Távolról végezhető munkát keresek (Linux szerver felügyelet, konfigurálás, webszerver, portálépítés, stb.)

 ( Andy1210 | 2011. június 29., szerda - 16:19 )

Vidéken élek, ezért valami itthonról végezhető munkát keresek. Szeptembertől Pesten leszek iskola miatt, onnantól már lehetőségem lesz részmunkaidőben Pesti munkát is vállalni.

Amikhez értek:
- Linux (Főként Debian, de bármilyen disztró szóba jöhet) szerverek felügyelete, karbantartása, konfigurálása. Ebbe beletartozik a felhasználói programok beállítása telepítése, webszerver bekonfigurálása, logok elemzése, stb.
4 évnyi tapasztalatom van ilyen téren. Jelenleg is foglalkozom saját szervergépeimmel.
bash scripteket magabiztosan írok, alap szinten értek a perl-hez is.
- Bármilyen portálrendszert, CMS-t, blogrendszert, fórummotort, stb. képes vagyok telepíteni és beállítani. Alap szintű html és css tudásomnak köszönhetően kisebb design munkákat is tudok végezni (Photoshop-hoz is értek).

Gyorsan tanulok, nyitott vagyok új dolgokra.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

vállalod azt is, ha borul minden hajnali 2-kor, visszarángatod a vasat a halálból?:)

jelenleg is előfordul, hogy kapom a telefonhívást, hogy borult az egyik szerver, élesszem fel. Tehát igen, vállalom azt is :)

ezt tudod vállalni akkor is mikor az iskolában ülsz?:)

Ha még kitalálsz neki pár ilyet, egész jó lesz.

szegény :)

Nem, keresek ilyen embert pont ilyen posztra, de értelemszerűen 200+ szervernél azért hullanak ki darabok napi/heti szinten. Tőlem akár dolgozhat otthonról is, ha az értesítéstől számolva nem kell arra várnom, hogy neki éppen órája van és azt még éppen befejezi aztán hazaballag (az hogy nincs otthon és időbe telik hazacaplatnia, megint más. Vagy jár laptoppal és bárhol bármikor rá tud nézni a dolgokra.)

"kxnak nem csinaltok akko' kludot." :P

Amugy, mint irtak, van az a penz.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

szerintem van az a pénz, amiért kijön az előadásról (avagy felcsapja a netbookot).

bizony, laptop mindig lesz nálam :)

normális helyeken a szervereket kikapcsolt állapotban is el lehet érni (management porton képet átvenni, remote image-ről bootolni, ki-be kapcsolni) és/vagy IP KVM van. ehhez még a se**ét sem kell felemelni, nemhogy átutazni az országot hajnalban.

mint fentebb leírtam, ez a része kifejezetten nem érdekel. De ha hajnali 2-kor döglik be egy gép, ezért a kényelemért én azt várom el, hogy belátható időn belül nekikezdjen a munkának.

Ugye nem azt akarod mondani, hogy 200+ gép egy emberre van bízva? Esetleg többen vagytok és be van osztva, hogy mikor ki ügyel? Ekkor természetesen érthető, hogy elvárod a gyors beavatkozást. Ne vedd tolakodásnak, csak kíváncsiskodok. Különben ha előre le vannak fektetve a szabályok akkor mindenki maga dönti el, hogy elvállalja e a munkát vagy nem.

több ember is van, egyértelmű, de úgy, hogy otthonról (vagy ahonnan akarja, tengerpartról pálmafák között), illetve be sem kell járnia sehova és 2-3 naponta kap feladatot (1-2-3 órásat max) normális fizetésért, azt hiszem elvárható, hogy ha délután 2-kor, vagy hajnali 2-kor ha hívást kap, akkor bizony elérhető legyen és ne arra kelljen várni, hogy ő éppen egy idegbeteg tanár óráján ül, ahol nem csaphatja fel a laptopot:)
A rendszerességen alapulnak a dolgok, de értelemszerűen rugalmasak vagyunk, mert ha azt mondja hogy péntek este oda lesz ismerősének a legénybúcsúján, akkor annyit mondok hogy kapcsold ki a telefont és rúgj be helyettem is.

Teljesen korrekt. :-)

Ha nekem hajnali 2-kor kéne órát tartanom, én is idegbeteg lennék és nem engedném a diákoknak, hogy felcsapják a laptopot... :)

Levelező/Esti tagozaton sem?

Mondd csak... nem akarsz a fonokom lenni? kb 32 eve erre a mentalitasra varok :)

"Dilbert-elv: a legkevésbé hatékony dolgozók végül szükségszerűen oda kerülnek, ahol a legkevesebb kárt okozhatják – a vezetésbe."

:-)

Én is végigszoptam az alkalmazotti ranglétrát előtte, rengeteg helyen megfordultam (sok köcsög főnök alatt), így az emberek nagy részével ellentétben én nem azt követtem, hogy nah, ilyen pozicioba kerültem és akkor majd én gyötrök mindenkit:)
Mivel még csak rövidtávon vagyok ebben a helyzetben, lehet előbb utóbb megfordul, attól függően mennyire élnek vissza az adott helyzettel, de addig meg megpróbálom úgy intézni a dolgot, mint ahogy én vártam volna el annó:)
Nem egyszerű, mert ilyenkor meg pont az a geci főnöki szerep tűnik el, amivel le lehet szúrni egy embert, hogy márpedig "elbasztad", stb., de reménykedek a legjobban, nem kívánok csuklani:))

Hamarosan megfordul a dolog! :) Sajnos az alkalmazottak visszaélnek a jóindulattal a tapasztalat szerint!

ettől félek én is, sőt, már példa is volt rá sajnos, ezért keresünk új embert:).
Röviden, nyugodtan, felvázoltam neki a helyzetet, hogy oké, hogy próbálok a lehető legrugalmasabb és legnormálisabb lenni a munkára vonatkozóan, de ezzel nem kéne visszaélnie. Ezt megtettem kétszer, harmadik alkalommal megköszöntem neki a végzett munkát és szélnek eresztettem. Akik maradtak lehülyézték, az új ember meg remélhetőleg megbecsüli magát:).
Szóval a régmúlt és a saját bőrömön megtapasztaltam azt is, hogy egy munka nem kötelező, így aki nem tud úgy viszonyulni a követelményekhez, hogy az egészséges "egyensúlyt teremtsen az erőben", azzal kár bosszantanunk egymást. Ez olyan mint egy párkapcsolat, ha nem működik, akkor nem működik.

Hat ez jo. Tenyleg tetszik a mentalitasod. Kerlek szolj ha Windowos (server) admint vagy junior linux admint kerestek. Nagyon szivesen csatlakoznek a csapathoz. :)

jajjj, péntek óta elutaztam, azóta körülbelűl 40 ember keresett meg a munkával kapcsolatban. Elvileg válaszoltam mindenkinek, de aki esetleg kimaradt volna, annak álljon itt a lényeg:
Szerdán írtam az első bejegyzést, csütörtökön egyéb kolléga által került ember a pozicíóra, így kérnék mindenkit, hogy ne írjatok ezzel kapcsolatban, mert sajnos már nem aktuális. Biztos ami biztos, az e-mail címeket lementettem, így ha újra aktuálissá válik (és szokott aktuálissá válni) akkor küldök egy kör e-mailt mindenkinek:)
Aki esetleg nem szeretne tőlem majd levelet kapni, az írjon nekem szintén levelet, illetve további jelentkezőket sem várunk, mivel így is annyi cím lett, hogy ha havonta mennének el az emberek, úgy is elvagyunk 3 évig:D

> ha havonta mennének el az emberek, úgy is elvagyunk 3 évig

ez ilyen biorobot meló, skill nem is kell? :)

skill-t lehet bizonyítani egy komplett próba napon (a pár száz szerver közül mindig találunk 5-10 olyat, amin nyugodtan lehet köszörülni:)).
A leendő kollégát 3 oldalról közrefogjuk, feltoljuk úgy hogy a konzolgéptől szusszanni se tudjon és figyeljük minden mozdulatát:))
Viccet félretéve: nem, nem kötjük papírhoz a skillt, próba nap ezért van. Volt olyan aki megbukott annál hogy jelentkezzen be a konzolon, de volt olyan is aki helyből újrahúzta a szervert egy nginx+php fastcgi+mysql kombóval. (és nem, nem az ilyen ingyen munkából élünk, ezért ha kiszórakázta magát a node-ok között, szabadon gyalúlhatott, eddig mindenki élt vele, rm -rf / rulzik az emberek 90%-nál, van aki az eth0 -át irányította át a vinyóra, próba szemcsere alapon:), igaz, abba egy diszk bele is halt:D)

a hajnali dologgal nem lenne gond. Azt viszont nem tudom, hogy az iskolában mennyire lesz megengedett az óra alatti laptophasználat. Ha mást nem telefonról ügyködök. Linuxos telóm van, van ssh-m azon is :) (Nokia N900)

Elvileg... Azért van a nap alatt olyan vas is, aminél ez nem minden esetben működik - akkor biza csak a teljes áramtalanítás marad, hogy a management is helyrejöjjön...

igen, arra meg ott van a remote kapcsolható PDU, ugye

Ezt mondd meg a ...-nek... :-/

és van ami ezt igen csúnyán meg is szokta torolni:)

Minden hajnali kettokor? Nincs az a penz, amiert ezt vallalnam. Csereljuk a vasat gyorsan...

--
http://www.micros~1

"Bármilyen portálrendszert" ... "bármilyen disztró szóba jöhet"
a barmilyen, osszes, minden - szavakat hasznalni nem tul jo otlet, nem hangzik tul hihetoen :)

"svájci bicska távmunkát keres" jeligére.

Hasonló munkalehetőséget keresek én, kisebb gond hogy Hódmezővásárhelyen élek, így ha Pestre kell felutazni "hajnal kettőkor" akkor legjobb esetben is legkorábban reggel hatra érnék fel :(

Megfutja az A6 egy óra alatt.

LOLB+, nem a Lázár utcában lakik a kolléga...:)

Még mindig aktuális a hirdetés :)

Up neked!

+ Egy ilyen nekem is jó lenne, napi pár óra a jelenlegi munkahelyem mellé kiegészítésnek.

+1
Nalam is elokerult ez a gondolat. Azon is gondolkodtam, hogy pl. freelancer melokat bevallalni. Projekt jelleggel (kulfoldi melokat)... Osszefogni egy ket "jo kaliberu embert" es hajra. :)

én benne lennék a dologban :D

En is :)

Szabadúszó, távmunkákért lásd az aláírásomat! Bőven van mindenféle munka (szerver konfigurálás is), már volt pár melóm és rendesen ki is fizettek.


Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!