Video vágó program

 ( sirkalmi | 2012. április 22., vasárnap - 16:59 )

Sziasztok!

Tudtok egy népszerű, nagyon egyszerű, hibamentes videovágó programot javasolni nekem? Kipróbáltam párat de vagy túl bonyolult volt és nem értettem a használatát vagy bugos volt. A LiVES felelt eddig meg a legjobban de borzasztó bugos. Hol hang nincs, hol kifagy egy-egy menüpont kiválasztására, hol a videot nem játsza le.

sirkalmi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Virtualdub?
-------------
"Az informatika az a szakma, melyet foiskolan tanitanak. Jo alapot adhat, de megelni belole nem fogsz..."

Vagy Avidemux (képességekben talán szegényebb, ugyanolyan stabil/egyszerű, multiplatform)

Az nem videovágó igazándiból. Egyedül a kdenlive tűnik úgy, hogy egyszer használható programmá válik.

Szigorúan véve alkalmas videóvágásra, de nem nle.
Hobbi célokra az openshot is használható, ha már több kell, akkor:
http://www.lightworksbeta.com/

A kdenlive-al próbálkoztam egy hónapja kb. Lehet én vagyok a hülye, de feladtam a használatát, mert nem jöttem rá, hogyan kell kivágni egy részt. :-) Most a Cinelerra programmal próbálkozom. Sokkal gyorsabban megnyitja a file-t mint a LiVES. Viszont mentéskor újrakódolja az egészet, pedig én csak pár kockát vágnék ki.

Ha csak pár kockát akarsz kivágni, akkor arra bőven elég a fentebb ajánlott avidemux is.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Meg fogom nézni, köszönöm a tippet! Ez a Cinelerra amúgy egész használhatónak néz ki, leszámítva ezt a dolgot, hogy kénytelen-kelletlen újrakódolja az egész videót, ami elég lassú folyamat.

Meg hogy ha dolgozni akarsz vele, akkor összeomlik. Random dolgok miatt.
Meg hogy a fejlesztők kitalálták, hogy átírják az egészet, ahelyett, hogy rendbehoznák. Szokásos scenario.

Kódolástól függően az is lehetséges, hogy lehetetlen úgy kivágni részeit, hogy ne kelljen újrakódolni. Viszont pl. az mjpeg-et elvileg lehetne(?) úgy is vágni, hogy nem kéne újrakódolni, de ezzel nem szoktak foglalkozni, legalábbis én még nem láttam olyan alkalmazást ami erre figyelt volna.

Az mjpeg (amennyire tudom), annyi, hogy az egyes frame-k jpeg-gel vannak kódolva. Az MPEG az, ahol már a képkockák közti eltérést kódolod.
Elvben GOP-határon vágva nem kell újrakódolni. A Canopusnak volt erre szoftvere. Mpegcraft talán. Persze nem olcsó.

A kdelive-al berántod a forrásvideódat, behúzod az idősávba, ráviszed az egeret, ahol el akarod vágni, majd jobb katt, split. De szerintem ez is újra fogja kódolni a videót.

Na rájottem végre, hogy hogyan kell csinálni. Két helyen el kell vágni, majd le kell húzni a kivágott részt a video2 részbe és a video1 részben el kell tüntetni az űrt.
A rendereléskor csak a video1 megy ki. Viszont nem értem, hogy a set zone start/end -nek mi a haszna, mert nem tudok olyan utasítást adni hogy a zóna határnál vágjon.
Másik bosszantó dolog, hogy az audio codec-et nem tudom paraméterezni. Kéretlenül egy mono 22KHz-es felvételből csinált egy stereo 44KHz-es felvételt.

Tuti, hogy lehet. Vegyel fel valami IM-en, este megnezem neked, hogy hogy allitottam be. Ha Skypeon vagy, screen sharing is jatszik.

Nekem anno ezt javasolták:
http://www.kdenlive.org/

+1, használom, szeretem. A Cinelerratól viszont el a kezekkel, első ránézésre jó, de igazából egy nagy halom ipari hulladék.

Igazad van. Ez egy szar.

+1

OpenShot-al csináltam meg eddig mindent, mert az volt a legkönnyebben használható, nem qt-s. QT-n természetesen a kdenlive a nyerő.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

2-3 éve a kino volt számomra a nyerő. Nincs KDE függősége (csak a neve miatt jegyeztem meg).