eLektronikai hulladék

Bár feltételezem, hogy itt talán az országos átlaghoz képest felülreprezentált a környezettudatos réteg azért biztos akad olyan is aki nem tudja, vagy csak lusta, de az elektronikai hulladékot érdemes és illik is a megfelelő helyre vinni. Ilyen helyek például a hulladékgyűjtő udvarok ahol magánszemély díjmentesen hagyhatja ott háztartásában keletkezett elektromos hulladékát, legyen az régi monitor, alaplap, tévé stb.

http://www.elektrohulladek.hu/atvetel.html

Valamikor a héten én is vittem el 1-2 régi dolgot kidobni, és lomtalanítás helyett is inkább ide fogom leadni a TV-t minthogy a járdán verje valami ork szét baltával a réztekercsért.

Működő dolgot viszont nem szívesen dobok ki, így most azt is megkérdezem ki akar egy 17"-os síkképernyős Samsung CRT monitort elvinni? Nem használom, nem kell.

Hozzászólások

az elektronikai hulladékot érdemes és illik is a megfelelő helyre vinni

+1

Működő dolgot viszont nem szívesen dobok ki [...] Nem használom, nem kell

Egy ideig próbálkoztam ezzel (vagyis ingyen, jófejségből odaadni), aztán rájöttem, hogy csak magammal tolok ki, mert iszonyat energiába és időbe kerül a találkozó / átadás megszervezése, a kisebb cuccoknál esetleg a postázás; meg utálom kerülgetni, ha valamit már leírtam. Ez sajnos az adományozásra is igaz: ha már azon kell gondolkoznom / szervezkednem, hogy kinek adjam oda szolidaritásból, az rég rossz. Ha mással nem, a parkolással biztosan szívni fogok. Ha az a fő cél, hogy minél előbb eltűnjön tőlem a cucc, akkor gondolkodás nélkül megy az FKF valamelyik hulladékgyűjtő udvarába. Minden más esetben szinkronizálnom kellene valakivel.

Igen, viszont ha valakinek tényleg kell egy monitor akkor itt egy jó minőségű ingyen. Most a pincében van, ha valaki jelentkezik odaadom. Ha érte tud jönne jó, ha tényleg rászorul megoldom, elviszem. Lehet, hogy egy vidéki iskolát felhívok, hátha oda még nem jutottak el a TFT-k sem, akkor örülnek neki, ha arra járok leadom. Ennyit megtehetek másokért.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

így most elviszik az elektronikai hulladékot a harmadik világba, hogy ott verje szét valami gyermekkorú ork napi 16 órában éhbérért, hogy aztán kinyerjék belőle a fémeket meg a még hasznosítható anyagokat, kézi munkával, és jó kis környezetszennyező technológiákkal.

végülis nem nálunk lesz ólommal teli a talaj, hanem náluk, ők meg már úgyis hátrányos helyzetben vannak, úgyhogy mindegy.

így lesznek ők halmozottan hátrányos helyzetűek:))

Sikeresen helyeztem ki kb 40 db 17" crt monitort állatvédő szervezetek körében,
tehát van ahol hulladék van ahol érték minden ami még használható.
Ami nem használható az én is gyűjtve leadom/elvitetem megsemmisítésre.

Sosem az a probléma amivel szembe tudsz nézni, hanem az amire vársz, hogy majd megoldódik..
Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/

Melyik város? Tesóm egy 14" golyót használ. Esetleg nem bánnám ha jutna neki egy nagyobb.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő
Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem érti az viszont mindenre képes.