Ingyenes online informatikai magazinok gyűjteménye

összeszeretném gyűjteni az ingyenes online informatikai magazinokat, lsd.: első hozzászólás

kritérium: aktív, időnként megjelenő, pl.: PDF formátumban letölthető magazinokat keresek!

Hozzászólások

Sajnos úgy tűnik bizonytalan ideig nem lesz új FLOSSzine szám: Én konkrétan örülnék, ha
És ugyancsak sajnálatos módin az Informatikai Navigátor esetében is General Pausa van. Remélem nem Game Over!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

En is sajnalom a flosszine magazint, de ez van, meghalt. En nem is a kozossegepitesben lattam igazan a problemat, mert a hup-on mindig ovacio volt (a kritikak mellett persze) egy-egy szam kiadasakor, hanem abban, hogy

a) szinte nullara elfogytak a szerzok

b) akik meg irtak is cikket, azoknak (tisztelet a kivetelnek) a hataridokkel gyult meg a bajuk. Amikor a kezdeti nagy lelkesedesben utan megegyeztunk abban, hogy havi megjelenes helyett eleg lesz a kethavi lapnak, akkor ugy ereztem, ez realisabb, van ido anyagot gyujteni, stb. Aztan amikor 2 honapbol 3 lett, akkor azert mar kezdtem aggodni. Es fajdalom, hogy (ha rosszul emlekszem, fixme) a 2009-es FSF konferencia utan azota sem alltunk elo uj release-zel.

c) a tordeles meg minden szam elott kihivas volt: sikerul-e embert talalni ra, aki elkezdte az be is fejezi, kepes-e a hibakat (pl. amiket o tett bele) kijavitani, stb.

En mar az indulaskor javasoltam, hogy legyenek az ujsagban a hazai IT-szereplok reklamjai (vo. barmelyik angol nyelven megjeleno csak kicsit is komolyabb IT-magazinnal, akik ettol fuggetlenul ingye adjak a pdf-et), amit a magazin es a keszitok motivalasara (meg ki tudja meg mire) lehetetett volna forditani. Ki tudja? Talan ha ezen az uton indulunk el, meg mindig elne a magazin, de az is lehet, hogy ez sem segitette volna a tulelest.

Ami a kozossegepitest illeti, vegul is volt iwiw klub, facebook oldal, egy drupal site, stb. Mondjuk ez meg annyit is erhet, mint halottnak a csok.

Sose felejtem el, hogy az aktualis szam egyes cikkeire lehetett szavazni, hogy melyik tetszett, de sajnos ez a kutyat sem erdekelte. A szerzok tobbsege rakattintott a sajat cikkere, hogy ne nulla szavazaton alljon. En nem akartam bohockodni, hogy a sajat cikkem mellett legyen 14% (1 szavazat), ez annyira szanalmas.

Szoval lenyeg a lenyeg, hogy sok sebbol verzett a dolog, es az ideig-oraig tarto lelkesedes es a menedzselesre forditott egyre kevesebb ido nem eleg egy magazin beinditasahoz, es boritekolja a sullyesztot.

Fentebb irtam a 'penztelen' uzemmodot, de amugy erdekes, hogy az emlitett FSF konfon valamennyi penzmagot is nyert a magazin, de ugy tunik, nem a belefeccolt 0 penz volt a kimulas elsorendu oka...

A fidesz nem birja elviselni a Ferihegy nevet - politika, flame és offtopic huppereknek szabadon!