[megoldva] 1 % felajánlás, ötletek.

Fórumok

Sziasztok!

Még egy dolog hiányzik az adóbevallásomból, a kétszer 1 % felajánlása. Benn semmiképpen nem hagyom, talán máshol jobban megbecsülik, nem egy nagy összeg de ahonnan pont ez hiányzik ott igen.

Szeretnék ötleteket kérni, hol lenne a legjobb helyen?

Köszönöm.
Oli

UI: Az egyházi százalékban vagyok leginkább tanácstalan.

Hozzászólások

Hát, szerintem azt neked kell tudni, hogy mire áldozol.
Én személy szerint a koraszülött mentők, vagy gyermekmentőknek, vagy a rex kutyaotthon alapítványnak szoktam felajánlani az egyik felét, alapvetően az első kettőnek, évenként változik, illetve a másodikat vagy parlagfű mentesítésre, vagy tehetségek fejlesztésére, most tudtommal csak ez az utóbbi létezik.
Nem emlékszem a pontos linkre, de az apeh oldalán van egy pdf, amiben benne vannak.
Egyháznak nem igazán szoktam adni...
_______________
:: sidocious ::

Egyház technikai szám: 0877.
De csak, ha az úton haladsz. :)

A Taoistákat nem ismerem.
A Buddhizmusról meghallgattam vagy 18 éve egy előadást Laár András és Farkas (talán) László előadásában.
No az nagyon tetszett. A Buddhisták azért szimpatikusak, mert rád bízzák, hogy miben hiszel. A rendszer segít neked hogy megtaláld a saját helyed a világban azaz a megvilágosodást. Egy hívő Buddhista akár Római Katolikus is lehat egyidejűleg. Fordítva azt hiszem már nem ilyen megengedőek.
Az egészben az zavart meg, hogy rengeteg (legalább tucatnyi) Buddhista közösség van Magyarországon.
Laárék a Tan Kapujától voltak.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Én buddhistáknak adom mindig az egyházit, semmi közöm hozzájuk, csak ez a vallás tűnik a legszimpatikusabbnak. Az alapítvány meg valami egészségügyi szokott lenni.

--
joco voltam szevasz

Írj be találomra egy négyjegyű számot. Így az az egyház kapja, amelyik a leghatékonyabban imádkozott érte, vagyis amelyik rászolgált.

Azon egyébként csodálkozom, hogy nem létezik Adó Egy Százalékában Hívők Financospirituális Közössége.

Egyébként ha egy pillanatig komolyan is hozzászólok, akkor elárulom, hogy amióta ajánlható az 1%, a baptisták kapják tőlem. Nem vagyok náluk részvényes - bár hajdan volt egy b osztálytársam, akivel szünetben világnézetileg ingattuk egymást -, viszont nehéz nem észrevennem, hogy a máltaiakkal együtt elsőként szoktak odamenni, ahol nem áldást osztogatni kell, hanem nyakig merülni a szarba, hogy bajbajutottakon segítsenek.

Végre egy pici racionalitás ebben a témában! Engem mindig bosszant az a hozzáállás, hogy "valami jó távoli keleti vallást keressünk, ők biztos jobban tudnak mindent, mint ez a mi buta eltorzult nyugati kultúránk... pfujjj..." Pedig hát itt is meg lehet találni a hiteles forrásokat. Ad abszurdum a kereszténységben is, még akkor is, ha ez nem egy távoli ködbe vesző valami. Nekem pl. Taizé teljesen hiteles (bár ők nem fogadnak 1%-ot).

Én azért adom ezt az 1%-ot keleti vallásnak, mert azok az állami pénzekből nagyon keveset, illetve legtöbbjük semmit sem kap. Szemben a keresztény egyházakkal. Ezt kompenzálom az 1% felajánlásával.
Az egyházi listában lévő, de nem vallási célokra nem szoktam adni, mert elvárnám, hogy az ilyen célra összegyűjtött pénzek felhasználásáról nyilvánosan számoljon be a kormány (az interneten elérhető formában). Bár idén nincsenek ilyen lehetőségek, de például a parlagfű mentesítés állami, illetve állampolgári feladat. Az állami részt az adó 98%-ból oldják meg. Az állampolgárt (ha észreveszik, ha akarják) pedig büntetik, ha nem vágja le időben.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Ha nem akarsz "vallásnak" adni, akkor jó alternatíva ez:
a Noé az Életért Közösség - Technikai szám: 2006
ami a Noé állatotthon "egyházasítva".

--
Ha nem tudsz úszni, attól még nem a víz a hülye.

Én már 6 éva a UJSZÜLÖTTJEINKÉRT KORASZÜLÖTTJEINKÉRT ALAPITVÁNYnak adom az 1 %-ot, mert a nagyfiam 6 éve, a kisfiam 3 éve korán született és a Debreceni Klínikán gondozták őket, többek között az alapítvány által beszerzett komoly műszerek segítségével.

UJSZÜLÖTTJEINKÉRT KORASZÜLÖTTJEINKÉRT ALAPITVÁNY

Adószám: 18561438-1-09

Én az FSF.hu-nak meg a református egyháznak adtam. Bár én görög katolikus vagyok a család összes többi tagja református. De nem központi téma nálunk a vallás.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Detto FSF. Mar csak azert is, mert ertekelem azt, amit a kozossegert tesznek.