[megoldva] Együtt görgetés / rétegek egy táblázatban

Fórumok

LibreOffice táblázattal dolgozom.
Van egy jó széles és hosszú munkalapom, amely többnyire számértékeket tartalmaz.
Van egy ennek megfelelő másik munkalapom, amely e számértékekhez fűzött szöveges megjegyzéseket, felvilágosításokat tartalmaz.
E két "réteget" szeretném valahogy (együtt)láttatni a felhasználókkal.

Először arra gondoltam, hogy ha ugyanolyan pozícióba teszem a két munkalap celláit, akkor könnyen meg lehet majd nézni az egyes számértékek szöveges párját, hiszen csak egy CTRL+PgUp(v Dwn), és kész is. Csakhogy munka közben többnyire elgörgetődik egymástól a két oldal, és akkor csak nyögvenyelősen lehet megkeresni az összetartozó cellákat.

Lehet, hogy van olyan módszer, amivel elérhető, hogy a két munkalap együtt gördüljön? Esetleg van más kulturális megoldás, amivel ezt a két réteget ügyesen lehet egyszerre (vagy egyenként) láttatni egymáson? Vagy van vmi nem-kézi módszer, amivel az első munkalap celláihoz megjegyzésként lehet rendelni a másik munkalap azonos pozíciójú celláit?
---
A "Névdoboz" (az aktuális cella koordinátamutatója) billentyűkombinációval a CTRL+Shift+F5-tel érhető el, így egér nélkül is megoldható a gyors munkalapváltás (adott cellán maradva), de ez mégis elég nyögvenyelős. (Egyébként elég megtévesztő, hogy az Eszközök/Testreszabás/Billentyűzet oldalon a CTRL+Shift+F5-re "Munkalap beviteli mező" van írva, pedig a névdobozra ugrik...) Nekem hasznos volt: http://wiki.services.openoffice.org/w/images/a/a0/0313CG-KeyboardShortc…

Megoldva itt: http://hup.hu/node/102880 és itt: http://user.services.openoffice.org/hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=982&p=…