Szerver hosting emberi áron hol?

 ( EdgarPE | 2012. január 17., kedd - 13:57 )

Tudom, hogy volt már a hup-on a szerver hoszting téma, nem is egyszer:

http://hup.hu/node/11981
http://hup.hu/node/49149
http://hup.hu/node/67481
http://hup.hu/node/70864
http://hup.hu/node/84715
http://hup.hu/node/99645

De közben új tapasztalatok és új cégek születnek, a régi cégek meg néha változnak.

Szóval érdekelne, hogy így 2012 elején merre érdemes nézelődni kedvező árú (nettó 10e-20e havonta) szerver hoszting cég után kutatva, ami nem Pistike cége és normális az ügyfélszolgálat és a technikai háttér is. És BP.

Minden választ előre is kösz.

update: 10k-15k / hó

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

igaz nem BP es meg csak nem is MO, de azert egy lest meger http://www.santrex.net

Udv.

--
FBK

Tudsz egy pinget mutatni (inkább a VPS érdekelne)?

Inkább nem.

Már ne haragudj de ez a kiírás szerintem így ebben a formában hülyeség.
A hosting piacon nettó 10k differencia nagyon sok, márpedig te ennyit adtál meg.
Konkrétan havi nettó 10k-ért pistike géptermet kapsz vagy még azt sem, viszont nettó 20k-ért nyitva áll a proserver, a t adatpark, ami gyakorlatilag a másik véglet.
Szóval ennél pontosabban kellene meghatároznod hogy mit szeretnél és mennyiért.

Igazad van, updateltem max. 15k-ra. Amúgy a proserver annyira zsír, hogy egy sorban lehet említeni a nagyokkal? Csak mert a fallback plan az SWI Kft. akik proserver viszonteladók.

És hogy én is megosszam a tapasztalataimat: az Externetet hagyom ott, mert az ügyfélszolgálatuk és úgy általában az ügyfelekhez való hozzáállásuk olyan, hogy két havonta egyszer az őrületbe kergetnek. És ezen az áron én ennyit már nem vagyok hajlandó sz@pni :)

http://ole.hu/

Több vps-em van náluk, korrekt ügyfélszolgálat, segítőkész rendszergazdák, magyar viszonylatban szerintem versenyképes árak.

+1

Bár részrehajló vagyok :-), de kicsit hozzátéve már HP DL 160-as gépet is kapsz bérletre.
Ha van eszközöd, akkor szerintem sok helyen megnézheted, kikre, milyen környezetre bízod a szervereid, szabadidőd.
Kérdezz rá az:
- elérhetőségekre,
- hány értékesítő, operátor lesz a segítségedre,
- kérj bejárást,
- van-e távmenedzsment és ha igen, milyen?
Azt gondolom, hogy a sávszélesség, rendelkezésre állás mind fontos tényező, de egy jó géptermet az jellemzi, hogy milyen eszközei vannak számodra, amikor segítségre van szükséged.
Erre remek példa a "HELP" sms. Ha pl.: autóban ülsz, nem vagy gépközelben csak elküldöd és az operátor visszahív.

Gulyás Zoltán
hosting termékmenedzser

Bejárás közben ügyeljen azért az álpadlóra:)

+1

Múlt héten kérnem kellett egy reset-et. A portálos belépésem nem működött az általam ismert adatokkal ( nálam volt a hiba ) így e-mailben kértem az újraindítást szekrény és gépszám alapján előre leadott e-mail címről.

Kb. 3 perc múlva hívtak a szintén előre leadott telefonszámomon a gépteremből még egy egyeztetésre és megcsinálták amit kértem.

Három év alatt saját gép miatt egyszer kellett bemenni akkor is telepítés miatt, rendszám egyeztetés kolléga lejelentése szintén megvolt gond nélkül.

Távoli konzol hogyan működik? Az oldalon pénzesnek írják, viszont mondjuk egy éve voltam bent és azt mondták az oldalon írtakkal ellentétben ingyenes. Jelenleg mi a helyzet? FreeBSD 8.2 -> 9.0 távoli frissítésen gondolkozom, csak kérdés, van-e valami menekülőút, ha esetleg valami balul ütne ki.

Zoli!

Ha bekérek ajánlatot DL160-asokra, akkor azt név szerint kitől fogom kapni? Kb. két éve voltunk veletek szerződésben, bővülni kellett volna, de hogy abból nem lett semmi, annak a sales-es ember lett az oka. Mindezt úgy, hogy mikor az ajánlatot kértem, még kolléga voltam. Szóval azzal az emberrel nem szeretnék megint kapcsolatba kerülni.

Üdv,
Séfer Krisztián

Bocs, de ez nálatok pont hogy igen rosszul működik.

Pl az IW-nél felhívok egy számot és emberrel beszélek. De máshol is ez van.
Nálatok erre nincs mód. Pedig ha éjjel beszarik valami, akkor nem sms-t akarok írni és reménykedni a válaszban, hanem GYORSAN intézkedni és aludni.

Velemenyem szerint az "ejjel beszarik" esetekre pont a legjobb megoldas. Ha kuldesz egyet pont, hogy emberrel fogsz beszelni. Ezzel szemben, mi van ha az adott szamon eppen massal beszelnek, valami "szir-szar" hiba miatt? Ezt pont a veszhelyzetekre talaltak ki.

Proservernél voltunk kb. 3 évig. privátban mesélek, ha gondolod.

.

http://bit-tech.hu
korrekt arak, normalis, segitokesz support

:DDD

Áraink: Magán személyeknek, induló vállalkozásoknak (AM). Cégeknek (+áfa).

szerintem Pisti számlázhat a szomszéd cégével. már amikor ad számlát.

-
2 cég van mögötte, egyik áfá-s, másik adó mentes. Átlag ember minek fizesse ki az áfá-t, vagy induló vállalkozás aki még nem tudja vissza igényelni.

érthető, köszönöm a magyarázatot! :)

Legális dolog az áfa elhagyása? Nem úgy van, h minden gazdasági esemény után áfakötelezettség van?

nem vagyok egy könyvelő, de erre tudtommal több megoldás van.

pl ha egy kft alanyi áfamentes, megteheti évi 5 millios nyereség(vagy bevétel?) alatt, hogy az amúgy nettó árat bruttónak írja rá a számlára. nála marad az áfa, mintha nem adna számlát, csak ugye ezt csak korlátozott bevételig lehetséges. gondolom ez esetben az egyik cég áfakörös, a másik meg nem.

Van olyan, hogy alanyi adómentesség. Évi x millió forintig. Ez azt jelenti, hogy a júzer áfás számlát ad, de azon 0% lesz az áfa. Ennek mondjuk az az "ára" is megvan, hogy az ilyen cég az általa kifizetett számlák után sem igényelheti vissza az ott kifizetett áfát.

https://sigmanet.hu/

Egy barátomnak van ott egy rahedli (mikor utoljára beszéltünk ilyesmiről, akkor volt 8-10, 1-2 éve) gépe meg nekem pár domainem, tudom ajánlani őket, továbbra is.

----------------
Lvl86 Troll

Van valaki a doclerweb-nél?

janoszen.

mar nincs.
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Hostolni még hostol ott. Meg ugye az embereket továbbra is ismeri.
Egyelőre még meri ajánlani bátran (éppen a múlt héten beszéltünk ilyesmikről).

Tudok rola koszi. :)
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Ha mar szoba kerultem, jelen. Szolgaltatas szempontjabol maximalisan kielegito a ceg, az arral sincs baj. Nekem vannak extra igenyeim, amik kisse neheznek bizonyultak. (Kikoltoztem Ausztriaba es a konnyebb elszamolas miatt Euros szamlat szerettem volna, illetve jo lett volna, ha PDF-es elektronikus szamlat kapok, de hat mindent nem lehet). A termet meg belulrol lattam jo sokszor, szereltem is benne eleget, kulturalt hely. Korrekt aron kaptam sajat VLAN-t es /28-as tartomanyt is, illetve a management portom is be van szepen dugva. Idokozben elvileg szuletett az utobbira valami VPNes megoldas is, de azt meg nem probaltam ki.

A gépe ott van.

En. Semmi problema nem volt meg a halozattal es az arammal. Szerintem korrekt.

Gyere el és nézd meg a szervertermet!
Utána eldöntöd, hogy tetszik vagy nem tetszik.

____________________________
www.szerverplex.hu

Építő jellegű kritikaként: a weboldalon van pár elgépelési hiba. Ettől függetlenül egész jó az összkép.

"Partnerünk a Costella Követeléskezelő Kft." :D
http://subba.blog.hu/2008/06/25/a_het_weboldala_costella

www.vertika.hu (Dataplex/Adatpark viszonteladok)

tompos

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a sigmanet.hu elég szimatikus így elsőre, megnétem őket alaposabban is. Ha valakinek van horror sztorija velük kapcsolatban, most mondja, vagy halgassa el örökre :)

Kb egy éve örököltem ott egy szervert, és már vagy kétszer voltam bent hardware-t matatni.

Nagyon segítőkészek a srácok, szerintem mindenképp érdemes velük felvenni a kapcsolatot, és nyugodtan személyesen/telefonon rákérdezni az esetleges "aggodalmakra".

Az infrastruktúra minőségével eddig nem volt semmi problémám, ez alatt az 1 év alatt megbízhatóan ment. Gondolom folyamatosan fejlesztenek is: még a nyáron (amikor mindenki elkezdte felkapcsolgatni) kérdeztem mi a helyzet ipv6-al, és azt a választ kaptam, hogy ha kérem akkor beállítják a portra (defaultból nincs bekapcsolva).

Az számlázás/adminisztráció nem tudom mennyire gördülékeny, de nem hinném hogy gond lenne. De pl amikor +1 IP kértünk az kb 1 nap alatt el lett intézve. Na meg nem is került arany árba és még nem is szervernetes tartományból való:)

Ami számomra hátrány / kényelmetlenség náluk, az hogy még az IG-nél is kevesebb hely van szerelésre, valamint hogy az operátorok nem a szerverterem mellett vannak elhelyezve, így gond esetén szerintem nagyon kicsi a az esélye hogy 10 percen belül meglesz az újraindítás. (Ezt persze nem tudhatom biztosra, mert hála istennek még nem volt rá példa.)

Összegezve: korrektek, úgy tűnik értenek hozzá és jó áron adják. Azt meg neked kell eldöntened, hogy a leírt "hátrányok" mennyire fontosak; megér-e annyit a szerveren futó szolgáltatás, hogy inkább egy drágább hosting céget válasszál.

Mondom ezt 9 év Integrity-s, ~8 év IW-s (VH+Hauszmann), ~4 év Inviteles (Ilka), ~2év Dataplexes, 1,5év ATW-s, ~l év Sigmanetes tapasztalat után.

Üdv
Ys

Dataplex-ben megoldották a hűtést? Én azt hallottam, hogy csak az egyik oldalról fúj a légkondi, a másik oldalron meg ritkábban rakják a rack-eket :)

Az adott termekhez, zónákhoz tartozik egy-egy adott hűtési kapacitás. A kapacitást akkor sem célszerű túllépni, ha nagyteljesítményű rackek kerülnek elhelyezésre. Ilyen esetekben előfordul, hogy ki kell hagyni egy-egy rack helyet, ez azonban teljesen normális eljárás. A kérdésedre a válasz, hogy természetesen nincs gond a légkondicionáló rendszerrel. Minden termünkben az n+1 szisztémát követve, ha valami meghibásodik, mindig ott van egy tartalék berendezés, ami átveszi a korábbi munkáját. A létesítmény, nemcsak Kelet-Közép Európa legnagyobb Adatközpontja (14 400m2), hanem itt elérhető el a legmagasabb 99,999%-os SLA is az ügyfeleink részére. Ez a valóságban azt jelenti, hogy évente 5,26 perc leállás lehetséges, amire az elmúlt 10 évben még nem volt példa.
Az, hogy a légkondicionáló közelébe kell rakni a jobban hűteni szándékozott rackeket, ezekben a géptermekben valójában egy tévhit.
2008 óta modellezzük 3D-ben az adatparki zónáinkat, mielőtt még betennénk egy szervert is. Pontosan be kell állítani a modellező rendszerben minden adatot, a légkondicionálóktól kezdve az álpadló, álmennyezet, rackek, elhelyezni kívánt szerverek típusát, az utolsó kábelelvezető csatornáig. A 3D-s modellezés megmutatja, hogy hol keletkeznének normál esetben a jövőben melegpontok, vagy túlhűtött helyek. A szervereket úgy helyezzük el, hogy a legideálisabb legyen a hűtés eloszlása, hisz a nap végén ez a jól hűtött szerverekben és az áramfogyasztásunk alacsonyan tartásában köszön vissza.
Valójában a hideg és meleg folyosók használatakor a légáramlás annyira erős (amivel elszállítjuk a meleg levegőt), hogy nem a légkondikhoz legközelebb lévő álpadló elemeken fordul fel a szerverek irányába, hanem tőlük távolabb.

A Petőfi Sándor utcai Adatpark költöztetéséről és magáról a gépteremről videót itt találsz: http://bit.ly/wBF9NH
Remélem megválaszoltam a kérdésedet.
Szia

Gulyás Zoltán
hosting termékmenedzser

Árakat merre találni?

www.adatpark.hu

ez utóbbi személyesebb :-).

Gulyás Zoltán
hosting termékmenedzser

Köszi, nem számítottam ilyen részletes válaszra. Mint az látható, smiley is volt a kérdésben, lévén az információ forrása egy Kozma utcai konkurens egyik képviselője volt, így én is némi kétkedéssel fogadtam.

:-)
Gulyás Zoltán
hosting termékmenedzser

A "hideg folyosón" nem érdemes kis szoknyában, bugyi nélkül közlekedni 2 szempontból sem: a légáramlás miatt hamar nevetség tárgya lehetsz a biztonságiaknál, a nyakadban lévő szoknyád miatt; a másik, elég könnyen fel lehet fázni, az alulról érkező nagyon hideg levegőtől.

Éjszakáztam már bent szerverek költöztetésekor. Több okból sem lenne esélye miniszoknyában kipróbálni milyen ha bekavar a cúg. :)

Kell számla?
Ismerek egy céget, ott megy "okosba" is....

..alacsony a kerites..

Egyszerűen arról van szó, hogy jó haver a tulajdonos és így van erre lehetőség.
Ha ez alacsony kerítés, akkor legyen úgy, ha a szöveg nem volt eléggé mélyen cizellált, akkor elnézést....

Egyszeruen arrol van szo, hogy legalabb annyi eszed lenne, ha mar ilyet ajanlasz valakinek, legalabb privatban tedd..

Nem vitázom... főleg nem egy Grál-Lovaggal, a becsület bajnokával...

??

Legalabb ne reklamoznad...:)

tompos

Lehet sok embert ismer "ott fönt" és nyugodtan reklámozhatja. :-)

Azert az erdekelne, h a haverja mennyire orul ennek az ingyenhirveresnek.

tompos

A rendőrségi hírekből majd kiderül.

Kezd ki lenni az idegrendszerem. Sok inkompetens, információmentes döntésképtelen emberrel kellet ma beszélnem hoszting ügyben. Büntetésként élem meg.

A gép amit hosztingoltatni szeretnék:
1U
2x400W
Kellene bele 2 uplink (1-1 IP cím):
1 db (100mbit) (internet)
1 db a DRAC-hoz

Aki akar az tegyen itt egy ajánlatot a havi díjra + egy url-t.
Elkötelezni nem akarom magam. Köszönöm.

Ez a csomag itt Szerver Hoszting Plusz 1U, DRAC kerdez ra bar nem hiszem ,hogy gond lenne :).

--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Benne van a külön ip, külön switch port a management kártyához.

Írtam nekik. Köszi.
.
.
.
2 perc múlva felhívtak és mondtak egy korrekt árat

Nm. Az en gepem is ott van :).
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Írtam privátot.

Köszi az ajánlatot.

Tegnap beszéltem az egyik ügyfelem kapcsán Telenor-os értékesítővel és hosting szolgáltatást ajánlott. Állítólag most indították Budapesten több helyen ( Árpád híd környéke meg Törökbálint talán ) illetve vidéki városokban. Gondolom ott ahol a saját eszközeik részére amúgy is kiépítették az infrastruktúrát. Valaki hallott esetleg árakat tőlük?

Telenor?

Ah, ez nem semmi. :) Minden esetre jó látni, hogy van újabb belépő a komolyabb szolgáltatókhoz.

Ha olyan mint a mobil szolgaltatasuk akkor...inkabb komolytalan.
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

?

Ugyanezt akartam írni... A kérdőjelre, az utóbbi időben sokszor megszakad csak úgy a hívás és a hangminősége csapnivaló.

nem azóta van ez, hogy költségcsökkentés címén jópár adót lekapcsoltak?

Ennyire nem vagyok képben velük mikor mit csináltak a cuccaikkal, de az utóbbi bő fél évben egyre többször szakad meg hívás közben és valahogy grízesebb lett a hang. Van amikor séta közben szakad meg, ez lehet túlterhelt cellába belépésnél mondjuk, de van amikor helyben ülök és megszakad, aztán amikor újrahívom akivel beszéltem, csont nélkül kapcsol. Lehet mások sem jobbak, de én minőségromlást érzek, mivel ezt használom.

+1 Két különböző céges flottában lévő telefonom van Telenor kártyával. Egyik Nexus S a más Ericsson c902. Mindkettőnél ezt tapasztalom én is. Elég sokat telefonálok ( Nexus van úgy délre lemerül ) van olyan nap, hogy szinte minden hívásnál előfordul. Tapasztalatunk szerint azóta van ez mióta bejött a szuper nagyon gyors mobilnetek.

+1. Csapnivaló hangminőség, ráadásul többször hívtak fel ismeretlen számról, hogy
én hívtam őket. Munkatársam is mesélte ugyanezt, vele is előfordult, hogy ismeretlen
számról keresték, hogy volt egy nem fogadott hívásuk tőle.

Egyébként most álltak át valami kínai hw-ekre, gondolom mi vagyunk a béta teszt.

Én is tapasztaltam ezeket a hibákat. Egy ideig tűrtem(kb. fél éve), de a múlt héten leadtam a hibát nekik. Nekem csak annyi kérésem lenne, hogy aki hibát tapasztal, az szintén jelezze feléjük - hívás időpontja, ki hívott kit, tartózkodási helyek, minőségi problémák listája(pl: megszakadt, recseg, hangkimaradás). De ez már külön téma lehetne.

Hát én elég régóta használok egy pannonos telefont és úgy általában nem rosszabb vagy jobb, mint a T-Mobile-s másik telóm. Olyan helyen is gyakran megfordulok, ahol mindkettő térerő gondokkal kűzd. :)

Egy 3-4M előfizetőt kiszolgáló hálózatot szerintem mindeképp merész komolytalannak nevezni. A tapasztalt hibákról egyébként tettél már nekik bejelentést?

indulo ceg 3 evre visszamenoleg MINDENT elkotsegelhet.... pistike rlz

Tudtommal 2 év az a 3.

nem revelans a topic szempontjabol, szoval pont az indulonak kellene minden szart osszeszedni koltsegbe, amig buntetlenul veszteseges lehet...

Deninet. Sok éve ismerem őket, 2008 óta ott vannak a szervereink is. Szerintem nem drágák. www.deninet.hu

16.900 Ft.+áfa/hó jóval magasabb mint amennyiért én most a Dataplexben vagyok viszonteladón keresztül. Még a 2U vagy álló is olcsóbb.

Node ebben mi van benne? Mert nem mind1 a belföldi és külföldi sávszél sem és nem csak a maximálisra gondolok.

Esetleg megosztanád a viszonteladó nevét ?
Én sajnos sehol sem találok "jóval" 16.900Ft+áfa alatt a Dataplexben.

Hm, nem is rossz :)

+1 Deninetre
A VH helyszín nem terroristabiztos, nincs fémdetektor, de van saját aggregátoruk a parkolóban. Kb. 7 év alatt nem emlékszem kiesésre, vagy bármi problémára. Mindenki ott van aki számít, onnan indult az internet, peerengel mindenki mindenkivel.
Na jó, a klíma nem hideg-meleg csatornás: alsó polcon 18, szekrényben 23 fok.

Az alfagroup-os irodaházban (szintén Victor Hugo utca) sajna volt tapasztalatom 32-34 fokos helyiséggel is, ahova gyanúsan épp sosem tudtam bejutni, csak a szerverek panaszkodtak hogy melegük van. Kinntről az utcáról lehetett is hallani az ablakba betett nagy teljesítményű ventillátort.
Szóval az olcsó hostingnál ha nem engedik megnézni hová kerül a géped, akkor valószínű nem a többi ügyfél védelmében nem engednek be oda.
Ok, régi Matáv/t központba se láttam soha a gépet, de az egy másik kategória.

szerverem.hu:

V & ZS 98' Bt
4617'08 Élelmiszer, ital, dohányáru ügynöki nagykereskedelme (Főtevékenység)
Cím: 4251 Hajdúsámson, Bartók Béla u.

Bár ettől még lehet jó :)

Kár a cégkivonatot böngészni a fő tevékenység miatt, az ilyen simán előfordulhat.

Ami mindenképp pozitív, hogy a teljes céges adatok és elérhetőség ott van a weboldalon.

A szerverhosztingról ezt írják (http://szerverem.hu/szerver-hosting.html): "Szervereink az ország legmodernebb szervertermében, a Magyar Telekom tulajdonában lévő Adatparkban (Budapest, Asztalos S u 13) vannak elhelyezve. Cégünk a Telekomtól jelentős mennyiségi kedvezményt kap, így ugyanazt a minőségi szolgáltatást, kedvezőbb áron tudjuk biztosítani."

Ezzel elég sokan vannak még így és ezzel nincs is semmi gond és jobb is lenne konkrét tapasztalat alapján megítélni egy vállalkozást szerintem.

Kértem tőlük ajánlatot.
Még nem kaptam választ!

Azert a joomla-s favicon..., meg az Asztalos S. utcaban nem igazan van mar Adatpark szvsz..

Az a Petőfi S. volt, nem? :D

Másnál se sokkal jobb:

Szervernet Kft

902. A cég tevékenysége
9/29. Egyéb, máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem

Integrity legalább ezt "mondja":
902. A cég tevékenysége
9/46. Egyéb információ-technológiai szolgáltatás

Van amúgy ennek valami jelentősége?
(Elvileg KSH-nak kell, hogy mi a főtevékenység, de mellette lehet 1.000 mellékes... )

/kiragadott példa, amit hirtelen találtam/

Bocsánat, átgondolatlan post volt, inkább nem kommentelem :)

:)

-

Jelenleg kik a legstabilabbak a 10k-15k / hó árkategóriában?

Aki erdemben felel erre a kerdesre, az vagy hazudik, vagy nem tudja mirol beszel.

+1, ennyi penzert nem lehet normalis szolgaltatast nyujtani.

Akkor vegyétek úgy a kérdést, hogy melyik a legkevésbé szar az adott árkategóriában.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

bix2.hu 15e/hó?
ha jól tippelek szimpla Invitel-Dataneum viszonteladó, nem?

En nem arra gondoltam, mint janoszen, bar konnyen leehet, h igaza van.
Egyszeruen nincs olyan, h legjobb, meg legstabilabb. Gondold vegig es magad is rajossz, h ertelmetlen a kerdes.

Bizonyos szinten értem amit írsz, de egy adott kategórián belülről van szó, nem abszolút. Olyan is létezik, hogy alsó kategóriás autó közül melyik a leggyorsabb. Pedig a felső kategóriában biztos van gyorsabb, akkor meg nem lehet a leggyorsabb. Pedig lehet, a megadott kategórián belül.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Igen, de itt nem autokrol es nem sebessegrol van szo.
Megha autokrol lenne is, azoknal sem lehetne megadni a 'legstabilabb' jelzot. Egyszeruen azert, mert a stabilitasnak nincs szamszerusitheto definicioja.

tompos

Akkor legyen a legkényelmesebb, az sem számszerűsíthető. Stabilitás esetén mondjuk rendelkezésre állást lehet nézni. Gyönyörű értékeket mindenhol látni, feltételezem tapasztalatokra kíváncsi.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Rendelkezesre allas miben? Net, elektromos halozat, az operatori rendszer reagalasi kepessege. A hiba elharitasanak a megkezdese. A hiba befejezesenek a megkezdese. A vallalt rendszelkezesre allas a beleszamitva a bejelentett karbantartasokat is. Ebbol mennyi az, amennyi a valosag.

Meg tovabbra is tul sok a rendelkezesre allo parameter. Persze ha pontosan megfogalmazna, h mi erdekli, arrol mar lehet beszelni, de valojaban erdemben meg mindig nem, mivel nincs olyan xy.hu, ahol fel vannak sorolva mind es a megfelelo parametereikkel.
Valojaban feltetelheztoen arra lenne szuksege, h mondjanak neki nehany szolgaltatot, amivel gyakorlaati es jo tapasztalat van, vagy epp azt (mint ahogy ki is derult), hogy van jeloltje es arrol erdeklik a tapasztalatok.

Persze ertelmesen, egyenesen is fel lehetne tenni a kerdest, dehat minek...

t

ps.: A kenyelebb ha lehet meg rosszabb pelda.

Általában külön megadják a klíma, elektromos hálózat, belföldi és külföldi, illetve a helyi L2/L3 hálózat elérhetőségét is jobb helyeken. Ezen felül az összes többi paramétert is nagyjából definiálják. Azt is tegyük hozzá, hogy az ilyen 4-5 kilences történetnél ha már érzékeled hibát máris sérül a sokkilencesed. A "laza" 98-99%-ig egészen értelmes költségszinten lehet menni, de onnantól már erősebb lépések jönnek minden tized vagy századnyi rendelkezésre állás garantáláshoz.

A weboldalra nem szoktak a pontos lebontott számok felkerülni, csak az ÁSZF-be vagy a konkrét szerződésbe.

Mind1, mit irnak ki, vagy epp mi kerul az ASZF-be.
Az, hogy mitol jobb vmi, azaz neki mi szamit, egyeni izles kerdese. Nem lehet tudni olyat mondani, h ez v. az a JOBB. Fizikai keptelenseg.

Az árkategória meg van, de hogy mit szeretnél elhelyezni és milyen díjfizetési konstrukcióban az nem...

Rack vagy polcos?
Ha rack, akkor hány unit magas?
Tápegységek száma? redundáns A + B bekötés kell? Ha 1 tápos, akkor statikus átkapcsolóra kell kötni?
Mekkora a tápegysége? Mekkora a valós fogyasztása?
Hálózati kapcsolat? 100Mbit/1Gbit/10Gbit, réz/optika? 1 vagy több hálózati kapcsolat?
Hideg tartalék elhelyezés?
Havi, éves díjfizetés?
stb.

systech.hu -t tudnám ajánlani, van rackes és polcos elhelyezés is, a dupla táp nem gond, külön redundáns áramra rá lehet dugni. Én már kb 4 éve vagyok ügyfelük, azóta vannak dataneumban, előtte a gépeim dataplexben voltak és hát azt kell hogy mondjam hogy ugyanazt a szolgáltatást adják, csak olcsóbban.
Sőt, egyszer rájuk kellett bíznom a hardver bővítést mert külföldön voltam, megcsinálták, és grátiszba még az egyik döglött ventit is kicserélték nekem, szóval nagyon meg vagyok elégedve velük.

+1

Évek óta ott vagyok, bő fél éve volt összesen 1-2 óra kiesés hálózati eszköz probléma miatt (pár hónap alatt, néhányszor 10 perc), előtte is, és azóta is folyamatos a szolgáltatás.

Tudsz erről valamit mondani? Én egy angol vpsről monitorozom a gépem, de nem tapasztaltam kiesést.

Feltételezem, más hálózati eszközön voltál, mint pl. én. Nem a teljes terem szakadt le a netről.

Őket én is ajánlom. Én már 6 éve vagyok náluk. :) Panaszra okom egyszer sem lehetett.

Osztott gigabitük nagyon jó, ha csak néha van szükség nagy kimenő sávszélre. A rackes helyszín nagyon profi.
Utóbbi 1-2 hónapban viszont 3x is előfordult 2-2.5 órás kiesés, ami apró switch beállítási hiba miatt történt.
Utolsó esély ketyeg náluk.

Két gépünk van jelenleg.
Mind a kettő 100Mbites kapcsolaton lóg.
Az egyik torony a másik 2U magas Rackes gép. Mind a kettő HP gyártmány.
A tápok(A rackes gépben kettő van de csak egy van bedugva) 400-500Wattosak emlékeim szerint.
Köszi a systech infókat. Velük szemeztem én is de eddig csak honlapjuk alapján. A hasonló áron szolgáltató konkurenciájuk honlapjai nem túl bizalomgerjesztőek.

Alapvetően én a jelenlegi hosztinggal is elégedett vagyok.
Ingyen van az ipkonzol amit ha kellett hajnalok hajnalán is rákötöttek a gépre.
Hálózati kimaradás elenyésző volt csak. Bár annak nemigán örültünk, hogy a rackes gép azonos típusú elődjét egy költözésük után a szekrény oldalához támasztva tárolták a szekrény helyett. Ez akkor derült ki amikor a gép tönkrement nem tudjuk a bánásmódnak volt e hozzá köze.

Az esetleges váltásnak a fő mozgatórugója a költség ami leginkább a rackes gép alacsony kihasználtsága miatt van. Lehetséges, hogy a végén a rackes gép feladatai két például contabos vpsen kötnek ki a rackes gép pedig újratelepítés és migrálás után átveszi a tornyos feladatait.
Köszi a segítséget.

Irnek privatot ha lehetne.

http://www.codespaces.com/

Ok mondjuk jok lehetnenek, de valaki feltorte az Amazon accounjukat es mindent letorolt, beleertve az osszes backupot!

Azt hittem hogy lesz errol itt cikk a Hup-on, de nem volt, szoval gondoltam hogy bedobom hatha valakit erdekel hogy hogyan nem szabad rendszert epiteni.

Az osszes ugyfeluket elvesztettek 1 nap alatt!

Az eredeti cikk itt: http://www.theregister.co.uk/2014/06/18/code_spaces_destroyed/

Amazonnal en ezert nam tartok egy lyukas gombot sem...

Gyakorlatilag barmely amazon accountot fel lehet torni pillanatok alatt ha tudod a celszemely hitelkartyaszamanak utolso negy szamjegyet ( amit azert nem nagy muveszet megtalalni). Callcenterben levo ugyfelszolgak orommel kiadnak neked mindent es mindent elhisznek csak ne baszogasd oket...

Amazon es Apple security szempontbol egy kalap szamocat sem er:

http://www.wired.com/2012/08/apple-amazon-mat-honan-hacking/

Godaddy szinten:
http://www.theregister.co.uk/2014/01/30/rare_twitter_account_stolen/

Es halkan jegyzem meg hogy a Magyar Telekom nemzetkozi domain regiszter rendszere is a godaddy-n keresztul mukodik...

Igen eleg gazos ez az egesz sztory.

Kepzeld el hogy az egesz ceg fullra bedolt egy nap alatt!
Komolyan en nyakon szurnam magam egy ilyen utan.

"Gyakorlatilag barmely amazon accountot fel lehet torni pillanatok alatt ha tudod a celszemely hitelkartyaszamanak utolso negy szamjegyet "

1. Ezt a kijelentest ala tudod tamasztani barmivel is? A hivatkozott cikkben nem epp igy tortent...
2. Ne teveszd az amazon.com es AWS accountokat, utobbinal pl mar van two-factor auth.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

A hivatkozott cikkben pont igy tortent. Felhivtak az amazont hogy jajj egy accounthoz hozza szeretnenek adni egy hitelkartyat. Barom ugyfelszolga hozzaadta.
Utana felhivtak megint hogy nem tudnak belepni de tudnak mondani az accounthoz tartozo full hitelkartya szamot. Ok account jelszo kiadva.
Beleptek majd a hozzaadott kartya szamat kitoroltek masikat felirtak. Go to apple kartyaszam bemond account jelszo megszerezve reset minden eszkozre...
Ugyanezt meg lehet csinalni a godaddy-vel is.
Hat en nem akarok ilyen cegnel semmit berelni.
Ha volt 2faktoros auth hogyan tortek fel? Erdekelne nagyon.

Amugy volt dolgom mar amazon ugyfelszolgalattal. Kicsit pushy vagy meg nyavogsz talalnak megoldast hogy kb vicc adatok elleneben kiadjak amit kersz. Meg talalgatni is engednek. Kesz vicc.

Igen ez igaz! Errol volt itt egy cikk nem is olyan regen, a csako akinek 24 karatot ert a twitter accountja es gofatty kiadta az osszes cuccot hozza egy telefonbeszelgetes utan.

Persze viccet felre teve, azert ez eleg gaz, ami most ezekkel tortent.
Amugy meg ra nem jovok hogy mi a retekert nem voltak az account-ok szetszedve szerverekre.

Ha mondjuk 10 szerverhez tartozik 1 account, akkor kb pont csak az a 10 gep veszhet el.
De nem nekik 1 account-rol kellett mindent levezenyeni. Persze igy is tortent, egyszerre veszett el minden.

Persze mindig okos az ember es tudja hogy mas hogyan es mikent hibazott es hogy milyen bazi hulye.

Barhogy is ez egy jo pelda nekunk is hogy hogyan ne menedzseljunk AWS-t.

ha valaki esx-et keresne: https://corgitech.com

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

mint juzer, milyen elonye lenne annak, hogy vmware van alatta?

mint operator persze ertem a dolgot :)

Náluk van egy L3426-os konfigom. Az elején iszonyatosan nagy sz*p* ágra kerültem, ugyanis rendeltem egy Intel Core i3-530-es konfigot, de nem sikerült telepítés, IPMI folyamatosan elszállt stb. 1 hét folyamatos emailezés után kicserélték a szervert egy másik konfigra. Azóta semmi gond...

sub