Meghalt bin Laden

Fórumok

http://index.hu/kulfold/2011/05/02/megoltek_bin_ladent/

Amerikában az utcán ünnepelnek az emberek.
Vélemények?

Hozzászólások

Az jutott épp eszembe, hogy már a rómiaiak is tudták, hogy nem nyerő dolog mártírt csinálni valakiből. Ugyanezt a középkori arabok szintén jól tudták.

Csak amik hirtelen eszembe jutottak és azok alapján néhány link:

http://www.energiacentrum.com/news/lithiumban_gazdag_megszalt_terulet.h…
http://hvg.hu/gazdasag/20100614_afganisztan_asvanykicsek
http://www.demokrata.hu/ujsagcikk/a_haboru_nem_allhat_meg/

Még egy olyan szösszenet is rémlik, hogy a fenti kapcsán valamilyen kínai nagyberuházás is indul idén.

http://ujszo.com/online/gazdasag/2008/12/31/ujabb-koolaj-es-foldgazmezo…
http://www.mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/kutatas_termeles/globalis_te…
http://www.origo.hu/nagyvilag/20080730-irakolajkiveltelezett-cegek-kaph…
("Iraknak összesen 115 milliárd hordó ismert tartaléka van, ezzel a harmadik legnagyobb olajhatalom, de az elmaradt infrastruktúra miatt viszonylag kevés olajat hoz a felszínre.")

http://en.wikipedia.org/wiki/CIA-Osama_bin_Laden_controversy
(A szovjet-afgán háború idején nyomott CIA supportról néhány apróság. Az ásványvagyonról a szovjetúnióban is tudtak, mert hülyék ők sem voltak.)

Ennyit a véletlen háborúkról. :)

Pedig az aktuális hadiipari beszállítóknak ilyenkor befolyó finom kis összegek elsőre eszembe sem jutottak.

Manapság nehéz "eladni" egy gyarmatosító, hódító háborút, hiszen az nem trendi és pont a hiperfejlett nyugati világ adta fel ilyenolyan okokból a gyarmatait, legalábbis katonailag.

de legalább az álszentséget elhagynák, hogy "demokráciaexport" meg ilyenek

pedig van összefüggés... az olaj kitermelése egy nagyon lassan megtérülő beruházást igényel, amelyet csak stabil demokratikus országban lehet bevállalni, egy forrongó hangulatú, lázadásokkal és fegyveres konfliktusokkal teli, elnyomó rezsim által vezetett országban nem.

"amelyet csak stabil demokratikus országban lehet bevállalni,"
- a stabilitás és a demokrácia nem feltétlenül egymásból következő fogalmak, egy masszív diktatúra is jelenthet stabilitást a befektetőknek, a lényeg hogy a diktátorral le legyen pacsizva a dolog (lásd pl.: Kadhafi). Líbiában a jelenlegi helyzet (most hogy mindenki a demokratikus választást várja,) nagyobb felfordulást keltett az olajtőzsdéken, mintha a diki' maradt volna a seggén.

addig volt hallgatólagos béke és bratyizás a nyugattal, amíg megadta azt amire a nyugatnak szüksége volt. A nyugat pedig hagyta is szépen őtet diktálni. Csak most belülről borult ki a bili, ami igen kellemetlen, bizonytalan, kiszámíthatatlan helyzetet okozott és mivel Líbia az egyik legnagyobb olajkitermelő ország, igencsak odarakott a piacnak..Most ugye a diktatúrából haladnak (elvileg) a demokratikus berendezkedésű államforma felé (lehet hogy közben megejtenek még egy két anarchiát is), de ennek kimenetele sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a dikibácsi személyes allűrjeinek diplomáciai kezelgetése...

tény, hogy a kimenetel egyelőre kiszámíthatatlan, de a probléma gyökere alapvetően akkor is az, hogy az olajkészlet 80%-a olyan országok területe alatt van, amit vagy tekintélyelvű uralkodó vezet, vagy folyamatos harcok dúlnak, vagy más veszélyek fenyegetnek, amelyektől aztán abszolút nem lesznek befektetőbarátak. a közelgő olajhiány problémáját ezeknek a konfliktusoknak a megoldása tudja majd csak rendezni.

Nem teljesen, mert a líbiai olajnál nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg, valamint a rövid szállítási idő/út. Jelenleg semmivel se lehet pótolni az onnan származó, ún. "light sweet" fajtájú, legmagasabb minőségű és alacsony kéntartalmú könnyűolajat, amelyből ráadásul kevés tartalék van az európai finomítókhoz.

Van vízünk és éghajlatunk. Ezért kell kinyírni az egézségügyet, az oktatást, ezért kell gúny tárgyává tenni azt, ami a nemzetünket megkülönbözteti a többitől. Ezért kell élhetetlenné tenni az országot és rávenni az itt lakókat, hogy költözködjenek és tessék, el lehet menni -t játsszanak.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

++
Jogos. Nyilván nem én gondolom így, hanem azt gondolom, hogy bizonyos érdekcsoportok így gondolják és igyekeznek mexerezni maguknak a jóságot még akkor, amikor minél kevesebben tudják felfogni ésszel, hogy hova érdemes helyezkedni (földrajzilag is). Még akkor sincs veszve a terv, ha néhányan látják is, hogy mire megy ki a játék, mert akkor ott a régi, bevált eszköz, a gúny. Úgy tenni, mintha hülyeség lenne, hogy ez valóra válhat...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Azt az überfail háborút megnyerték, a kivonulásuk idejére a vietcong gyakorlatilag szét volt verve, az északi hadsereg meggyengült, csak épp a fotelstratéga hippik tekintették vereségnek a Tet-offenzíva puszta tényét is, ahonnét már egyenesen következett a politikai indíttatású kivonulás.

persze, de azért ha azt mondod neki [random natív usa citizen], hogy "Vietnám", akkor mind hirtelen témát vált vagy faképnél hagy...
De igen, igazad van, persze. Hány amerikai katona halt meg pár szigetért? Hány fizikailag és mentálisan rokkantat adott az országuknak? Na, ezt nem nevezném győzelemnek.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

jogos a felháborodás, úgy értettem, hogy mi van körülötte? Óceán, Kambodzsa, Laosz, Kína. Mind stabil demokrácia, egyik sem fontolgatja a másik lerohanásának még a gondolatát sem, egyikben sem voltak etnikai tisztogatások, etcetc.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Könyörgöm senki ne nyisson ezt a topikot parodizáló másik 6 topikot.
Inkább ezt is felejtsük el!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

CIA - kiírták a sorozatból, régi szereplő, uncsi, már a marketingesek/bulvár se tudta már feldobni..

al-Kaida : meghalt a fő vezér lesz okunk megint robbantgatni..

lenne egy kérdésem:

- ha már nem él bin Laden, akkor az amerikaik haza mennek Pakisztánból ??

Pakisztánban nincs olaj, az amerikaiak, meg Afganisztánban vannak.
Az Afgánok meg attól tartanak, hogy az USA Osama megölése után felgyorsítja a kivonulást, pedig ők még nincsenek készen arra, hogy önállóan uralják a katonai helyzetet.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Na-na, Pakisztánban is van jó pár SF és CIA contractor. Épp most vitatkoznak a létszámuk csökkentéséről, ami gyakorlatilag megölné a paki határőrség kiképzését. Az ürügy amúgy az, hogy pár hónapja egy contractor kinyírt két helyit, akik épp ki akarták rabolni (fegyveresen). A jogvédők ott is hülyék, ez vígasztal.

Én úgy tudtam, hogy Osama bin Laden egy kitalált figura mint a Mickey egér..
Akkor most nem fog többet szerepelni a TV-ben?

A Wikileaks dokumentumokban szó esik egy guantanamói fogoly vallomásáról is. Ebben azt állítja hogy valahol Európában egy atomfegyvert rejtettek el a terroristák. Ha megölik Bin Ladent akkor ezt fel fogják robbantani. :-(

Ez így is van, már felrobbantották volna, sőt, pénteken délelőtt tették volna a nagy londoni esküvői bulin...
Mert az lett volna a legszebb célpont: több millió v. milliárd ember látta volna, meghalnak pár tízezren (bombamérettől függően), és a nyugati világ egyik ikonikus családját megsemmisítették volna.

Majd amikor lenyugszanak az emberek, és nem félnek, akkor robbantanak. Majd ha nem lesz akkora a security. Legalábbis ha terrorista lennék, így csinálnám, hogy folyamatos legyen a félelem. Nem egyszerre mindent. Apránként. Az sokkal kegyetlenebb.
A terrorizmus egyik legjobb fegyvere a bizonytalanság. Nem tudhatod, mikor, hol fog történni valami. Azt se, hogy egyáltalán fog-e. De félsz.

ezen gondolkodj még. jelen hír épp arról szól, hogy likvidáltak egy fontos terroristát. vagy gondolod, ha a média nem számolna be a merényletekről, akkor azok nem történnének meg/nem tudnának róla az emberek? vagy mit gondoltál?

---
http://xkcd.com/258/

Apple MacBook Pro 13"
C2D 2.26GHz/3MB | 4GB@1067MHz | 160GB@5400rpm SATAII

Arra gondoltam, hogy orszagok vezetoi siman tarthatjak az embereket felelemben, bizonytalansagban terroristakra hivatkozva. Lasd Mo es a szlovak terroristak par eve.
--------------
Tovabba hireket lehet csinalni is. Sot lehet egy hirt akkor kozolni amikor epp megkezdodik az elnokvalasztasi kampany. Sot a media beallithat egy embert terroristanak, v artatlannak....

Dehogy haltam meg, élek és virulok :DDDD
Majd lesz respwan Daemon módban :D

Nem mellesleg tudtommal a tenorisáknak megvan a fegyverük egy nukleáris támadáshoz is. Az oroszok egy ideje ütik a vészharangot, hogy van pár nukeláris pukkantójuk, ami eltűnt a szovjetúnió szétesésekor, és a nukleáris leszereléskor is eltűnt pár robbanófej.
Nem mellesleg az atomtámadásnál nem szükéges olyan helyen robbantani, ahol elképesztő biztonsági erők vonulnak fel. Tehát nem szükéges mondjuk berlinben robbantani egy atombombát, ahol komoly eséllyel a német terror elháritás elkap, hanem megteheted mondjuk budapesten a deák téren, aztán a felhő úgyis végigtarolja európát.
Ettől paráznék.

Én legalábbis tuti valami egyszerű kelet európia városban robbantanám fel, és egy kelet-nyugati szél elintézi a többit.
--

Nem beszélt itt senki tarolásról, de egy x megatonnás bomba alapból több száz kilométeres körben sugároz, és több tíz km magasságban veri fel a port és a párát, pláne, ha ég alatta egy nagyváros...
De ha a hivatalos verzió szerint pl. 150 km-es körön kívűl már nem veszélyes a sugárzás, mert azt mondják, én attól nem mondanám azt, hogy az uralkodó szélirányban élők 165km-re még nyugodtan sziesztázhatnak, ha érted, mire gondolok.
Nyilván a -tudtommal- ~700 db kísérleti robbantás sem volt veszélyes, mert "kontrollálták", és a rák is csak unatkozásdiból lett világméretű "népbetegség"...

Maximum úgynevezett táskabombájuk lehet, vagy hasonló kaliberű cucc, azok pedig a pár kilotonnás kategóriába esnek. A kísérleti robbantásoknak meg olvass szépen utána, hogy viszonyulnak a természetes háttérsugárzáshoz, főleg az élet korai szakaszában jellemzőhöz, aztán legközelebb nem fogom elsírni magam a kommenteden.

Nézd, én jól szórakozom a topikban szétszórt bullshit áradatodon, de nem kívánok neked minden dolgot pár mondatban összefoglalva megtanítani a világról amit nem tudsz, arra van az iskola kitalálva!
Nukleáris kütyü jó sok féle van, és azt, hogy nem tök mindegy a szélirány, meg azt, hogy bizony van amelyik letarolhatja a szomszédot azt már tisztáztuk, a tippjeid az alkaloida bombaméretéről kurvára nem érdekel és amúgy sem releváns, hacsak el nem kezdünk találgatósdit játszani, hogy mekkora lehet nekik és hol lehet. De ilyen alapon találgatásokba kezdhetünk arról is, hogy Katy Perry lenyeli-e!
Az már inkább érdekelne, hogy hol található tudományos értekezés a kísérleti robbantásoknak az "élet korai szakaszában jellemző természetes háttérsugárzáshoz" való viszonyulásához? De főleg az, hogy mi a lófasz az az "élet korai szakaszában jellemző természetes háttérsugárzás", már azon kívűl, hogy egy baromság, és megpróbálod majd megmagyarázni, hogy nem úgy értetted ahogy leírtad, és persze én azt nem érthetem... Köszke!

Azért ne felejtsük el, hogy az egész onnét indult, hogy "tök mindegy hol van, letarolja egész Európát".

Tessék, tudományos értekezés: http://www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz9909/jaworow.html

Az élet korai szakasza: százmillió évekkel korábban. De már a homo habilis esetén is érdekes számok vannak.

Ja. Állítólag Szaharov mondta, hogy "a légköri atomrobbantások minden megatonnája 50 ezer ember halálát okozta a Földön".
Több mint 2000 kísérleti robbantás volt ezek nagy része légköri, a legnagyobb 60 megatonnás, állítólag ennek a lökéshulláma 3x kerülte meg a földet.
Ezek ellenére én készséggel elhiszem neked és az összes "független" szakértőnek -az egyik orosz katonatiszt szerint 89-ben Szemipalatyinszk Moszkva szintű biztonságos város volt-, hogy a kísérleti atomrobbantások a Föld flórájának és faunájának érdekében történtek és az emberiség életminőségének javításának fontos részei voltak, minden ilyen robbantásnál a terv szerinti helyekre kerültek a sugárzó részecskék és ezt leltárral is tudják bizonyítani illetve a részecskék már akkor mesterséges intelligenciával rendelkeztek és megsemmisítették önmagukat.
Kizárt dolog, hogy a több mint kétezer robbantás bármilyen problémát okozott volna globálisan, mint ahogy ezt minden ebben résztvevő kormány tagad is, és nyilván ezt minden épeszű ember el is hiszi.
Természetesen az előtt az érved előtt miszerint azért nem volt régebben _népbetegség_ a rák, mert nem volt ideje kialakulni, készséggel meghajlok.

nézd meg a hivatalos mérési adatokat a http://omosjer.reak.bme.hu/, vagy a http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_nbiek_index oldalakon. amennyiben ezek az adatok jóval a hivatalos egészségügyi határértékek alatt vannak, nincs ok az aggodalomra. azt hiszem Szaharov, az állítását adatokkal nem támasztotta alá (de rajta kívül se senki más, viszont idézgetni előszeretettel szokták, főleg a zöldek).

Gondolom, az meg sem fordult abban a csökött agyadban, hogy még nem olvastam el az "érdemi" linked. Valószínűleg valami falusi tornatanár lehetsz aki hozzá van szokva, hogy a parancsszavaira ugrálnak a 7 évesek. Egyébként most végigscrolloztam és bele-bele néztem, 5 perc alatt durva tárgyi hibát, lobbidumát, meg csökött baromságot is találtam benne... Ha lesz kedvem majd elolvasom talán végig is, de, hogy a hozzád hasonló idiótákkal basszam el az időmet arra nem érek rá úgy döntöttem, ugass otthon...

Állítólag a holttest is megvan :) Szóltak már madamtüsszónak?

Megszűnt egy ellenségkép, ami az USA bel- és külpolitikáját "motiválta", most mi lesz? Jön vki más a helyére, ki?

A hír lófütty. Ami utána jött, az a valami, az kerül a történelem lapjaira:

"A Magyar Szocialista Párt nagyra értékeli az amerikai hírszerzés és az egész nemzet hősies küzdelmét a nemzetközi terrorizmus elleni harcban. (...) Barack Obama elnök bejelentése történelmi pillanat mindannyiunk életében, mérföldkő a terrorizmus elleni küzdelmünkben" – írta közleményében Mesterházy Attila pártelnök.

Jó kérdés, hogy tényleg halott-e. Mellesleg a hír szerint
HEADSHOT
végzett vele. :)

De szerintem jobb lett volna elszámoltatni a tetteiért, mint egyszerűen megölni.

Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!

"De szerintem jobb lett volna elszámoltatni a tetteiért, mint egyszerűen megölni."

Lehet hogy opció volt az élve elfogás is. Az is lehet hogy elfogták, él valahol egy CIA börtönben, jelenleg vallatják válogatott eszközeikkel, de hivatalosan a halálhírét keltik.

Az is egy kérdés, hogy miért hozták nyilvánosságra a halálhírét? Lehetett volna 75 évre titkosítani minden információt. Nem akarok elméleteket gyártani, de oka van mindennek.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Félreértés ne essék, nem értek egyet Oszama bin Láden módszereivel. És nem is szimpatizálok vele.
De ha egy ember azt mondja, hogy "ráküldtem egy csomó kommendóst, és azok megölték", akkor az, ha valóban igaz, bűncselekmény, akkor is, ha azt egy ország elnöke teszi.
Mikor küldik át Oszamát, mint bűnözőt is a túlvilágra valamilyen villamos megoldással (pl. szék)?

Fuszenecker Róbert

Az Prezidentnek mentelmi joga van jelenleg, ő érinthetetlen. Nyilván parancsot a hadműveletre adott ki, és a fegyverhasználat megengedett volt. Úgy olvastam, hogy tűzharc volt, tehát fegyverhasználat több mint indokolt volt.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Már amennyiben egy másik ország, tök idegen házába behatolni fegyveresen jogos.
Per pillanat ezt történt, és még jogosnak is vélték a lövöldözést, mert volt pofájuk kikérni maguknak (rálőni)
Ha holnap otthon vakargatom a tökömet, és rámrúgja az ajtót egy francia alakulat, akkor én vagyok a hibás ha rájuk lövök, vagy jogos önvédelem? Mert az első kérdésem az lenne, hogy "mi a f**szt kerestek a lakásban mon ami???".

Valójában az ilyesmi köztörvényes gyilkosság volt. Az USA ugyanolyan fasiszta állam mint németország volt 35-37 között. Csak ugye most "kötelező" őket szeretni, mert eretnekség számba megy kimondani, hogy az égvilágon semmi különbség nincsen oszama-obama között. Az egyikenk a jófiú, a másikon a rosszfiú cimke van.

--

Szerintem nem ismered azokat a nemzetközi egyezményeket és ENSZ határozatokat amik alapján az USA fegyveres akciókat hajt végre Pakisztánban és Afganisztában, úgy ahogy én sem. Csak gyanítom, hogy van jogalapja annak is ahogy a magyarok is ott vannak, harci járművekkel, és éles fegyverekkel Afganisztánban. De javíts ki, ha tévedek.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Esélyes, hogy alátámasztották papirral, ez szokás.
Amit te mondasz, az ensz felhatalmazással egy háborús övezet, hivatalosan.
Ez viszont egy nem hivatalos katonai akció volt, ráadásul pakisztánban :)
Egy orgyilkosság történt. Ne akarjuk szépiteni, ez minden.
Osama-USA egykutya. Mindkettő erőszakos ha saját érdekéről van szó, és terrorizál. Az USA komplett országokat bombáz ha a kedve úgy tartja, és ha kell bármikor hamisit bizonyitékot, lsd: irak. Ha lebukik vele, vállat von, és bombáz tovább.
Kb: ugyanez történt lengyelország lerohanásakor '39-ben.
--

"Wajid Shamsul Hasan, Pakisztán londoni nagykövete azonban azt mondta, nem kell feltétlenül elhinni azokat a híreket, miszerint a pakisztáni hatóságok nem tudtak az akcióról, hiszen 24 órás kapcsolatban állnak a CIA-val és az amerikai hírszerzéssel. Mint mondta, reméli, hogy Pakisztán szomszédai nem kezdenek vádaskodásokba, szerinte együtt kell dolgozniuk Indiával, és regionális problémaként kell tekinteniük a történtekre."

Az is lehet, hogy pakisztáni területen a pakisztániak tudtával hajtották végre a támadást.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Hát figyelj, ha egyszer nekiállsz egy nyílvános fórumon magabiztosan hülyeségeket írni, akkor ne lepődj meg a reakciókon. Továbbra is kommentálni fogom a hsz-eid, főleg ha megint hülyeségeket írsz, aztán hogy ez neked tetszik-e, azt leszarom.

Érdekes, mindig azok szoktak a stílussal jönni, akiknél a tartalommal van gáz. Nézzél rajzfilmet ha ennyire a stílus számít neked, ne politikai kérdésekbe böfögj bele. A pszichológiai elemzéseddel meg majd kitörlöm a seggem, kb annyit ér.

Mert te biztosan olyan nagyon jól tudod a frankót, csak éppen még arra se futotta, hogy megmondd, hol mondott strogg "hülyeséget". Az amerikaiak a nácik legyőzése után átvették a szerepüket, agresszivitásuknak azóta is folyamatosan tanúi vagyunk és leszünk. Az egyetlen hülyeség strogg mondandójában talán az, hogy analógiát von Oszama és Amerika kegyetlensége között, holott utóbbi nagyságrendekkel kegyetlenebb és emberellenesebb, sőt, még marketingre és propagandára is van pénze, hogy hihetőbbé tegye (mondjuk számodra?), hogy jó célok érdekében "harcolnak".

Hát kezdjük például azzal, hogy jogos önvédelemen fantáziált. Vagy amire konkrétan reagáltam, hogy a hatás kedvéért nem hivatalos katonai akcióról beszél, miközben maga Obama jelentette be. Ennél nehezen lehetne hivatalosabb. És akkor még kultúráltan is szóltam hozzá, de ő csak fröcsögni meg primadonnát játszani tudott, érdemi reakcióra nem futotta.

Kegyetlen, emberellenes? Örökbecsű miniszterelnökünket tudom csak idézni, el lehet innen menni. Biztos kapnál menedékjogot valahol a pakisztáni hegyekben.

Arany János: CIVILIZÁCIÓ

Ezelőtt a háborúban
Nem követtek semmi elvet,
Az erősebb a gyengétől
Amit elvehetett, elvett.

Most nem úgy van. A világot
Értekezlet igazgatja:
S az erősebb ha mi csinyt tesz,
Összeűl és - helybehagyja.

(1877 után)

No comment

Igen, igen a joggal mindent meg lehet magyarázni.
Jogalapja volt annak is, hogy bevonultunk Délvidékre a világháború előtt.
Mivel a vesztes oldalon álltunk, ezt jelenleg csúnya dolognak mondják.
A történelmet a győztesek írják.
Néhány példa: csecsen szabadságharcos vagy csecsen terrorista? Mi volt Petőfi Sándor? Hős hazafi vagy felforgató?

"Ha holnap otthon vakargatom a tökömet, és rámrúgja az ajtót egy francia alakulat, akkor én vagyok a hibás ha rájuk lövök, vagy jogos önvédelem? Mert az első kérdésem az lenne, hogy "mi a f**szt kerestek a lakásban mon ami???".

Ha szerencsés ember lennél akkor egy szűk rendőrségi fogdában évekig fejtegethetnéd az önvédelmed jogosságát. Gyanítom, hogy ha az Apache-ot is leszednéd a kommandósok segge alól - úgy ahogy azt Bin Laden tette -, akkor nem sok odsod maradna túlélni az akciót.

"Az USA ugyanolyan fasiszta állam mint németország volt 35-37 között."

Nem fogom bizonygatni, hogy miért nem lehet párhuzamba állítani a demokratikus berendezkedésű USA-t és a náci németországot (ezt még német barátaim is kikérik maguknak), de jó lenne a hiányos történelmi ismereteidet nem megcsillantgatni. Csak egy apró de fontos tény: a nácik nem 1937-ben buktak el ... afeleletegyes. :DD

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Ugyanezt írná a sajtó, ha (nem akarok ötleteket adni) mondjuk Kim Dzsong Il megbízna egy szakaszt ("hadművelet"), hogy segítsék át Obamát a túlvilágra?
Ott is lenne tűzharc, mert nem hiszem, hogy a Prezident testőrsége tréfának venné a dolgot, tehát a fegyverhasznlatot mindkét oldalon indokoltnak mondanák.

Fuszenecker Róbert

'De ha egy ember azt mondja, hogy "ráküldtem egy csomó kommendóst, és azok megölték", akkor az, ha valóban igaz, bűncselekmény, akkor is, ha azt egy ország elnöke teszi.'

A terrorista pusztán a hivatásának választásával kiírja magát az élethez való joggal rendelkezők névsorából.
Oszamának volt 10 esztendeje arra, hogy - ahogy Kaiser Ede - egy szál gatyában, feltartott kezekkel, a médiát összecsődítve előjöjjön, és azt mondja, "nem engem kerestek".
De nem, ő azt üzengette, hogy "igen, jól odabtam nektek, de uccse kaptok el, hülye amerikaiak, amerikai hülyék". Akkor még jó ötletnek tűnt.

A semmiközödhozzá, és az igenegyszerűérveidvannak ellenére, segítségül: 39, és hupnál jóval átpolitizáltabb vitafórumon voltam én már libsitől a náciig mindent - amit én önhízelegve annak tudok be, hogy nem előregyártott paneleket fogyasztok, hanem gyártok magamnak.

pont

Eléggé kópiának tűnik mégiscsak ez a panel, nem gondolod? Főleg, hogy gyakorlatilag az egész maszlagot beveszed, még azt is, hogy Bin Laden tett valamit a nyugati világ ellen azonkívül, hogy megszületett. Mit tett? Mikor vallotta be? A nanotermittel lebontott WTC épületeket kérlek ne hozd szóba, se az "elpárolgott" repülőgépet a pentagonnál vagy máshol.

"Bin Laden élt, BL él, BL élni fog..."
:)
Volt már rá példa.

Lehet letezo szemelyiseg volt. Kinyirtak, de lesz egy ujabb es ujabb Bin Laden (vagy Bin Leer). Es ez a ciklus addig fog ismetlodni mig van az araboknak koolajuk vagy valami mas kincsuk ami Amerikanak kell. Mikor foldonfutok lesznek akkor a f@szt sem fogja mar az arabok sorsa erdekelni.

--
FeZo

Az igazság az hogy nem csak az arabok ellen folyik harc,hanem mindenki ellen,hiszen az a cél hogy rettegésben tartsanak mindenkit,hogy féljenek az emberek a nem létező ( vagyis a CIA által pénzelt ) terrortól.
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
Zenwalk - Full featured GNU Linux Operating System

Konteo ON:
- Osama már rég halott.
- Mivel a Wikileakset a CIA üzemelteti, a múlt héten belengetett atomtámadás kacsa.
- Néhány napon belül X szervezet bejelenti, hogy sikeresen hatástalanítottak egy sejtet, ami terrortámadást készített elő valami Eiffel torony, vagy szabadon választott európai jelkép ellen.

A kérdés csak az: ki fizet egy sört, ha igazam lesz? :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

[sztereotípia]
Ezek az amcsik szerintem tök hülyék (ahogy ünneplik a kinyírását az utcán). Látszik, hogy a média mennyire képes irányítani a népet.
[/sztereotípia]

Nagyjából 9/11 óta egy mese az egész, aminek egy fontos epizódja most véget ért, talán mert már tarthatatlan volt a hazugságok tömkelege vagy csak a választási propaganda miatt: "a hős, nobel-békedíjas elnök személyesen adott parancsot a rettegett, gonosz terroristavezér likvidálására".. komolyan, ahogy jön Amerikából egy ilyesmi hír rögtön úgy érzem magam, mintha egy hollywood-i filmben lennék - mert a valóságtartalma általában nem is több.

Az utcán ünneplő birkák pedig megérdemlik, hogy hülyék maradjanak, bár kívánom nekik, hogy egyszer azért ébredjenek fel. Ez mind szép és jó lenne innen nézve, igazából nem is nagyon érdekelne, csak az nem fér a fejembe, mi a tetves istennyiláért kell nekünk ezeket (a jenkiket) támogatnunk hadi szerepvállalással, meg a "kultúrájuk" lemásolásával (a médiában), a multijaik beengedésével és állami babusgatásával?

Mert magyar haderő nem igazán létezik. Nincs bevethető tankunk, a Grippenek csak levegőben tudnak támadni. A katonáknak meg csak könnyűfegyverük van.

Ezért kell, hogy legalább NATO-tagok legyünk, hátha tényleg megvédnének minket. Viszont a NATO-ban meg szerepet kell vállalni, ha már tagok vagyunk.

Követhetnénk mondjuk Svájc példáját, ha lenne annyi pénzünk saját haderőre, de nincs.

Állj. Az USA és Nagy-Britannia által indított háború eredetileg nem NATO akcióként indult, később hagyta jóvá az ENSZ BT, majd vette át a már "békefenetartást" a NATO.

Guantánamó után sem jogi, sem erkölcsi alapja nem lehet, hogy ebben a háborúban részt kelljen vennünk.

"Guantánamó után sem jogi, sem erkölcsi alapja nem lehet, hogy ebben a háborúban részt kelljen vennünk."

Ez így hatalmas hülyeség. NATO tagként vannak kötelezettségeink akkor amikor egy másik NATO szövettséges országot támadás ér; ENSZ tagként végre kell hajtani az ENSZ határozatait.

Amúgy meg Bin Laden szervezete támadott EU célpontokat is pl. Madrid 2004-ben, London 2005-ben, és terveztek Milánóban is támadást. Szóval lehet köpködni az amerikaikra, de mint mindíg ők végezték el a piszkos munkát többekközt Európa védelmében is.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

"akkor amikor egy másik NATO szövettséges országot támadás ér;"

Soha nem bizonyítottak be, hogy valóban az Afgán rezsim, Bin Laden közreműködésével követték el 9/11-et, sőt Irak esetében a vád is egyértelműen hamisnak bizonyult (amit be is vallottak): nem találtak tömegpusztító fegyvereket.

Nem hiszem, hogy a NATO vagy az ENSZ feladata lenne egy ország belpolitikai viszonyait rendbe tenni...

Megszabadult a világ néhány szemétládától: Szaddám Huszein Abd al-Madzsíd at-Tikríti (Irak), Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden (terrorista), Mohamed Husszein Tantawi (Egyiptom), a következő Muammar Muhammad al-Gaddafi lesz (Líbia). Ezekért az emberékért ekkora flamet gyártani a HUP-on mekkora ostobaság!
Néhány poston keresztül már 1956-os és az 1848-as szabadságharcot, a hidegháborút, a szuezi konfliktust, az I. és II. Világháborút, a török vésszel, a tatárjárással egyetemben sikerült egyeseknek párhuzamba állítani Bin Laden likvidálását. Ezeken fenhangon röhögök. Komolyan mondom sikerült a rendszerváltás után az történelem oktatást is padlóra küldeni...

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

"Megszabadult a világ néhány szemétládától: Szaddám Huszein Abd al-Madzsíd at-Tikríti (Irak), Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden (terrorista), Mohamed Husszein Tantawi (Egyiptom), a következő Muammar Muhammad al-Gaddafi lesz (Líbia). Ezekért az emberékért ekkora flamet gyártani a HUP-on mekkora ostobaság!"

Meghalt pár ezer amerikai és pár tízezer afgán és iraki katona, a helyüket pontosan akkora szemétládák vették át, nem sikerült demokratizálni, sőt stabilizálni sem a térséget.
Mi értelme volt?
//Nem kevertem ide a komplett világtörténelmet.

Az iraki tömegmészárlásos ámokfutás idején ott kellett volna lenned. Ha túléled, átruccanhattál volna a gázai övezetbe, hátha arra ébredsz, hogy izraelitelepesek ráddózerolják a hálószobádat. Lehet, kicsit liberálisabban látnád a világot és nem gondolnád úgy, hogy dicső öldökölni ok nélkül.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Mint ahogy a keresztény Európa megvédett a török ellen, a britek megvédtek a labancok ellen 1848 vagy az amerikaiak az oroszok ellen 1956-ban?
Nem hiszem. Egy N+1. háborúban ugyanúgy egyedül lennénk, mint eddig végig a történelemben. És biztos vagyok benne, hogy hihetetlen érzékkel ismét a vesztes oldalra állnánk.

Fuszenecker Róbert

Azért tegyük hozzá, hogy beláthatatlan következménye lett volna, ha 56-ban beavatkoznak.

Délszláv konfliktus esetében megtették, ezért köszönettel is tartozunk.
(Pécsiek emlékezhetnek, hogy innen hallani lehetett a délvidéki ágyúzásokat, vagy látni a városba betelepült menekülteket és KFOR erőket, nem volt egy szívderítő élmény..)

A Párizsban 1947-ben aláírt békeszerződés – amely három falu híján tulajdonképpen a trianoni határokat állította vissza – a szovjet egységeknek áthaladási, biztosítási jogot adott Románia és Magyarország területén Ausztria felé. Ennek az volt a katonapolitikai alapja, hogy Ausztriában állomásoztak a négy nagyhatalom csapatai, köztük szovjetek is, s az ezek ellátását, mozgatását szolgáló vasúti szerelvények, autókonvojok áthaladását kellett a magyarországi szovjet egységeknek biztosítani, irányítani. A békeszerződés szerint a szovjet hadseregnek az aláírás után 90 napon belül ki kellett vonulnia Magyarországról, kivéve az említett biztosító egységeket. Az osztrák államszerződést 1955. május 15-én írták alá, s a megállapodás szerint szeptember végéig kellett a szovjeteknek is kivonulniuk onnan. Érdekesség, hogy a Varsói szerződést 1955. május 14.-én azaz 1 nappal az Osztrák államszerződés aláírása előtt megkötötték, köztük Magyarország is mint alapító tag!

A Varsói szerződés 1956-os felmondása után, néhány napig Magyarország semleges lett, később Kádár hathatós közbenjárására 1957 megkötötték "ideiglenesen Magyarországon tartózkodó szovjet hadsereg" legitimitását biztosító szerződést.

Véleményem szerint világos, hogy a Szovjetunionak kizárólag csak politikai érdekében állt Magyarországon a kádári kommunista diktatúra felállítása, amelyhez a hazai politikai akarat is nélkülözhetetlen volt. Magyarországnak lehetősége lett volna 1955.-ig egy "semleges státuszú" országgá avanzsálni, ám a belső politikai folyamatok a varsói szerződés irányába,és a kommunista érdekszféra felé sodorták az országot. Az USA-nak 1956-ban semmi jogalapja nem lett volna egy független ország belügyeibe való bavatkozáshoz, amivel nem mellékesen egy ellenséges katonai szövettség tagját is támadták volna.

Gazdaságilag 1956-ban a Szovjetuniónak csak a háborús jóvátétel megfizettetése volt jogos érdeke, amit így szövettségesként is megfizettünk rendesen. Az hogy grátiszba ide exportálhatták 40 évre saját ideológiájuakat is, azt már grátiszba kapták apáinktól...

Egyszóval Bin Laden bűneit inkább Ceausescuval, Kádáral vagy Biszkuval lehet párhuzamba állítani. Mindannyian emberiség elleni bűnöket követtek el, csak hogy Bin Laden az USA bajszát húzgálta, ezért már nem él. A Románok is gyorsan és hathatósan végeztek a sátánnal. Csak nálunk szokás "mutyizni" a bűnösökkel, és jelent egyeseknek szívfájdalmat bitóra küldeni őket.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

"Mint ahogy a keresztény Európa megvédett a török ellen, a britek megvédtek a labancok ellen 1848 vagy az amerikaiak az oroszok ellen 1956-ban?"

Ismét történelem ismeret hiányosságait vélem felfedezni.
Dobok egy mentőövet: szerinteed mikor csatlakoztunk a NATO-hoz? Na onnantól vannak kötelezettségeink, és jogos elvárásaink...
1956-ban max a Varsói Szerződés védett minket. De akkor meg az volt a baj, hogy azt is felmondtuk...

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Nyilván nem a történelmi ismeretei hiányoznak, hanem arra próbál utalni, hogy ígérgetések szintjén igen sok történt az elmúlt min. 600 évben, valóságban meg semmi. Bár minimum Habsburg Ferdinánd óta nemhogy elvárható volt, de kötelező lett volna, lévén a Habsburg Birodalom része volt Magyarország is. Mégsem történt semmi, mert folytonosan máshol számukra fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

'Az utcán ünneplő birkák pedig megérdemlik, hogy hülyék maradjanak, bár kívánom nekik, hogy egyszer azért ébredjenek fel.'

Még mielőtt tovább égetnéd magad, azok a "bírkák" mind saját bőrükön érezték a WTC elleni támadás hatását. New York-ban szinte nincs ember akinek ne lett volna isemrőse, barátja, rokona az áldozatok között. Te egy olyan "jelemtelen bírka állam" polgára vagy, ami ha bajba kerülnél nem küldene utánad egy csapat katonát (mint ahogy az USA teszi rendszerint).

'mi a tetves istennyiláért kell nekünk ezeket (a jenkiket) támogatnunk hadi szerepvállalással, meg a "kultúrájuk" lemásolásával '
A katonai szerepvállalásunk csak jelképes. Magyar haderő ereje gyakorlatilag 0. Magyar gazdaság és ipar sincs. Az USA-ban azért nem tudnak rólunk semmit, mert nincs semmi számottevő dolog amit tudni kéne rólunk.

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Mintha valami 50 ezer emberről beszéltek volna, hogy annyian dolgoznak ott. Ezt gondolom a sok überrealista, semmitelnemhívő emberke úgy gondolta, hogy becsapódik az első gép, és mindenki bambán ül a helyén, várva a halált. Tehát ők akkor hinnék el a dolgot, ha minden ott dolgozó meghalt volna, hát nem aranyos?

Amúgy konteók szerint a becsapódó repülőkön is 30-40-en voltak, amikor azok 120 alatt el se indulnak, mert nem éri meg.
Az a baj ezekkel, hogy bizonyos szintig meg lehet indokolni ezeket, s ez a szint néha hihetővé teszi őket. Ja, konteókat nem lehet ironizálással meg "ha elhiszed, hülye vagy" jellegű hozzászólásokkal megcáfolni.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nekünk az angoltanár mondta reggel. :)
---
"Próbálta már kikapcsolni/bekapcsolni?"

Postonly off: LOL
Eszerint az Usama is helyes, de a többi az vicces.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Most akkor vajon meghalt, vagy nem halt?
Vagy csak a halotti fényképet hamisították (link)?
Meg miért csináltak ilyen ócska hamisítványt? Tényleg a hülyének is szemet szúr.
Ha nem halt meg, akkor úgy is jelentkezik majd egy videó felvételen és akkor lebuknak az amcsik. Vagy azt fogják mondani, hogy a felvétel hamis?
Most már tényleg úgy élek inkább, hogy "Hiszem ha látom!"

Ha az itt kommentelők egy része eltűnik nyomtalanul, senki ne sírjon majd. Az óceán hatalmas, a halak meg éhesek. ;)
Vae victis!
--
Coding for fun. ;)

"amelyet csak stabil demokratikus országban lehet bevállalni,"

Már megint politika.

Mit is mondott Hitler a demokráciáról?
Ebben speciel igaza volt.

Ezek ennyire idióták? Most ismerték el, hogy fegyver sem volt nála. Nagyon bátor és tökös dolog egy rakat állig felfegyverzett kommandósnak lelőni egy embert, mert fegyvertelenül ellenált. Gratulálok! -legalább kussoltak volna.
(mindamellett tudom persze, hogy eleve meg akarták ölni, de így még rosszabbul mutat a dolog, hogy fegyvertelen volt)

Te mit tennél, ha biztos forrásból tudomásodra jutna, hogy az első számú közellenség már rég meghalt?
A nyilvánosság elé állnál és elmesélnéd, vagy előszednéd a WTC sztori író-rendezőjét, hogy találjon ki egy újabb színdarabot?
Itt nem tudom mi történt, de előadták.
(Ennek a rendezőnek amúgy az a mániája, hogy a hihetőség határát súrolja alulról. Ezt élvezi.)

Már vártam. :)
Nos nem azért írtam, mert nem voltam tisztában vele h nem volt cél elfogni, hanem inkább azon volt a hangsúly h idiótaság volt ezt a tényt -fegyvertelen volt- megosztani a nyilvánossággal. Sokak szemében visszás dolog megölni egy fegyvertelen embert. Nálam nem ront a megítélésen, mert eddig sem volt jó véleményem az ál erkölcsös usáról, izraelről, stb.
A lényeg, h kár volt közzétenniük ezt az infót, mert ezzel csak maguk alá rúgtak. ...na de hát a mérhetetlen gőg...

Robbantani. Nos ez nehéz kérdés. A "terrorizmussal" sok esetben egyetértek és azt gondolom van létjogosultsága. Például ha egy megszálló hatalom ellen harcol valaki, mondjuk palesztinok vs izrael.
Egy olyan helyzetben, mikor a hivatalok -és idegen- erőszakszervezet elnyomásban tart, rendszeresen nőket gyereket mészárol, ott jogos a fegyveres gerillaharc. ...vagy mondjuk annó az IRA, ahol szintén nem britt párti vagyok. ...ebből sejthető mondjuk egy rom... vagy szlo... megszállásunk esetén én magam is felvenném a harcot és lecsapnék ahol tudok. ....a dolog másik aspektusa a polgári áldozatok. Én magam ilyen helyzetben szinte biztos h csak katonai vagy közigazgatási célpontot választanék, mivel nem ölnék fegyverteleneket. Tehát a civil lakosság elleni támadást nem támogatom. ...azonban megérteni meg tudom az álláspontjukat, hiszen ezzel próbálnak nyomást gyakorolni az elnyomó hatalmon, rettegésben tartani az ellenfelet, ugyanakkor néha oly erős a katonai jelenlét, hogy nem is volna esély katonai célpontokat támadni. ...és még azt se feledjük el, hogy akik ellen harcolnak gyakran maguk sem mentesek a civilek elleni "háborúzástól" (lásd izrael amit művel, simán háborús bűn, de ott az usa ugye, Hirosima, Drezda, Vietnám, de bőven hullottak civilek Irakban és Afganisztánban is, csak valahogy azokat mindenki leszarja, pedig sokkal több ártatlan nő és gyerek halt meg, mint mondjuk a tornyokban)tehát joggal merül fel az ellentáborban /főleg ha az Ő civiljeik voltak az áldozatok között/ hogy akkor miért is ne csinálják ezt. Csak míg egyik esetben ezt repülővel, tankkal, reguláris haderővel teszik a másik esetben pokolgéppel. ...és míg az egyik terrorista, addig a másik a demokrácia őrzője -igaz a föld másik oldalán-

Én magam ilyen helyzetben szinte biztos h csak katonai vagy közigazgatási célpontot választanék, mivel nem ölnék fegyverteleneket. Tehát a civil lakosság elleni támadást nem támogatom.

Amint felismeri a tamadasok mintazatat az ellen azonnal civilekkel pakolna tele a valoszinusitheto celpontokat. Ahogy ez most Libiaban is tortenik. Ettol kezdve ket valasztasod van: vagy irtod a sajatjaid is, vagy ertelmet veszti az egesz.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Na, van új parancs :)

obama@whitehouse:~$ sudo chmod +x /bin/laden

--
Ha nem tudsz úszni, attól még nem a víz a hülye.

"A műveletben egy 60 millió dollárba kerülő helikoptert áldoztunk fel. Akkor már nem engedhettük volna meg magunknak, hogy egy mérőszalagot is beszerezzünk?"

hehehe

---
Song of the 2nd Moon http://youtu.be/MSoAzONw-a4

Na most meg már az a hír, hogy Mr. Bin betegségben halt meg, már jóval az akció előtt.
Komolyan, én most már azt kívánom neki, hogy éljen és b@sszon oda a hazug amcsiknak! Tök idegesítő, hogy minden héten más infó jön a haláláról...

"az a hír"

Mármint álhír.

"éljen és b@sszon oda a hazug amcsiknak!"

Ami során ártatlan emberek halnának meg, és ami negatív kihatással lenne a világgazdaságra, egyben a társadalomra is.

Ha magadnak rosszat akarsz rendben van, de másokat ne keverj már bele ebbe ha lehetséges.

"A kormányzati illetékesek ugyanakkor elismerték, hogy az akció mindig is inkább a likvidálás felé hajlott, már csak azért is, mert azzal számoltak, hogy bin Laden fegyvert vagy robbanómellényt viselhet."
http://index.hu/kulfold/2011/05/10/a_pakisztani_rendoroket_is_legyurte_…

Ezt s bullshitet... talán az amcsi elnök gépfegyvereket és gránátokat meg atomfegyvert visel magán a pizsamájához, ha éppen háborúban állnak valakivel? Ez még mindig ugyanaz az ember, aki a Bush famíliával csinálta az olajbizniszt. Nagyon szemtelenül nyomják a propagandát. Akármilyen szervezet vezetője is volt, attól még nem kéne összemosni az agyamosott öngyilkos merénylőkkel... elvileg ő volt az ész a nagy usa ellenes összeesküvésben.