Új hsz-ek figyelése oldalanként

Fórumok

Ha egy topicban már több oldalnyi hozzászólás van, akkor mire a következő oldalra lapozok, a rendszer már olvasottnak jelöli az összes hozzászólást, vagyis az új hozzászólást csak az elsőre meglátogatott oldalon látom.

Esetleg meg lehetne úgy csinálni, hogy oldalanként tegye olvasottá a hozzászólásokat? Így látható lenne, ha mondjuk a 4. oldalon van új hozzászólás.

Köszönöm előre is.

Hozzászólások

Ez azért van, hogy gyakrabban látogasd a portát.

Ez így van. Gyorsan le is szoktam a hosszú témák követéséről.
De megfigyelheted: amelyik téma ilyen gyorsan pörög, az tele van trollkodással, ergo végigolvasni sem érdemes.
Ha meg hosszú idő alatt nőtt ekkorára, akkor azt nem értem, mi értelme felhánytorgatni többhetes hozzászólásokat.

További gond, hogy ha egy hozzászólásra reagálok, írok valamit, akkor sem tudom, miket nem olvastam még, hiszen a saját hozzászólásom lesz újként jelölve, tehát megszűnik az új jelölés a még nem olvasott hozzászólásokról.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

További gond, hogy ha egy hozzászólásra reagálok, írok valamit, akkor sem tudom, miket nem olvastam még, hiszen a saját hozzászólásom lesz újként jelölve, tehát megszűnik az új jelölés a még nem olvasott hozzászólásokról.

ez csak akkor igaz, hogy ha - az egyébként általánosan elterjedt gyakorlat szerint - in-place írod a hozzászólást. ha minden hozzászólás írásához új tabot nyitsz, akkor a két tabban megkapod az eredetileg "új" hozzászólásokat, meg az azután nőtt új hozzászólásokat.
én már nagyon régen rászoktam, hogy rengeteg (10-20-30) tabban browsolok, sokkal kényelmesebb, a "back" pl. firefoxban amúgy is használhatatlan.

Az is jarhato ut, ha a linket igy nyitod meg:
http://hup.hu/node/8435&comments_per_page=666#new

666 helyett ertelemszeruen azt irsz amit akarsz. Igy egy oldalon megkapod az osszes hozzaszolast, nem kell lapozgatni.

Bar kezd gyanus lenni hogy trey feloldotta a 300as limitet, de lehet hogy szellemeket latok.

Persze, lehet bűvészkedni, meg akár olyan bővítményt is lehetne írni Firefoxhoz, ami elrendezi az új hozzászólásos problémát, de én nem szeretem az ilyen felemás megoldásokat. A leírt taktikákat nyilván bárki meg tudja csinálni, de ha "szabályosan" használod az oldalt és megkíméled magadat a + kattintásoktól, trükközésektől, akkor továbbra is fennáll az általam, illetve néhány hozzászóló által felvetett probléma.

Ha a "Right Thing"-et szeretned, akkor allj be a sorba ahol treynek ment a konyorges hogy eltavolitasra keruljon a topik hosszanak 300-as limitje. Good luck with that!

(ugyanakkor meg mindig gyanus hogy nem talalok mar 300+as topikot amit tordelne, de nem ezzel toltottem a delelottom, tevedhetek is)

Hupper plugin FF-hoz és Chromehoz megoldja.

Ez Drupal bug, ugy tudom, csak a 7-esben fixálták. Vagy még ott sem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nekem 4 hét 3 óra időtartam kellett, hogy rájöjjek, hogy miért írogat az a sok ember +, sub, subscribe és egyéb értelmetlennek tűnő dolgot.

Már egy hajszál választott el, hogy megkérdezzem, hiszen sehol sem volt leírva.

Aztán előbb megtaláltam a saját adatlapomnál a "követés" fület, és lásd: látszik, hogy hány hozzászólás volt a legutolsó téma megnyitása óta.
Mikor regisztráltam, megnéztem ezt a fület, de nem volt ott semmi, így nem is fogtam fel, mi is az.

Látni akartam, hol szóltam hozzá. Hiszen ez alap funkció.
Néztem bal oldalt a funkciókat, menüket, hol lehetnek a "legutóbbi hozzászólásaim" rész. Sehol.
Nézem jobb oldalt: ott sincs.
Nézem a fejlécet, láblécet, nincs.
Néztem a saját blog gombot. Ott sincs.
Néztem a saját adatok gombot: ott sincs. A követést már régebben néztem, ott nem volt semmi, a szerkesztésben meg nincs.
Meg amúgy sem követek senkit, meg engem sem jelölt be senki, hogy követnének engem. De hát nem vagyok én celeb, hogy kövessen bárki.
Így rá sem nyomtam a követésre.
Elkönyveltem, hogy szegény Trey és barátai az oldal indulása óta nem tudták megoldani, hogy megnézhetőek legyenek a hozzászólások.
Aztán rájöttem, hogy biztosan tévedek, és van ilyen funkció, csak nekem nem elérhető, hiszen még új vagyok, alig 1 hónapos.
Hiszen ha nem lenne, miért írnák azt be, hogy "sub" vagy "subscribe" ? Biztosan nem vagyok elég magas szinten, hogy nekem is engedélyezzék ezt.

Elkezdtem bookmark-olni a fontosabb témákat a böngészőben, hogy tudjam, mit olvastam. Nem volt jó.
Ha viszont megnyitottam a témát, végig kellett görgetnem, hogy látok-e más színt, ami új hozzászólást jelent. Igen fáradtságos volt.
Ha már itt tartunk, az új hozzászólásoknak lehetne intenzívebb a színe, esetleg lehetne egyedi színkódja felhasználónként, mindenki megadhatná RGB-ben, hogy milyen színben szeretné látni az új hozzászólásokat. Jól meg kell peccselni a júzer táblát egy ascii formátumú, 6 karakter hosszú mezővel, majd írni kell egy _valid_rgb_color_code fügvényt, és meg kell oldani az új mező kirakását, módosítását. Ha üres, akkor olyan lenne, mint most. Ha valaki belerakja a kedvenc színét, például a szép f7840e kódot, akkor ilyen lesz az új hozzászólás. Sőt, ha már itt tartunk, lehetne egyedi keret szín és vastagság is... ;-D

Szóval vissza az eredeti történethez:
... aztán rájöttem, hogy még jobb a fő témát bookmark-olni, például hogy Unix-kezdő, mert akkor az tudja a HUP, hogy hány új hozzászólás van a legutóbbihoz képest.
(Gyanús is volt, hogy ha itt tudja, egyben miért nem látni ezeket.)

Aztán így 4 hét után rákattintottam az első felhasználóra, és ha már eljutottam ilyen messzire, gondoltam megnézem, hogy őt kik követik, meg ő kiket követ. Hátha neki nem lesz üres, mint nekem, amikor regisztráltam. Láttam, hogy már 9 éve itt van. Csak követi őt valaki...
Aztán nem láttam mást, mint a fórumok neveit, időrendben.

Itt aztán elröhögtem magam, de sírhattam volna is: ezt kerestem! HEURÉKA!

A HUP az első és egyetlen oldal, ahol ezt a funkciót már ha volt, ne vettem volna észre elsőnek.

Nyugodtan röhögjetek ki, én is röhögök magamon... :)
Ha már így jártam, megosztom veletek, hátha másnak is vicces a valóság.

Javaslat: legyen ott a "követés" de inkább "legutóbbi hozzászólások" a saját adatok blokk alatt.
Hátha létezik a világon ha nem is ennyire, de hasonló ... ember ... ;-)

Sakk-matt,
KaTT :)

Ugy tudom, nevergone jelenleg is dolgozik rajta, illetve Trey is vegzi a dolgat. Viszont vedd figyelembe, hogy mindketten munka mellett intezik egy nempici oldal migraciojat, ez bizony nem ket nap lesz.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Ja, én végzem az oldal tartalommal kapcsolatos dolgait, de semmiféle átálláson nem dolgozok.

Én a munka elkezdéséhez szükséges anyagokat átadtam május elején. Amennyire én tudom a munka folyik. Ennél többet én nem tudok. Az illetékesek (megbízó és megbízott) kapcsolatban állnak egymással. Legutóbb egy hete válaszoltam egy olyan kérdésre, hogy XY jelenleg meglevő funkció kellene-e az új oldalon. Erre válaszoltam.

Mivel én csináltam ezt a melót korábban, tudom, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ezért sem vállaltam már a továbbiakban és ezért lett az a döntést, hogy keressünk rá embert.

--
trey @ gépház