Segédprogramok

Google Meet lejárt kód

Fórumok

Üdv!

Korábban nem így működött a Meet (G Suite). Most létrehozok egy meet-et, el tudom küldeni a linket. De hamar lejár: "... a kód lejárt"

Ha jól látom (minden user) kilépés után meg is szűnik?

Korábban ~90napig élt - még ha nem is használtam.

Linux Insync

Fórumok

Üdv!

Az Insync alkalmazás egész jó. Fizetős, de talán annyit megér, amit kérnek érte. :)  (Bár furcsa, hogy a Google nem adott ki Linux GDrive klienst.)

Fc33 alatt használom pár napja (3.3.1.40899). Egy dolog "zavar", hogy "nem mindig" látom mit frissít.

Alul a "Scanning..." opciónál felhozza a folyamatban levő (éppen futó) frissítéseket. De utólag meg lehet ezeket nézni valahol (log-ban)? Azt vettem észre, hogy néha itt nem mutatja éppen mit frissít, de a GDrive-on látom, hogy végülis megfrissítette. Úgy láttam, hogy nem frissített, de mégis...

Más is tapasztalta ezt?

HID vonalkódolvasó kimenet szűrése

Fórumok

Sziasztok!

Van egy HID alapú ostoba* vonalkódolvasóm amivel termékeken lévő QR kódokban lévő szériaszámokat kellene becsippantani különböző főleg webes alkalmazásokba (köztük Excel online).

A dologgal két probléma van: egyrészt a szériaszámon kívül egyéb adatokat is tartalmaz a vonalkód, másrészt a szériaszámok formátuma változó. Ezekre már kiszoptam egy zsák regexpet, ami random QR kódot szériaszámmá alakít.

Arra keresek megoldást Linux alá, hogy egy adott HID billentyűzet kimenetét hogyan lehetne "elétéríteni" úgy, hogy a bejövő billentyűeseményeket globálisan csak egy programnak továbbítsa. (Billentyűleütéseket meg majd tudok szimulálni a programomból.)

 

*Nyilván ha át lehetne lőni CDC-re a fejem sem fájna, de nem lehet.

pdf split

Fórumok

Hello mindenki!

A probléma.

Adott egy 20 oldalas pdf fájl, melyet ki kellene nyomtatni. A feneség az egészben az hogy ebből 18 lapon a kinyomtatandó rész kicsi. A lap 1/4-edét foglalja el.
A felső bal oldalon.

Jött az ötlet hogy valahogy össze kellene fésülni a dolgokat, de ehhez először nyilván szét kell vagdosni lapokra. Majd gondolom egyszerűbb a dolog ha képekként kezelném, vagyis átkonvertálnám png fájlokká, ezekről levágnám a felesleget, majd négyesével visszailleszteném őket a lapra. Vagyis a 18 oldalból a lap teljes kihasználása esetén lenne csak 5 oldal amit ki kell nyomtatni.

Mindezt persze egy kattintásos módszerrel, vagyis script lesz belőle. De nem ismerem a megfelelő programokat, melyek ezt megoldják. Eddig a pdftk, convert jutott eszembe. Csak a bashoz értek, tehát python, perl ötletek kíméljenek. De ha valakinek van erre esetleg már létező megoldása, az ne fogja vissza magát.

TNT csomagkísérő címkékről van egyébként szó. Minden egyes feladott dobozhoz egy vonalkódos lapot generál. Feladunk 18 dobozt, akkor 18 oldal jön ki. Holott egy lapra ráférne 4 doboz vonalkódja. A weboldalon nem találtam erre megoldást. 

Térképes, optimalizált útvonal tervező alkalmazást keresek

Fórumok

Sziasztok!

A címben említett (web)alkalmazást keresek, az alábbi paraméterekkel:

  • Egy városon belül található utcák listája alapján valamilyen szempontok szerint optimális (pl. legrövidebb) bejárási útvonal tervezése (magyarországi városokról van szó)
  • utcalista megadása kézzel vagy valamilyen fájlból (tetszőleges formátumban elő tudom állítani)
  • végigvezetés a tervezett útvonalon (mint egy "sima" GPS navigáció), ezt legalább androidon jó lenne ha tudná

nice-to-have:

  • magyar nyelvű felhasználói felület
  • útvonallisták mentése, betöltése

(Tulajdonképpen egy csomagkiszállító cég napi kiszálltásának tervezéséhez hasonló feladatról van szó)

Eddig a https://www.graphhopper.com/ -ot néztem, ennek az API-jával meg tudnám csinálni amit szeretnék, de nem feltétlenül fejleszteném le a meleg vizet még egyszer ha már van ilyen.

Fizetős és ingyenes megoldások, valamint tapasztalatok is érdekelnek! Köszi!

medit alternativák

Fórumok

Sziasztok!
Frissítettem az Ubuntumat Focalra, és ezen a verzión sajnos nem működik a kedvenc, a tárgyban említett texteditorom. Próbáltam forráskódból telepíteni, de annyi függősége hiányzott, hogy nem láttam értelmét erőlködni. Segítsetek helyette másikat találni. Amit tudni a kellene a medit utódjának: Egyszerre több állományt lehessen vele szerkeszteni és a program elindításakor automatikusan nyissa meg a bezáráskor nyitott szövegeket. Ezen kívül a keresés/csere ismerje a reguláris kifejezéseket.   

Két inkognitó ablak ne lássa egymást

Fórumok

Problémám a következő. LinuxMint chromium egyik inkognitó ablakban gmail, nyitok másik inkognító ablakot (tehát nem másik tabot) és a gmail,youtube,stb ott is bejelentkezik. Ez lenne az alapértelmezett működés? Mert, ha igen, akkor az nem igazán okés szerintem. Másnál is így van? Hogyan lehetne megszüntetni?

Update: a hup bejelentkezésemet is átvitte az új inkognitóablakra, szóval ez feature lesz.

[MEGOLDVA (fogjuk rá)]qBittorrent csak 0%-os peer-ekhez kapcsolódik

Fórumok

Háj!

 

Néhány napja elindított letöltéseim egy bitet sem töltenek le.

- linux

- qBittorrentet használok, de kipróbáltam a Transmission sem működik

- van net, minden más megy

- nincs tűzfal

- digi szolgáltató kevesebb mint egy hónapja, optikai kábel, gép bedugva a routerbe 1000Mbit/s dugóba

 

Szóval egyetlen dolog a feltűnő, hogy olyanokhoz kapcsolódik a kliens akiknek 0%-ban van meg a file. Olyanok akiknek tényleg van a fileból csak pillanatokra látszanak a peerek listájában.

 

Előre is köszönök minden ötletet.

 

[Update]

Még annyi, hogy működött néha egy-két ipv6-os peer, de vagy sóherek voltak és le volt korlátozva az upload, vagy kevesen voltak, mert néhány tized százalékot haladt egy-két letöltés.

 

Szóval elfogadtam, hogy biztos CGNAT okozza a problémát. Lelkiekben készülődtem a Digi-t hívogatni, aztán gondoltam csak kipróbálom letiltani az ipv6-ot, annak ellenére, hogy nagyon örültem neki.

 

Alábbi szerint jártam el és azonnal bezöldültek a torrentek és tele lettek kapcsolattal:

https://wiki.archlinux.org/index.php/IPv6#Disable_IPv6

 

Azért csak fogjuk rá, mert nem értem mi a gond. qbittorrent nem tud kapcsolódni egyszerre ipv4 és ipv6 címekhez, vagy ki tudja.

nem a várt módon működik a cron

Fórumok

Sziasztok, azt a feladatot kaptam, hogy minden hónap 1. és 3. hétfőjén futtassak le egy scriptet, gondoltam, automatizálom. Előkaptam a crontabot, és beszúrtam ezt:

0 7 1-7,15-21 * 1 /usr/local/bin/script

Gondoltam ezzel végeztem is, de valami nem kerek, mert minden reggel lefuttatja :-(

A gugli találatok szerint is jól csináltam, van valakinek erre megoldása?