SB Audigy2 FreeBSD alá?

Fórumok

SB Audigy2 FreeBSD alá?

Hozzászólások

Nem tudok rá mit mondani. A Gugli nekem kidobott egy olyat is, ami (tán a) freebsd-stable kistára küldött peccset tartalmazott, amiben az az Orlando Basso (vagy valami hasonló) nevű pofa pont az audigy2 támogatást gyúrta bele az emu10k driverébe. Mivel a Stable az a 4-es ágat jelenti, inkább annak nézz utána. Esetleg érdemes lehet ezzel a két pofával felvenni a kapcsolatot, hogy némi tesztben benne lennél a 4-es széria esetén. (Én jelen pillanatban még az egyébként támogatott Yamada DS1e-met se használom, hanem az alaplapi gagyi AC'97-t. Szól.)

Zahy

Hi All!

A fenti hangkártyát szeretném freebsd 4.8 alá beküzdeni, de nem tudom mi tévő legyek, mert nemrég óta használom úgyhogy kezdő vagyok.( tudom kössem fel magam :D )

Ha valakinek van annyi idegzete hogy megosztja velem hogy kell ezt megcsinálni, akkor rendkívűl boldog ember leszek. ( ráadásul nem zaklatok tovább senkit sem mert megtanulom , hogy hogy kell :D :D )

Köszönettel

Halvány dunsztom sincs, hogy támogatott-e ez az izé, de kezdeni kezdd azzal, hogy a /boot/loder.conf nevű fájelba rakd bele ezt a sort:
snd_load="YES"
és butulj be. De ha akarod tudni, hogy érdemes-e ezt az egészet megtenned, akkor egyszerűen mondd azt root-ként, hogy:
kldload snd
és ha ezek után a:
cat /dev/sndstat
valami értelmeset ad, akkor nyert ügyed van, legfeljebb annyit érdemes még megtenni ilyenkor, hogy kikeresed, hogy a /modules/snd*.ko-k közül melyik is kell neked, és nem az snd-t, hanem azt töltöd be a loader.conf-on keresztül.

No most már tudom. 4.8-ban nem támogatott. Az aktuális 5-ös ághoz, illetve az 5.1-es verzióhoz van valami, ami fejlesztés alatt van jelenleg is:
http://chibis.persons.gfk.ru/audigy/
oldalt nézd meg (ja, egyébként a szokásos: google, Audigy2 FreeBSD volt a megoldás

Zahy

Szia Zahy

Köszönöm először is a segítségedet.
Hát most kicsit szomorú lettem :(
Azt hittem nem lesz gond vele és menni fog. Mondjuk a google-s keresésben teljesen igazad van, én is megtehettem volna.

Lehet hogy akkor meg kell várnom az 5 stabil-t aztán azzal próbálkozni?

Nincs esetleg egy más megoldás? Ugyértem hogy mondjuk sbkomp-ként fusson? Tehát ne legyen extra funkciója amit a kártya egyébként tudna,hanem csak sima "gagyi" kártyaként lássa ?

Érdemes próbálkozni az általad javasolt megoldással (http://chibis.persons.gfk.ru/audigy/) ? Sikeres lehet vele a dolog?

Köszönöm mégegyszer a segítséget