[pontosítva] Otthoni youtube

Fórumok

Otthoni szerveren futó youtube/vimeo/stb.-hoz hasonló megoldást keresek. A következőket kellene tudja:
- böngészőből elérhető legyen, mind a lejátszás, mind az új filmek hozzáadása.
- jó lenne, ha a filmek adatait (szereplők, leírás, poszterek) le tudná kérdezni mondjuk az imdb-ról, vagy a themovidb.org-ról.
- jó lenne, ha tudna kategorizálni (pl. tagelés)
- ki tudja szolgálni az iOS, OSX, Linux klienseket (vagy konvertálva a filmeket (akár két formátumba is), vagy on the fly)

Létezik valami ilyesmi ?

[pontosítás]Köszönüm a válaszokat, nagyon tetszetős dolgokat láttam, de szvsz egy dolog, ami nekem kellene egyikben sincs. Elnézést, de nekem magától értetődő volt, hogy a feliratok kezelése is jó lenne, ha megoldott lenne, ezért sem írtam mint kritériumot.

Hozzászólások

mellesleg torrentezze le és a rar-ba csomagolt iso-ból közvetlenül játsza le? :-)
Gyanús hogy nem házi használatra lősz. Ott ugye a masszív médiafogyasztó hely a tévé, amire kötsz egy wdtv live-ot ami mindezt tudja, ha nem alapból, akkor hekkelt firmware-rel.

Vagy viszonylag nagy a ház + van kert és az ember nem egész nap a nappaliban akar rohadni, ha filmet akar nézni, hanem esetleg a konyhába is lehet vinni anyukának a tabletet, míg apu TV-n nézi, közben ő a kertben laptopon, öccse meg telefonra streameli azt, amit akar?

Vagyis: signup, mert engem is érdekel a megoldás :)

Rosszindulat rulez :-D

Szóval pedig de, otthoni használatra lenne. Másik, amiben nincs igazad, hogy nálunk nem a TV a masszív médiafogyasztás helye, hanem a tablet, a laptop és a desktop masina.

Eddig amiket néztem az AirVideo és Plex voltak (és igen, megvásároltam őket :-p), de azoknak nincs csak tabletes kliensük, illetve nem bánnám, ha nem kellene külön kliens. Pedig a Plex alapjában véve nagyon tetszik, egész okosan szedi össze az infót adott .avi-hoz. De nem támogatja még a feliratokat, illetve a téves találatokat nehéz javítani.

wdtv live: nem akarok +1 eszközt, van már éppen elég, hackelni végképp nem akarok, már nem vonz az ilyesféle kihívás :) Szóval valami szoftveres megoldás ami szóba jöhet.

:-)

Bocsi.
Én VLC-vel odottam meg. Androidra, tudtommal IOS-re is van kliens ami a web interfészre ül rá. Van egy erős pécé középen, ő oldja meg a fájlshare-eket, torrenteket, kamerás rögzítést, stb. Igazából ez mindegy is, az a lényeg hogy elég erős az online újratömörítéshez, így mobilon, wii-n, pécén, stb tök jól lehet filmet nézni.

Hasonlót én is csináltam már, ami pont annyira más hogy érdemes inkább újraírni mint átírni.
3 dolog kell hozzá:
ffmpeg a bármi -> flv konverzióhoz
ingyenes flash streamer: pl. flowplayer ha jól emlékszem
egy valag script: szerintem egyszerubb az egeszet ugy manage-elni, hogy egy könyvtárrendszerből építed fel a filmek struktúráját. Tehát pl. az első szint a műfaj, második a cím és abban helyezed el az adott filmet. Aztán a scriptedben lehetne olyan hogy ha nem flv-t talál a könyvtárstruktúrában akkor indul a konverzió. Sok script kell csak ehhez, amit nem nehéz megírni.
Webes feltöltés nem hiszem hogy bármivel kényelmesebb mint egy fájlrendszerbe böngyörészni a file-okat ..

A webes feltöltés több, de legalább két okból lenne jó :
- nem csak én pakolok be filmeket, hanem a kedvesem is, aki felhasználói ismeretekkel rendelkezik. Szerintem azt kedvelné, ha betölti a browsert, feltölti a file-t, slussz - passz.
- kényelmesebb, mint megosztásokkal bíbelődni, magyarázni mikor, hova, mit másolni.
A technikai megjegyzéseket köszi, gondoltam, hogy valami ilyesmi. Emiatt is kezdtem el keresgélni valami kész megoldást, mert ezen a téren nem vagyok járatos, főleg ha "szépen" akarnám megcsinálni, akkor az nem lenne valami egyszerű, főleg, hogy inkább Java és ObjC, amiben dolgozok, php, stb. nekem ismeretlen terület.

A válasz van, nem is egy ;), itt egy példa, ami nekem bevált: http://www.vimp.com/

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

hamar, csinálod, cisnáld jól :)

Én is kínlódtam ezzel, de nem volt igazi motíváció... a lényeg, ffmpeggel tudsz konvertálni, utánna html5 a te barátod, mivel a Mac -ek nem tudják a flasht ( jó tudják, de minek :)), az IOS viszont tényleg nem tudja.
Viszont, minden valamirevaló brózer lejátszik neked html5 -öt.

És egy rhadli script is kelleni fog... és hamár filmeknél tartunk, akkor "kokain is fog kelleni" :)