Hagyjanak békén a webappokkal! Kérem vissza a Desktop applikációkat!

 ( Hevi | 2011. október 8., szombat - 16:56 )

Szokásos. Webapp, jelen esetben Joomla adminfelület.

Ctrl+S-t megeszi a böngésző, nulla billentyűzet kombinációs lehetőség, egerészni kell, rontja a hatékonyságot.

Fel kéne végre ismerni, hogy a böngésző tartalom megjelenítésre és nem alkalmazások futattatására alkalmas! Sajnos egyre több mindent a böngészőbe akarnak erőltetni, egyre kevésbé lesz a munka hatékony. Remélem már csak 1-2 év és rájönnek a nagyok is, hogy ez zsákutca és inkább a multiplatform desktop és mobil keretrendszerekben és alkalmazásokban van a jövő.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"inkább a multiplatform desktop és mobil keretrendszerekben és alkalmazásokban van a jövő"

Olyan konkretan nem letezik (tenyleges multiplatform legalabbis). Ahol tenyleg fontos, hogy egy nemokos telefon is meg tudjon valamit nyitni, ott marad a webapp

Bőven elég, ha lefedik a desktop OS-ek 99%-át (Windows, Linux, OSX), a maradék használhatja a tovább az egyszerű webes felületet.

minek ket feluletet is irni?

Amugy meg meg lehet jol irni a webappokat is, beleertve a keyboard shortcutokat (pl. https://duckduckgo.com )

Ahogy itt tobbszor elokerult mar, igazabol a w3c-nek kjene mar a golyoira lepni, hogy a HTML5 szabvanyok tartsanak mar ugyan valahol igy 2011 kornyeken, mert lassan tenyleg a flash lesz a legplatformfuggetlenebb eszkoz (es meg az se szamit annak)

Mert ha nem írnak több felületet, akkor az emberek lehet, hogy elpártolnak. Ld. GWave, csak Chrome-mal működött igazán, azzal se túl jól, meg is bukott. Már akkor is egy desktop kliensben láttam a legnagyobb hiányosságát.

És azért kell több felületet írni, mert a böngésző nem erre való. Egy két form kitöltése, kis interakció oké, de dolgozni? Weben? Na neee.

Egyébként igen, Flash, Flex elég jó kis tool. Kezdem beleásni magam az utóbbiba, majd ha lesz valami értékelhető, helyzetjelentek:)

Szerk: Amúgy ilyenekre tényleg talán a Flex lenne a legjobb megoldás. Focust megkapja böngészőben is, elég csak egyszer megírni, mert a desktop és a webapp gyakorlatilag ugyanabból a kódkészletből dolgzik, stb.

Google plusos es Facebookos mobil kliensek sem rendelkeznek teljes funkcionalitassal pl. a "webapp"-hoz kepest, az utobbi a "komolyan veheto". Persze vannak dolgok (pl. IDE), amit szigoruan nem weben szeretnek futtatni, de egy adatbazis idonkenti modositgatasara Juli neninek miert nem jo a webapp? (foleg, hogy ma mar egyre kevesebb a szemelyes alkalmazas, jellemzobb valami szerveren dolgozni, arra meg eddig a webes kliensek a legmukodokepesebbek)

Azért nem teljes funkcionalitásúak, mert nem is lehetnek. Ha a desktop rész lenne a fő mozgatórugó jelenleg, akkor a webapp rész lenne csökkentett funkcionalitású. De egy fullos desktop kliens úgy hiányzk a Googlenek és a Facebooknak most, mint púp a hátukra.

Julinéninek bőven elég a webapp, írtam is, pár form kitöltésére teljesen oké. De amikor sorozatban 10-edszerre nyomok CTRL+S-t, mert ez a mentés alap shortcutja és 10-edszerre akarja nekem lementeni a böngésző az index.php-t, az nem kóser.

mondjuk belegondolva valoban sok shortcut azert nem mukodik, mert a bongeszoben is csinalna valamit (talan ebben is pont a flash kivetel valamennyire, szidom is, mikor nem megy valami browser shortcut miatta)

De ugyanakkor a legnagyobb bajom a desktop appokkal az, ami anno az ncurses es DOS idejeben jol meg volt oldva: eger nelkul vezerelhetoseg, nyilak mindenfele tab nelkul is atugrottak a kovetkezo formra (tudom tab, de atlagusereknek ez nehezebb). Ez teny, hogy weben sem egy megoldott jelenseg

Ha nem ment Ctrl+S-re, akkor írd meg annak a fejlesztőnek, aki ezt nem oldotta meg! Nem ezért kéne lehúzni az egész webapp dolgot.

"nem teljes funkcionalitásúak, mert nem is lehetnek." Mi az, ami lehetetlen?

Megfelelo bongeszo eseten megfelelo exploit birtokaban semmi sem lehetetlen.

--
Az emberek azt állítják, hogy múlik az idő, az idő viszont csak mosolyog, mert látja, hogy az emberek múlnak. - tibeti közmondás

Úgy tudom a HTML5 de-facto szabvány. Vagyis a böngésző gyártók hozták létre, a W3C csak kénytelen volt felvenni.

http://www.whatwg.org

Így nem értem miért az ő golyóit kellene taposni!? Megalkották a böngészőgyártók a saját szabványt, akkor csak rajtuk múlik, hogy
mikor tudja már azt "100%-ban". A böngésző gyártóknak ezzel kellene foglalkozniuk, nem azzal, hogy a protokoll megjelenjen vagy ne a címsorba.

Ui: A böngésző szerintem is legyen csak tartalmak böngészésére.
Szeretem a natív programokat. Meg lehet oldani a többplatformosságot, böngésző nélkül is.

Képzelt riport... "Ma a Mozilla, a Google, az Opera és számos kisebb cég vállalta, hogy 100%-ban HTML5 kompatibilis böngészőket fejleszt. A Microsoft célszáma, melyet 5 éven belül próbálnak teljesíteni, 33%." :)

Kis cégek, mint a Google ...

Nagy cég a Microsoft. Mit számít ez? A tendencia:

http://hup.hu/cikkek/20110704/statcounter_20_szazalek_felett_a_google_chrome_bongeszopiaci_reszesedese

És ha megkérdezem a környezetemben lévőket mindenki vagy Firefoxot használ vagy Chromot. Csak a titkárnő nem tudja miről beszélek. Néhány éve nem így volt. Akkor istenítették az IE-t. Most valahogy másként van. Pedig én nem szóltam nekik.

Kis cégek, mint a Google ...
A mondatot úgy tűnik nem sikerült értelmezni.

.

Örülök neki, hogy erre felé halad a világ.

A kezelhetetlen, egerészősök felé?:(

eger helyett mondd: touchscreen. Azon csodalkozom, hogy laptopokban hogy nincs meg elterjedve a tapikepernyo

elkepzelem ahogy a soralatet adobevallast kitoltod tapikepernyon, ne adj isten ABEV ben :DD

+1

-1, szerintem egyre inkább csak a webappok felé mozdul a világ - és meg lehet jól is oldani a dolgokat, lásd pl. google docs (igen, ott pl. ment ctrl+s-re!) . Szerintem jó ez a tendencia - nyilván ahogy más is mondta, mindent nem lehet ilyen felületre átvinni, de az idő haladtával egyre kevesebb megvalósíthatatlan dolog lesz.

Hát-de-és a Linux desktop éve? WebApps for president!

Viccet félretéve, kedvelem a webappokat... a webböngésző a jövő virtuális gépe. :D

Arról nem is beszélve, hogy sokkal szopóbb fejleszteni. És ahelyett, hogy erre tervezett, kb. egységes API-t kellene használni, egy munka életét végigkíséri az összes gányolmány amit a webbe beletoltak az elmúlt pár évtizedben.

----------------
Lvl86 Troll