Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de en talalnak helyet ennek a szerkezetnek a konyhaban, ha veletlenul ez lenne a fa alatt karacsonykor:)
http://vimeo.com/williamswarn/the-williamswarn-personal-brewery
http://www.williamswarn.com/
Csupan $4500 :)
- 2452 megtekintés
Hozzászólások
#include
typedef std::queue sor;
//sor házilag (y)
----
Hülye pelikán
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Row-hoz nincs helyem inkább Stack-ket csinálok. :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sima mézsört szoktunk csinálni otthon, és nagyon fincsi. Ráadásul nem kell hozzá ilyen gép.
Megtanultam mézsört csinálni, kenyeret sütni, és házilag sajtot késziteni.
El sem hinné az ember azt a minőségi javulást, ami elérhető igy. Ráadásul nem drágább mint a bolti.
Mindenkinek tudom javasolni, hogy legalább az alap élelem elkészitését tanulja meg, és gyakorolja hobbiból, mert valami elképesztő trágyát adnak horror áron a boltban.
Szó szerint szemetet árulnak.
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezzel sajnos egyetértek ... A kenyeret mi is sokszor magunk sütjük.
--
TH
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Van valami hasznalhato konyved, online source-od amibol tanultad? Erdekelne engem is:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Van publikus recepted a mézsörhöz? Kenyérsütésre mi is rászoktunk itthon(nem a kenyérsütőgépes bohóckodásra, a gép max kelesztésre alkalmas), hihetetlenül jobb.
A sajt szintén érdekelne. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tehát "elképesztő trágyát adnak horror áron a boltban."
Az alapanyagot hol veszed? Saját termés minden vagy megveszed abban a boltban ahol trágyát adnak?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Vegyük most a kenyeret példaképpen. Egyszer nézd meg egy bolti kenyér összetevőit. A szükséges alapdolgokon túl lesz benne 14-18 adalék féleség, kenyértől függően. Akár ugyanabban a boltban is lehet venni az alapanyagokat, ezzel semmi baj nincs. Olcsóbban sem fog kijönni mint a bolti kenyér. Viszont tudod, hogy liszt, élesztő, meg só ment bele és kész.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az alapanyagok (liszt, tojás, tej stb.) minősége sokkal elfogadhatóbb szokott lenni mint a termékeké (kenyér, sajt stb.).
És persze mivel kapitalizmusban élünk ezért van fogyasztható kenyér meg sajt is, csak kevés helyen lehet kapni (a kereslet hiánya) és nagyon sokba kerül.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kenyér:
http://www.hazikenyer.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=8…
Ebből indultam ki, azóta kicsit "játszom" vele. Ma pl tervezek egy olyan cipót, amiben két gerezd fokahagyma izesit, némi köménnyel.
Sör.
http://kinszi.multiply.com/journal/item/196/196
A "kelta nászi ital"t javaslom első körben, mert nehéz elrontani.
Sajt: pl: http://sajtkesziteshazilag.blogspot.com/
Én ezzel a recepttel kezdtem: http://kisvaxkotyvaszt.blogspot.com/2008/04/sajt-kszts-hzilag.html
Dejo:
A sajthoz a tejet, a mézsörhöz a mézet termelőtől szoktam venni.
De a bolti tej is megfelel, ha elég magas a zsirtartalma, bár tény, hogy a "made in tehén" márka érezhetően jobb.
Van amit meg lehet úszni, és van amit nem, (pl: élesztő, olaj) és van amit nem érdemes alapanyagként magadban előállitani. (kömény, fűszerek komoly része, van ami túlságosan pepecselős)
De az biztos, hogy a házilag, saját magad által készitett kenyér, krémsajt sör ize sokkal jobb, minőségre nagyságrendbeli különbség. Ez még akkor is igaz, ha tesco-s a tej, vagy a liszt. mondok egy példát: az első kenyeret a leggagyibb alapanyagokból csináltam, hogy úgymond ne a drága alapanyagot pocsékoljam el.
ehhez képest a bolti kenyérnél sokkal jobb ize lett, és a 4. nap után is puha volt.
A bolti kenyér a sütés után 3. órában már morzsálódik, és 2. napon elkezd durván megkeményedni.
Annyi pénz/kg összegért amennyit egy bolti kenyérért elkérnek, azért én olyant sütök, hogy a vendégek nem hisznek a szemüknek.
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ma reggeli teszt.
A vasárnap megsütött cipóm (ma ugye péntek van) 1/3-a még megvan, és jelentem: puha, nem romlott, és morzsát sem ereget :)))))))
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Yeppp, ez nálunk is így van. Persze azért házi fogyasztásnál könnyen belőhető, hogy mekkorát süssünk, így kevesebb vagy semennyi megy a végén kárba. Plusz a sütögetés kezdete utáni hónapokban feltűnt, hogy havi ~200 euróval több marad. Egy darabig nem értettük, aztán leesett: ha nem mászkálsz el a napi kenyérért, akkor nem veszel meg mellé egy csomó hülyeséget, amit egyébként nem vennél meg.(És amik egyesével csak pár euróba fájnak...)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak ezért mondjuk nem mennék egész Új-Zélandig, itt Finnországban minden valamirevaló élelmiszerbolban árulnak home brew sör kitet. Én nem próbáltam, mert mit is kezdenlék nagy hirtelen 40-50 liter sörrel....
Csaba
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"mit is kezdenlék nagy hirtelen 40-50 liter sörrel...."
Ha Kriek vagy Guiness, akkor csak megbirkózik vele az ember. ;)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Megyünk, segitünk megoldani a gondodat :))))
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
lehetoleg open source sort csinalj ! :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
:D
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni