monitor megjelenítési gond

Sziasztok,

a TFT monitorom bal felén megjelent egy bordós rész. Főleg fekete háttérnél látszik. Ha színes kép van, akkor pedig olyan, mintha 16 szín lenne csak. Ez a jelenség néha eltűnik, de nem tudom indukálni, nem függ sem a frekvenciától, sem a felbontástól. Mi lehet ez? Meg lehet-e javíttatni? Érdemes vajon?

Ha kell este megpróbálom lefényképezni.

Hozzászólások

Lehet, hogy csak felmágneseződött. Próbáltad demagnetizálni? Ha nincs rajt olyan funkció, akkor a főkapcsoló kinyomása többszörös ismételgetése lehet megoldás.

Este feltöltöm a képet, hátha látott már valaki ilyesmit... Bosszantó...

Kábel hiba nem lehet, mert kábel nélkül is látszik. Amikor viszont eltűnik, akkor kicsit vibrál (mintha kontakt hibás lenne) és utána egy ideig jó.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat is.

A 4 db csövet nem lehet 2eft-ból kicserélni csak ha töröttből veszel ki...
Több 4 évet ment monitorral jártam úgy, hogy a szétbontáskor a kijelzőkről leszakadt a szalagkábel egy része. A drágább monitoroknál ahol kihúzható a fénycső nem a kijelzők hibásodtak meg...

Köszönöm a hozzászólásokat.

Most már csak annyi kérdésem lenne, hogy tudtok-e ajánlani szervizt, ahová elvihetném. Esetleg ingyenes bevizsgálással. A neten keresgettem, de a legtöbbnek olyan a weblapja, hogy az alapján messze el kéne kerülnöm őket...

Szakszervíz, nem lehet velük gond a meglepetés majd a javítási számla után fog érni.
Elméletben a kijelzőről levált szalagkábelt vissza lehet rakni, gyakorlatban senki nem vállal rá garanciát. Ilyen esetben olcsóbb egy hasonló elektronika hibás tft-ből a kijelző átrakása ( ha hozol ilyet grátisz kicserélem )

Nem javítanak drágán, viszont előre adnak árat. Ha kéred akkor van javítás,  ha nem akkor ingyenes a bevizsgálás. ( Én is az Itech Szervizre gondoltam, de inkább ez az idevágó honlapjuk: https://monitorszerviz.com/ )

Szerkesztve: 2020. 07. 20., h – 12:41

Igen, tudom. Annak szántam aki manapság is olvas fórumokat és tájékozódik. :-)