A Kubuntu ... az eddig ismert formájában megszűnik a 12.04 -es verziót követően

Jonathan Riddell, the lead developer of the Kubuntu project, announced today that his work on the KDE-based Ubuntu variant will no longer be funded by Canonical after the upcoming 12.04 release. Kubuntu will be developed entirely by volunteers, much like other community-maintained variants of Ubuntu.

http://arstechnica.com/business/news/2012/02/canonical-ending-support-f…

Hozzászólások

Ennek lesz valami negativ hatasa az Ubi + Kubuntu-desktop csomagra is? Erdemes megkezdeni az Arch/Debian migraciot? (bar az apt-t szeretem, de ha mar valtani kell, kiprobalnek valami rolling disztrot is)

--
In 2000 years time, historians studying the national census will think we murdered all the Jedi.

Van belőle rolling (bár én a rengeteg Arch féle szopás után örülök, ha valami kevésbé, vagy egyáltalán nem rolling) Tumbleweed a neve. (openSUSE amúgy is eléggé frissítgetős, még a stabil kiadása is. Nem igazán esett meg még velem, hogy külön csomagot kellett volna készítenem a rendszeremre mert valami nem elég friss.)

DEB-re sajnos nincs orvosság. Én személy szerint a .rpm -et egyszerűbbnek, könnyebben tanulhatónak találom. (Csináltam már csomagot mindkét alapú rendszerre. Deb-et mintha a nehezebb szerkezet miatt nehezebb is lenne elrontani... de nehezebb is megtanulni egy egyszerű csomagot elkészíteni és összerakni.)

"(bár én a rengeteg Arch féle szopás után örülök, ha valami kevésbé, vagy egyáltalán nem rolling)"

Mi gondod volt az Arch-al? Én nemrég arch-ozok, friss szerelem, még nem látom a hibáit :)

Amit eddig tapasztaltam alig több, mint 1 hónap használat után:

- újoncként a telepítésre időt kell szánni (nem olyan, hogy "berakom a cd-t, pörög kicsit és kész is", mint pl az ubuntu)

- nem árt a news-t olvasgatni ész nélküli upgradelgetés előtt

Chakra? Viszont ha szeretsz legózni akkor Arch.
Van még egy alternatívám(illetve személyes kedvencem) Salix(KDE). Van grafikus csomagkezelő és van apt-get klón(slapt-get névre hallgat) egy slacky.eu tárolóval ellátva ugyan nincs 30k csomag, de én még nem éreztem szűkösnek.

------------------------
http://istenletezik.hu/