Ubuntu 12.04 vs Asus EEEPC 1000HA

 ( scottscott | 2012. június 22., péntek - 11:01 )

Nos, van egy netbook otthon, amit főleg másodlagos eszköznek használtam. Most jött vissza egy kis szervizből, a csatlakozó elgyengült. Ettől eltekintve jól használtam, 90%-ban linuxot futtatva.

Tegnap hazahoztam, be áramba, minden jó. Látom hogy bizony kijött az új ubuntu már jó ideje, és illene frissíteni. Hát nyomtam egy disztro updatet, amiből az lett, hogy a wifit 30 másodpercenként folyamatosan eldobta. Remek. Ahogy láttam, nem voltam egyedül ezzel a problémával.

Én csak úgy tudtam megoldani, hogy töröltem a korábbi hálózatot, és sudo-val indítva a network managert létrehoztam újra, méghozzá úgy, hogy a "minden felhasználó használhatja" opció be volt pipálva. Láss csodát, azóta stabilan megy.

Egyébként most már egy kicsit kevésnek érzem a notit ehhez a disztrohoz (ubuntu 2d módban is), lehet váltok valami low-end linuxra/feluletre...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tegyél fel egy RazorQt-t. Néhány csomag az egész és remekül együttműködik a GNOME-mal: ugyanúgy maradhat a Nautilus, használhatod tovább az Ubuntu One-t, nem húz magával ezernyi saját alkalmazást feleslegesen, Radiance témával szépen összhangban van a megjelenése, és érezhetően gyorsabb lesz vele a rendszer. Hónapokig használtam heti 5x8 órában egy meglehetősen gyenge gépen, és semmiféle stabilitási problémám nem volt vele (egy viszonylag alap Ubuntu telepítésre téve).

Köszönöm szépen, utána nézek, teszek egy próbát.
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Szívesen! Pár gyakorlati tipp:
1. Hangerőszabályozásra én a qasmixert használtam
2. Ubuntu One szinkorinzálást az u1sdtool --connect paranccsal tudod elindítani (nekem ez benne volt egy automatikusan elinduló bash scriptben)
3. A nautilus fájlkezelőt nekem nem rakta be az alkalmazások közé, de csináltam neki egy .desktop fájlt, ami simán a nautilus --no-desktop paraméterrel elindítja (a --no-desktop kell, hogy ne cserélje le a RazorQt default asztalát)
4. A Gnome beállítások betöltéséhez beraktam az automatikusan indulók közé gnome-settings-daemon parancsot

Ha jól emlékszem, nagyjából ennyit konfigurálgattam rajta (bár már pár hónapja nem használtam), mindenesetre ha valami problémád lenne vele, kérdezz nyugodtan, hátha tudok segíteni...

hello, jo tipp volt köszi még egyszer, megelégedve használom.
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon