iPhone 4 "home button" katasztrófa

 ( trey | 2011. szeptember 14., szerda - 21:28 )

Videó:

A problémának komoly szakirodalma van:

google://iphone 4 home button problem

Vagy kezdetnek innen.

Szomorú, hogy ez sem jobb a többi szarnál. Engem érint(ett) a probléma. Annyira nem volt súlyos, mint a csávónak a videón, de ahhoz eléggé, hogy naponta többször szidjam a felmenőit a gyártójának. Kiqrt idegesítő tud lenni...

(Akit érdekel a saját kezű fix, szépen olvassa végig a szálat - csak 36 oldal - ott van benne a banális megoldás. Aki nem akar ezzel foglalkozni, az vigye vissza az Apple-nek a szarját, az állítólag garanciában cseréli szó nélkül erre a hibára hivatkozva. Legalábbis külföldön.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Javaslatom szerint több létjogosultsága lenne a post-odnak, ha nem 36 oldalnyi angol anyagot linkelnél be, hanem a megoldást leírtad volna, és belinkeled, hol találtad. Esetleg szükség esetén fotóval is segítve azokat, akik érintettek a problémában. ( TEhét szinte minden ip4 tulajdonost)

Köszi

A "related videos" kozt az egyikben adnak egy olyan tippet, hogy dugd be a kabelet, es nyomd le hosszan a gombot, utana a voice mode vagy mi utan cancel, es ez ujrainicializalja ezt a szutykot.
Ha teged erint, kiprobalhatod, es ha jo, akkor a tobbiek mar megtalaljak. Engem szerencsere nem erint, Androidon nincs ilyen bug.

--
I hate conspiracy theorists. I'm sure they're all working together somehow to bring down society.

Elsőre ez valami faszságnak hangzik :)

--
trey @ gépház

1. related video:
http://www.youtube.com/watch?v=YjY2kptRUDo
A kommentekben paran azt irjak, hogy muxik, paran, hogy nem. Ha az AAPL+Foxconn hozta a szokasos szinvonalat, meg akar igaz is lehet. Majd lesz hozza javitas (bumper case plusz nyomogombbal) vagy nem.. igazabol nem erint, es nem is fog..

--
+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

Nem tudom, hogy ez mit javít meg, de ez egy másik probléma megoldása lehet. Az enyém mechanikai jellegű volt, ami a két évvel régebbi iPhone 3G-men nem jelentkezett a mai napig sem, ezen viszont kevesebb mint egy év alatt igen.

--
trey @ gépház

Ez emlékeztet egy ZX Spectrum játékra: Two weeks in Paradise.

Kezdéskor ellenkező irányban indulva két képernyő mélyen bemenni az erdőbe, ott felugorva nekirohanni a második denevérnek, utána a földre visszapottyanós leülős eszmélkedés alatt megnyomni a Ctrl-Shift-D gombo(ka)t örök életet kapunk.

Téged is érint netán a probléma? Én itt flamelni szerettem volna... A postomnak mindenképpen van létjogosultsága (hiszen ez egy létező ultragagyi probléma ami sokakat érint), szerintem te nem ezt szeretted volna mondani, hanem valami olyasmit, hogy "a postod nagyobb segítség lenne" vagy ilyesmit.

--
trey @ gépház

Valóban így van. A probléma nem érint, de azok halmazába tartozom, akik érintettek lehetnek. Továbbra se írtad le a megoldást. :)

Mi a megoldás? :)

al k o h o l

Annak ellenére, hogy semmilyen szennyeződés nem látható a cuccon, úgy tűnik, hogy mégis problémát okoz egy idő után a napi használat egy rakás iPhone 4-nél és iPod-nál is. Az iPhone 3-am sose volt tisztítva így, még sincs baja, pedig az a gyereknél sokkal kevesebb törődést kap, mint ez. Na mindegy.

Izopropil alkoholt ajánlanak. Én otthon amit találtam, azzal csináltam. Az ujjad végére cseppentesz egy minimálisat. Az alkoholos ujjaddal lenyomod a gombot és elkezded körkörösen csiszálni a bemélyedés élénél. Minimális alkohollal, nehogy annyi legyen az ujjadon, hogy belefolyjon. Inkább többször végezd el kevesebb alkoholal, mint egyszer rosszul többel.

Nekem bevált, mint ahogy sok más embernek is.

Sokan inkább visszavitték és ki is cserélték nekik. Viszont én nem akartam visszavinni, mert nem akartam kockáztatni, hogy valami rosszabb állapotú refurbished cuccot kapjak. Nem tudom, hogy itthon hogyan megy a javítás, de amíg nem muszáj, nem adom szervizbe.

--
trey @ gépház

De miért kattog? 3GS nem ad ki ilyen csúnya hangot.

Click feature...

A következő telefonod is iphone lesz?:)
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Majd kiderül. Nem 100%.

--
trey @ gépház

Ez iagzából hardware probléma. Nekünk HTC desire-on van hasonló probléma a microUSB porttal. Ha koszos lesz valami miatt, akkor azt úgy érzékeli a telefon, mintha kihangosítón lenne. Így minden hívást kihangosít ha felveszed, vagy ha tárcsázol egyet. Ki kell tisztítani és működik.
Nagyobb probléma, hogy ha a port elmozdul (gyakori használat bedugott töltő mellett), akkor az usb port pinjei az alaplapon annyira elferdülnek, hogy a 4-es és 5-ös összeér, így az örökre kihangosítón marad. :)

Az első probléma nekem gyakrolatilag minden koncert után előfordul. Valószínűleg a nagy ugrálásban a zsebemből a sok kis piszokszemcse teletömi. :D

Nem akarom védeni az iPhone-t, de ilyen szarvas designban elkövetett hibák mindenhol előfordulnak.

Leiter Jakab szerint persze nem mindegy, hogy „szar vas designban elkövetett hibák” vagy „designban elkövetett szarvashibák” :)

jujj tényleg lemaradtak a gondolatjelek a "designban elkövetett" körül. :)