Biztonsági ajtó

 ( haga | 2012. január 18., szerda - 14:32 )

Sziasztok!

A jelenlegi ajtónk rohadt huzatos, minden hang beszűrödik (no meg ki is :) ), de hát 30 éves faajtó. Gondolkodom, hogy veszek egy új ajtót, de nagyon mindenki egymás ellen beszél, hogy melyik is a biztonságos, és jó, meg olcsó.
Ami nagyon fontos, azon kívűl, hogy ne lehessen egy könnyen bejönnie akárkinek, az az hogy nagyon jól szigeteljen hangot, és hőt is, valamint persze az ára, mert hát végülis Mo-n élünk. Barátnőm szeretne egy külön zárat is, mivel nem bízik az egy zárral szerelt ajtókban.

Ami eddig kiesett az a hisec ajtók, de a többivel kapcsolatosan nem tudom mi az amik jók lehetnének. Néztem ezeket a nivo ajtókat, ezeket nagyon ajánlgatják, illetve a dtp ajtókat (bár az ára elég meredek). Az Andre's ajtókat is láttam egy fórumban, de egyszerűen nem bírok dönteni. A lakás 4 emeletes panelszerű házban van (kohóhabsalak vagy mi a fene). Ami még fontos, hogy vállalják a beszerelést, illetve az antennakábelt is megtudják oldani, mivel jelenleg az ajtótokba van furva.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Igazából csak saját tapasztalat:
Hasonló helyzet volt nálunk is, aztán jöttek ezek a hírdetések, először 100k majd 80k :), végül 60k-nál eljutottunk oda, hogy megnéztem egyet. De akkor még igaz, hogy ezer ponton záródó, de csak egy zár volt benne, így nem kellett. Majd rá nem sok időre jött 58000,-ért a két zárral felszerelt változat, abba belevágtunk. Az árban benne volt a beszerelés is. Teljesen vas ajtó, hangszigetelés sokkal jobb lett, a hőszigetelés is, bár azt annyira nem tudom mérni, de nem szelel a széleken :), meg a postaládánál sem, főleg, hogy nincs is rajta :). Beépített csengője van (elemes), kukucskáló is akad (bár nem a legjobb, a régi sokkal jobb volt). Ha pld. 15 ponton záródó, akkor abban van egy kis parasztvakítás is, mert igaz, hogy 15 "zárnyelv" van, de nem biztos, hogy ahhoz 15 lyuk is tartozik, azaz lehet, hogy van egy szélesebb nyílás, ahova pld. 3 nyelv is becsúszik. De alul-felül-oldalt zár.
Hogy mennyire biztonságos?... passz, nem vagyok zárszakértő. (TESA jellegű zárak vannak benne). Részemről +1 a több zárra. (Egy "szakember" ezen biztos jót mosolyog, de legalább 2x annyi időt kell eltöltenie a bejutáshoz...)
Van beépített csengő (elemes - ha kezd lemerülni az elem, mókásan szól :D ), kukucskáló (bár nem a legjobb, a régi sokkal jobb volt)

Az antennakábel viszont szerintem nem működik, bár fémfúróval biztos ennek a kerete is "kezelhető". A beszerelésnél még annyi lehet fontos, hogy hagyományos, vagy "kihelyezett előteres" a lakás. Ezt nálam is kérdezték, mert az utóbbi esetben nem annyira könnyű a dolog (lehet, hogy feláras). A kábelre meg rá kell kérdezni. Én anno, mikor az egyzáras verziót néztem, rákérdeztem a hevederzárra. Azt mondták, hogy megfelelő szerszámokkal megoldható, de ha belefúrok bárhol az ajtóba, ugrik a garancia. Tehát ha ők nem csinálják meg, akkor lehet, hogy célszerűbb a falat átfúrni. (Egyébként szerintem lennie kellene egy szerelődoboznak az bejáratiajtó körül, lehet, hogy be van falazva. Abba kintrőn nem nagy űgy befúrni. - A nyáron lakásfelújítás volt, többek között villamoshálózat csere is, és meglepődtem, mert felfedeztünk pár használaton kívüli "gyári üreget" is. Hátha nálatok is van.)


Ne kattints ide!