Kdenlive - kép úsztatása, nagyítása: megoldva!

Fórumok

Szevasztok!

Egyszer rég csináltam már ilyet, de elfelejtettem...

Lényeg: adott egy 2000px x 1000px méretű jpg. Semmi más dolgom nem lenne vele, mint létrehozni belőle egy kb. 30 másodperces animációt. A kép közepéről, nagyítva indul, majd kimegy balra, majd egy svenk végig. Tudom hogy van ezer más megoldás a Kdenlive-on kívül (már meg is csináltam Flashben /tudom, ágyúval verébre/), de idegesít hogy nem jut eszembe miként is kellett ezt csinálni.
Ha valaki tudja a megoldást az adott programmal (még mindig Kdenlive, Verzió: 0.7.7.1) ossza meg velem! Előre is köszönet!

Egyszerűsítés: ilyesmi lenne a cél: http://www.youtube.com/watch?v=qHMr13Ny85I

Uff!

--
"Tévedni emberi dolog, de kínos." (Rejtő)

Hozzászólások

Indítasz egy új projectet, felveszed a képet mint klipp, rádobod a video timelinera és edit módban kihúzod egészen a játékidő végéig. Ekkor az ipari hulladék lekicsinyíti a képedet a kimeneti videó méretére. Ez van ezt kell szeretni. FOSS..
Ezután a video effektek közül rádobod a Pan&Zoom effectet a videósávra. Ekkor effect menüben beállítod a kép eredeti méretét, majd elkezded tologatni az effect menü idővonalán található piros háromszöget vagy kézzel beállítgatod a megfelelő képkockát. A középső ikonnal csinálsz egy új kulcsot az adott ponthoz és eltolod vagy zoomolod a képet ízlés szerint. Ezt ismételgeted addig, míg szénné nem fagy az egész fostalicska, vagy el nem borul az agyad annyira, hogy bezárjad és megfogadd, soha többet nem nyúlsz egy újjal sem ehhez a szarhoz.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mit ajánlanál helyette (GNU/Linux környezetbe)? Azért kérdezem, mert tény, hogy néha (szerintem) indokolatlanul sok memóriát eszik, de nekem eddig alap dolgokra (vágás, néhány egyszerű effekt) mindig bevált. Az exportálás rohadt lassú, de az tudtommal úgy természetéből adódóan, bárhol és bármin az.

alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

Passz. Ami eddig átment a kezemen mindnek vagy vizivezetői kell hozzá, vagy olyan instabil mint egy kártyavár.
A Cinelerra gyors, jó a workflowja, és tele van professzionális extrákkal (kamera, projektor mozgatás, háttérrenderelés, renderfarm használata, képréteg mutatása), de nem kezdőnek való, van egy csomó idegesítő bugja, a renderelt kimenet sokszor törött, nem kezel páratlan méretű forrásokat, instabil.
A Blender nem lineáris szerkesztője bonyolult, tanulni kell, viszonylag stabil, de nem erre készült.
A Mainactor-nak abbahagyták a fejlesztését, pedig a 3-as és a 4-es igen jól használjató volt linux alatt.
A Kino egy játék, kb. a Windows movie makernek felelne meg, ha éppen nem csak DV anyagokat tudna kezelni. Vicces pl. amikor egy jpg-en kiakad, hogy nem video file...
Openmovieeditor, kicsi, gyors, jól kezelhető, gui-ja kicsit az Amigás korszakot idézi, vannak benne ötletek, de hiányoznak/túlságosan el vannak rejtve különféle alapfunkciók.
Lives alapvetően ágyúval-verébre, VJ eszköz emiatt nem igazán alkalmas video vágásra, stabil, de nagy.
Openshot, fapados, igazi FOSS életérzés, nagyjából mintha páncélkesztyűben próbálna az ember rejszolni, az-az csinál valamit ember, de hogy mit és minek...

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

+1 a Cinelleranak. Viszont pilotavizsga kell hozza. A kezelofeluletet meg nem artana vegre atdolgozni, mert gyakran annyira tul van bonyolitva, hogy az ember legszivesebben a falhozvagna a szamitogepet.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ha csak a memoriat zabalna, az meg elmenne valahogy. Viszont nalam a procit is porgeti rendesen, olyankor is, amikos ezt semmi sem indokolna. Exportalasnal meg random osszeomlik, valamikor az utolso par szazaleknal.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Köszönöm az infót! Rá kellett jönnöm: azért nem találtam, mert nekem régebbi verzió van! Házi használatra eddig tökéletesen megfelelt a Kdenlive, de azt hiszem nagyobb melóra maradok a Vegasnál. Azért majd megnézem a Live-ból is az újabbat, mert -eddig- nem volt gondom vele. Igaz, nem is fogtam be komolyabb dologra...

Uff!
--
"Tévedni emberi dolog, de kínos." (Rejtő)

Esetleg nézd meg ezt:
http://imagination.sourceforge.net/
már ha efféle Ken Burns effekteket akarsz, hamarabb megleszel vele, mint Kdenlive-val. Ráadásul még az a gyanúm is, hogy még nem lett a "sima" zoomoló effekt belefaragva a kdenlive-ba. :-\ A képet iszonyat "szőrös, rángatozó" módon fogja kicsinyíteni, nagyítani... :-/
A linkelt videón is látszik ez... :(

"Easy ease" kulcskockázás pedig nem tudom, lesz-e valaha nyílt forrású editorban... Ha valaki kijavít - állok elébe! :D