Nginx probléma phpmyadmin és sqlbuddy alatt

 ( Speeedfire | 2012. február 8., szerda - 19:03 )

Üdv,

ma lecseréltem a routeren a lighttpd-t nginxre. Nagyon tettszik, gyorsabb és kevesebbet is eszik. Viszont egyből gondom akadt vele phpmyadmin és sqlbuddy alatt is.
Sqlbuddy hibával elszáll belépés után, a phpmyadmin-nak meg a css omlik össze. Más oldalakat próbáltam már vele, amiket magam készítettem ott nem volt gond és lighttpd alatt sem.
Ötletek?

Képek a hibáról

Szerk.: Az OS openwrt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Esetleg postolj egy configot.

Itt van a configom

@Fisher:
Nálam megy a picasa rendesen. Csak az sql buddynál volt hibaüzenet, a phpmyadmin-nál meg a css omlott össze, de sima html és php megy rajta...
A képeket meg azért raktam picasára, mert így egyszerűbb, nem kell a képet beillesztenem, majd linket csinálni belőle. :)
De csak, hogy neked kedvezzek. :D

kép

kép

kép

---------------------
http://tothszabi.info

Az error logot nézd meg, hogy benne vannak-e a 404-ek, ha igen, akkor látod, hogy mit nem talál, azokat kell előkeresni a lighttpd konfigjából vagy valahonnét, mert nekem pl. nincsenek apache alatt semmiféle aliasok vagy valamik. Illetve érdemes megnézni, hogy mit mond a konkrét hiányzó fájlokra (nincs ott, nincs access, miegyéb) maga a browser.

Elő kéne kotorni, hogy a sqlbuddy hová ír logot és mi a konkrét baja - azzal már meg is lenne a válasz kb.

Illetve ha minden kötél szakad, akkor kéne az a lighttpd konfig ami még működött.

Ez vicces, az error log szerint csak ennyi a gond...

2012/02/09 00:09:49 [error] 14083#0: *9 open() "/mnt/adatok/www/webroot/favicon.ico" failed (2: No such file or directory), client: 192.168.1.231, server: 192.168.1.1, request: "GET /favicon.ico HTTP/1.1", host: "192.168.1.1"
2012/02/09 00:10:13 [error] 14083#0: *12 open() "/mnt/adatok/www/webroot/favicon.ico" failed (2: No such file or directory), client: 192.168.1.231, server: 192.168.1.1, request: "GET /favicon.ico HTTP/1.1", host: "192.168.1.1"

---------------------
http://tothszabi.info

Na, akkor menj neki firebuggal légyszi, mert első ránézésre nem látok szembetűnőt.

Érdekes, azt írja hogy nincs meg a css. De ha rámegyek akkor megnyitja a css fájlt.

kép

---------------------
http://tothszabi.info

Ugye úgy próbálod, hogy a firebugban jobb katt, copy location és azt nyitod meg?

Igen úgy próbáltam ki. :)
---------------------
http://tothszabi.info

egy host sokat segitene.
Így arra tippelnék, hogy a fastcgi van szarul beállítva, így elnyeli a PHP által adott header információkat (redirect/content-type).
A CSS file-ok egyik alap feltétele, a megfelelő content-type header, ezért ugyan ott vannak és elérhetőek, de content-type alapján az nem css

Host alatt mit értesz? Milyen rendszr? Openwrt-n futnak az nginx.

@csardij: A css és js fájlokra írja.

---------------------
http://tothszabi.info

content-type ahogy mar elozoleg kerdeztem, jo?

Ezt hogy érted? Merre keressem ezt vagy hol? :S

---------------------
http://tothszabi.info

Ugy latszik, eloszor a Google-ban kene keresni, hogy megertsd a kerdest.

Hogy segítséget is kapj, itt egy példa:

$ wget --save-headers -O hup.hu http://hup.hu

És ennek az eredménye:

fisher@ap:/tmp$ grep -i "Content-type:" hup.hu
Content-Type: text/html; charset=utf-8

Ja, most már leesett. Igen az jó, azzal nincs gond.

---------------------
http://tothszabi.info

404, 503, mit ír, hogy nincs meg?

"Sorry, that page was not found."

Ötlet? Tedd vissza a lighttpd-t. Kíváncsi vagyok mennyivel eszik kevesebbet az endzsineksz mint a lighty, kétlem, hogy azért megéri a térdelés.

---END OF ÉRDEMI MONDANIVALÓ---

Troll on, offtopik meg minden: mostanában az a divat, hogy midnent jutubra tesznek fel egy videjóba, amint is lászik (már amennyire), hogy az arc a nótapadba gépeli a mondanivalóját. Tippre ide is elég lett volna begépelni a pontos hibaüzenetet (ami alighanem azért van, mert a redirectek, aliasok, miegyebek sehogy se állnak úgy ahogy kéne).