HELP!

Fórumok

HELP!

Hozzászólások

Segítség :!: Tudom már ítam ezügyben többször is, de már 1 idelye nem vagyok online & nem tudok válaszokról.Elejétől a sztori:lényeg:GeForce ! TI 4200 64 MB DDR videokártyám van & hacsak nem akarok csak XP-t v Longhorn-t sz@r-ban vagyok miatta.WODY r1 -et raktam fel(megjegyzem ez nekem nagy teljesítmény ,mivelhogy legleg1ST linuxom,azaz gigakezdő ír nektek :oops: )VGA drivert tudok csak használni, ami égő a haverok előtt(ők Ms Win-es kutyák :!: ) töltöttem le (na jó, nem vagyok online, csak haver töltött le nekem) nv drivert & kernelt(nv_kernel vagyGLX_... .tar.gz-t, nem tudom telepíteni! A segítséeket kérek szépen mindenkit SZEMÉLYES ÜZENETBEN IS küldje el, mert nem tudom mikor jutok legközelebb net-hez & hogy tutira megkapjam,kössz

a.) Kérd meg a havert, hogy töltse le a mostanit, mert az már csak egyetlen programfuttatásból áll.
b.) kibontod mondjuk a /usr/src -ba ezeket (pl mc-ben teljesen úgy megy mint anno a dos alatt nc-ben), elolvasod a leírásokat (ott megtalálod), a forráskönyvtárakban kiadod a : make && make install parancsot.
aztán a /etc/modules -be beírod, hogy nvidia (uj sorba, es a fájl végén legyen egy üres sor). kiadod a dpkg-reconfigure xserver-xfree86 parancsot, és a videokártyánál kiválasztod az nvidia-t (nem nv!), valamint a leírásban szerepel, hogy mely modulokat ne használd a driverrel.... es azokat nem X-eled ki :). X-et újraindítod. élvezed, felvágsz a haveroknak :)

ja.. és vmi beszédesebb címet is adhattál volna a témádnak, mint help....
mert a felvetések nagytöbbsége ebbe a kategóriába tartozik :)
pl.: nvidia install...

https://portal.fsn.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=167&start=0&sid=bcf2ee2bb32557729cd45a95e51c7a4b

A fenti URL-en ezzel temaval kapcsolatban talalsz tippeket. Ott pontosan leirtam hogyan kell telepiteni az nVIDIA kernelmodult es a GLX stuffot. A legujabb kerneldrivert pedig megkonnyebb telepiteni, csak az nVIDIA honlapjarol letöltheto futtathato allomanyt kell futtatni. Ez feltetelezi, hogy a gepeden van kernelforras, Annak a kernelnek a forrasa amelyet eppen futtatsz. Ugyanis a kernelmodult az aktualis kernel headerfile-jeinek a segitsegevel allitja elo a szkript. Ehhez nem baj, ha tudsz kernelt forditani, mert az alapveto debugolashoz ez a kepesseg kell.

Amugy meg: olvasni, tanulni, olvasni, tanulni, ol...