
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

A VMware Capture Movie funkció sajátossága (vagy hívhatjuk hibának is :). A VMware Starting képernyő nagyobb, mint a boot közbeni 80x25 méret és mivel az elején indítottam el a felvételt, ezért azzal a nagyobb képernyőmérettel rögzíti a videót. Ez technikailag a guest videomemóriájának mentéséből áll és a videomód váltáskor nem kerül törlésre ez a memóriaterület, ezért a benne maradt régi tartalom is valtozatlan módon ott marad és rögzítésre kerül. Hasonlókat tapasztalhatsz más videomód váltásokkor is. Pl. régebben az X11 indulásokor is jól megfigyelhető jelenség volt ez.

Szerencsésebb lett volna, ha nem rögzítem a VMware Starting képernyőt az elején, de hajnali háromkor ezzel már nem akartam vacakolni és újra rögzíteni az egészet, vagy a videót utólag croppolni... :)