Genius Colorpage HR6 talán tönkrement?

 ( Nextra | 2012. március 21., szerda - 23:52 )

Van egy ilyen parallel portos szkenner a birtokomban és sokáig az ágy alatt pihent becsomagolva. Úgy gondoltam odaajándékozom egy ismerősömnek, de amikor ott üzembe akartam helyezni, csúnya meglepetés ért. A készülék elkezdett kattogni, holott a rögzítő pöcköt felhúztam, kiengedtem, kikapcsoltam, stb.
Az /etc/.sane.d megfelelő módosításaival a scanimage -L felismerte a szkennert.
Nosza xsane fel, és előnézet kérése. Ekkor jöttek a gondok. Nagy kattogások. Gyorsan áramtalanítottam, majd szét is kaptam ott a helyszínen, és fedlap, üveglap nélkül próbálkoztam. Kézzel eltekertem az olvasófejet, majd próbát tettem. Szépen visszahúzta, de az ütközőpontnál megint elkezdett kattogni. Mintha nem lenne jó a vezérlése.
Összeraktam elvittem egy windowsos gépre, de ott is csinálta a feszkót. Még azon morfondírozok, hogy talán a kábellel van gond.
Ha tényleg tönkrement akkor javítanak ilyet valahol, vagy inkább kuka?

Most olvasom hogy létezik parallel to usb adapter. Megy az amúgy Linuxon is?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

> létezik parallel to usb adapter. Megy az amúgy Linuxon is?

nyilván a benne levő csiptől függ, de nekem ment FreeBSD alatt egy ilyen, és amikor nézelődtem, Linuxról is azt olvastam.

Felmész ide: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/nyomtato_szkenner/szkennerek/listaz.php
Vagy ide: http://szamitastechnika.vatera.hu/nyomtato_szkenner_es_kellekeik/szkenner_vonalkod_olvaso/index_c101.html?ob=2&obd=1

6x jobb és újabb szkennert tudsz venni 1 Ft és 3000 Ft között (már USB csatlakozással). Javítással ennél drágábban jönnél ki.
Egyébként nekünk is volt több szkennerünk, köztük egy HR6 is. Azt hiszem az is kattogással pusztult el. Viszont mióta van olcsó MFP, mi is azzal szkennelünk (mint sokan mások) és kidobtuk a régi szkennereket.

Szerk:
Ha nagyon akarod javítani, akkor alaposan tisztogass meg belül mindent mert valószínűleg nem ismeri fel a pozícióját a szkenner, mert elkoszosodhatott valamilyen szenzor (vagy a hozzá tartozó tükör).