Megérkezett az AOpen Mac Mini klónja

 ( trey | 2005. december 25., vasárnap - 0:57 )

Október elején arról írtam, hogy az AOpen egy Intel processzor hajtotta Mac Mini klónnal készül karácsonyra. A stuff megérkezett, és a The Register le is tesztelte.A cikk szerint a gép kinézetre szép darabnak látszik. Alu ház, slot-in DVD író, kék visszajelző fény a power gombon, további kettő a merevlemez aktivitáshoz. A tesztgépet rendelkezésre bocsátó Evesham logója is rendesen meg van munkálva, nem csak egyszerűen rá van ragasztva egy matrica.Hátul külső tápegység csatlakozó, DVI és S-Video csatlakozó. Alaplapi Gigabit Ethernet kontroller, kettő USB 2.0 port, Firewire csatlakozó, majd végül hangszóró és mikrofon aljzatok.A tesztgépben 2 GHz-es Pentium M 760 processzor kapott helyet. Az alaplap Intel i915GM chipset-tel rendelkezett. 512MB PC4200 DDR 2 memória és 80 GB-os merevlemez volt a gépben.A tesztgép 669 fontba, azaz kb. 247 500 magyar forintban került. A cikk összegzésében az szerepel, hogy ugyan az Intel-hajtotta Mac Mini alternatíva jól néz ki, mégsem nyújt annyit, hogy verje azt. A tesztelők 70%-ot adtak a gépre.A teljes cikk itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Húúú, az UID led engem is rohadtul zavar. Mondjuk a 8 portos Aten KVM switch kék ledje sokkal durvább... azt kénytelenek voltunk letakarni, mert kibírhatatlan. :)

FYI: az UID led a HP-ken kikapcsolhato. Kezzel is, vagy szoftverbol (pl. Systems Insight Manager) :-)

Csak azonositas megkonnyitesere szolgal, pl. en Gyorbol bekapcsolom a zanzibari negernek a 42U-s szekrenyeben, hogy melyik 1 u-s szervert kell ujrainditania a 42 kozul :-)

Ez egy kockalaptop
-monitor
-aksi
+ar^2

:)

Tegyük hozzá, hogy kék LED van rajta a Mac-féle fehér helyett, ami igencsak büntet, rohadt idegesítő fénye van. :I

Ha drágább mint a MacMini akkor nem értem, hogy hogy akarják eladni...

toy

Nekem kek led van a hazamon, es nem buntet. Mert nem nezem. :-D Ki mondta azt, hogy folyamatosan bamulni kell? A HP notebookok egyes tipusain pont a billentyuzet felett van. Na ott buntethet, foleg sotetben.

Úgy is zavaró, ha nem nézed. Legalábbis nekem. Neked már biztos kiégtek a látóidegeid azon a ponton. ;)))

Pfffffff... dupla annyiba van mint a Mac.... és még annyit sem tud. Szutty.

Van a HP szervereken egy un. UID led. Elol hatul. Na, annak zavaro, szuro kek fenye van. Mint a lezer :-) Az en gepemen ilyen felhomalyos kek van, es sotetben szinte szep :-D

A szemem tenyleg *****, de ezek szerint vakoknak pont jol jon :-D

> és még annyit sem tud.

Tud peldaul Windows-t futtatni.
En nem feltem. Akinek jo keroja van, es nem akar a nappalijaba csuf gepet tenni, az meg fogja venni. A topmanagerek 99%-ka email-ezik, webezik. Arra meg pont jo. A kullemevel semmi baj, es ennel azt hiszem ez a lenyeg.

Januártól a MacMini is, ha a pletykák szerint kijön az Inteles változat :-))

Szóval szerintem még talán most karácsonykor kaszáltak vele, de hamarosan kicsit olcsóbban kell adniuk!

Zoli

Jah. De azon vajon fogsz-e Windows-t futtatni? A vilag legnagyobb resze MEG azt futtat :-)

Nekem tetszik az UID led szine! ..és mivel csak egyedül vannak a szervereim, így folyamatosan be is van kapcsolva, hogy világítson. Engem a régi 120-as Skoda reflektor visszajelző fényére emlékeztet, az meg a gyerekkoromra. ;)

ugyanilyen indoklas szerint a mac mini meg jobb ;p

Tesztgépekre simán fölment. Apple arról nyilatkozott, h elvileg nem lehet dzsunkapc-n OS X, de arról nem, h ne lehetne ApplePc-n win.

egy kis tuninggal ki lehet cserélni más színűre

kék színű ledektől én is a falra mászom