Csillagok Háborúja I - Baljós Árnyak - Kérdésözön

Fórumok

Az sf.blog.hu-n találtam rá.

http://blip.tv/mrbloodbunny/episode-5833736

IMHO mindig is egy nagy büdös átverésnek tartottam a filmet, vagy legalábbis az ILM egyfajta demo mozijának. Minden estetere egy elgondolkoztató filmes elemzést láthatunk.

Peace! :-)

Hozzászólások

nem értem, mi értelme egy ilyen kritikának főleg ennyi év után.
ez egy jó, nyereséges film volt, ilyeneket kellene mindenkinek csinálni inkább kevesebbet, a sok veszteséges szar film helyett, akkor mennének az emberek moziba és nem kellene a torrentezőket baszogatni, mert a pénzüknél lennének.
star wars univerzum összefüggéseit, logikai bukfenceit szintén fölösleges elemezni, mert ez egy mese, épp ettől válik emészthetővé azoknak is, akiknek nem jön be a scifi, és nem válik 5-10 évvel később nevetségessé az egész.

Nevezett filmet lehet szeretni is, meg nem szeretni is, de a filmet én meg tudtam nézni, a fenti "elemzést" viszont csak 6 percig bírtam.

Módszerem: Megnézek egy filmet, ha tetszett akkor örülök, és nem érdekel, hogy másnak tetszett-e, vagy sem. Ha nem tetszett, akkor szomorú vagyok az elfecsérelt idő miatt, de ilyenkor sem érdekel, hogy másnak tetszett-e, vagy sem.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ez valami rettenetesen túlanalizálja a dolgot. Az első rész szerintem egyszerűen unalmas sztori volt béna karakterekkel. Mondjuk nem vagyok egy nagy sw rajongó, gondolom itt az történt, hogy az illető többször is megnézte, hátha csak túl sokat várt tőle, és egyre több hibát vett észre.

Zsorzs Luka'sz! :^D Valaki kuldje mar be a napiszarra!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

off amióta ?félbevágott? ?kibelezett? & ?női? test ?nekrofil? felhasználásáról volt egy fotó egy lábszárméretű ?négercerka? társaságában, az egész iroda leszokott róla és nem is kérünk még a nevéből sem. ez volt a végső leszokás, jól elintézték.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Sztem óriási, rég szórakoztam ilyen jól! :)
Ja, és az Episode I egy rakás kaki, mint ahogy a II-III is...

> BERUS
Motor: Kubuntu Linux 11.10

A háromból a legjobb, de összességében kaki.
Én az a generáció vagyok, aki még a Csillagok Háborúját 1979-ben látta moziban, és ennek a generációnak jó része azt mondja, amit én is, Lucas papának békén kellett volna hagynia az eredeti trilógiát, mert az I-III. csak a kultusz lerombolására volt jó.

> BERUS
Motor: Kubuntu Linux 11.10

nem kötekedésként, de én meg az a generáció vagyok, aki az 1-3-at alig néhány évvel a 4-6 előtt láttam, és nekem mind a hat rész bejött. Nyilván nem mindegyik egyformán tetszik, de ha például ki kellene választanom a leggyengébb epizódot, akkor az Új reményre szavaznék, azon konkrétan majdnem bealudtam, és azóta is csak egy-kétszer tudtam újranézni, a többit mind tucatnyiszor.

egyébként érdekelne, hogy mi alapján osztogatnak az emberek Lucasnak jó tanácsot, ő találta ki, az ő pénzéből a saját találmányával szerintem csináljon azt, amit akar. Ha tetszik megnézem, nem tetszik, nem nézem. De akkor sem akarom megmondani neki, hogy mihez kezdjen a sajátommal. Mintha a szomszéd átjönne, hogy neki nem tetszik a mosogatóm, tegyem már át a másik sarokba...
--
j@j-r61:~$ man me
No manual entry for me

igen, te valóban teljesen korrektül megfogalmaztad a véleményed, én azon szoktam magamban röhögni, akik a felháborodottságukat olyan formában tálalják, mintha személy szerint őket árulná el Lucas az új részekkel. Mellesleg akár Holiday Special, akár Ewoks, akár Battle for Endor, voltak itt jóval látványosabban melléfogások is, mint az új részek...

--
j@j-r61:~$ man me
No manual entry for me

Mindig akadnak fanatikusok, akiket én is megmosolygok, ugyanakkor -mivel a felnőtté válással komoly problémáim vannak- egy-egy filmnek hatalmas várakozással ülök neki, és bizony sokszor pofára esés lesz a vége, ilyenkor nehezen tudom véka alá rejteni a véleményemet.
Az Episode I-III is ilyen filmek voltak...

> BERUS
Motor: Kubuntu Linux 11.10

Attól tartok annak van igaza, aki azt állítja, hogy az 1-3. nem (sokkal) rosszabb, mint a 4-6. -- csak az utóbbiakat 12 évesen láttuk, amit sajnos az előbbiekkel nem tehet(t)ünk meg.

(Plexipajzsot magam elő tartva elárulom, hogy amikor a divx korszakának beköszöntével megpróbáltam a 4-6-ot újranézni, ugyanúgy nem ment, mint ahogy nem tudok B. Spencer - T. Hill filmen derülni sem, ha belebotlok, pedig annál csúcsabbat hajdan elképzelni se tudtam. Megöregedtünk, csessze meg!)

Nem vagyunk egyformák, a Csillagok Háborúja és a Birodalom Visszavág bármikor jöhet, mindig szívesen nézem, a Jedi meg már anno is csalódás volt.
Az igazán jól sikerül darabok tartják az értéküket, Terence Hillnél maradva, pár napja néztem meg a Vigyázat Vadnyugatot, és még mindig jókat röhögtem rajta.

> BERUS
Motor: Kubuntu Linux 11.10

Erdemes lehet vegignezni, mert bar van benne nehany olcso megoldas, hatalmas oltasokat is tartalmaz.
Ettol meg persze a film maradt ami volt, sokak szamara a legkivalobb filmek egyike, sokak szerint (szerintem is) pedig annak a jele, hogy G. L. tul nagy arc lett es mar nincs aki megmondja neki, hogy amit csinal az ego.

+1 a fölöttem szólóknak. A filmnél sokkal szánalmasabb az, hogy valaki rászánt ennyi időt erre a fikázásra.

A sw egy mese, nem kell komolyan venni. Ettől függetlenül az 1. rész szerintem is sz*r, de ez most mindegy.

06:34-ig bírtam

Szerintem jó, hogy fikázódott. Én jót derültem rajta.

Az meg nem érv, hogy mese. Egy mese is lehet konzisztens a saját világával. Sőt, annak _kell_ lennie.

Most ki fogtok röhögni, de pl. Harry Potteré az egy konzisztens világ. Én legalábbis nem igazán találtam benne ellentmondást, vagy olyan vitás kérdést, amit ne lehetne igen könnyen feloldani. Ellenben a fenti videó állításaival, amiket csak igen hosszas magyarázkodás árán lehet valahogy kimagyarázni.

Hát,
1, Vagánynak/szarkasztikusnak tervezett előadásmód(lehet ilyen a faszi de...) (szar)
2, Fingja nincs a SW univerzumról
3, A kezdeti (2 Jedi Lovag) elíráson kívül belemagyarázás minden. Minden mesét lehet így elemezni.
0 az egész.

Off: amugy ti milyen sorrendben fogjatok megmutatni a gyerekeiteknek a Star Wars sorozatot? 1-2-3-4-5-6, vagy amilyenben ti magatok is lattatok: 4-5-6-1-2-3? :D

Én csak a "legelső" részét láttam, de ugye az nem az első volt mint utólag kiderült. :-)))
Azt is csak azért néztem meg negyvenvalahány évesen, mert akkor még újdonság volt a Commodore 64 "számítógép" és ahhoz képest hihetetlen grafikai elemek voltak benne. Most így hatvan fölött már egyáltalán nem tud elkápráztatni. Úgyannyira nem, hogy meg sem néztem a többi részét mert egy gagyihalmaz.
Eleve bosszantanak az olyan filmek amiben "XXII. századi" technikát alkalmaznak, majd a film végén egy lánccal, vagy ócska, rozsdás karddal küzdenek meg egymással. :D
Nevetséges az egész.

Boldog karácsonyt a HUP olvasóinak!

Megneztem (vegig) a kerdesozont, van, amit jogosnak erzek.

Egyebkent a dupla trilogiara visszaterve: szerintem az ajanlott sorrend az 1-2-3, es masnap a 4-5-6. Legutobb megprobaltam ugy vegignezni, hogy a 3. es 4. kozt nem volt szunet. A 3. resz csillivilli CGI-s csodai utan a 4. (regen 1.) resz itt-ott felvillano lampai borzalmasak voltak. Persze az oke, hogy nem a latvanyon van a hangsuly, es nem rossz film, csak a hirtelen valtas rosszul jon ki.

--
"The greatest thing about the internet, is that you can quote something and totally make up the source." - George Washington

Még csak belenéztem, de a Plinkett-féle kritikát juttatta az eszembe:
http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/star-wars-episode-1-the-phantom-menace/
SW-prequel triológia oltásban ez az etalon.
Nyilván van, akinek nem jön be a stílusa, és nem érti, kinek van ennyi ideje
(a harmadik rész hosszabb, mint az alapjául szolgáló film..)
de én könnyesre röhögtem magam rajta.

Boldog <INSERT_HOLIDAY_HERE>!