Segédprogramok

aspell forgatás linuxon windowsra

Fórumok

Sziasztok!

Egy window$ és mac alatt fejlesztett (és a linuxvonalon leállt) program (Scrivener könyvíró segédprogram) alatt az aspell elütésellenőrzője megy. Sajnos a support nem terjed ki odáig, hogy a középeurópai nyelvek mindegyikét kezelje, mert ott talán nincs piaca... Ilyenek a zárt forráskódú rendszerek meglátása sajnos (mint amilyen a Corel, Autodesk stb.).

Kérdésem az, hogy ha az aspell szótárállományát leforgatom linuxon, miért nem használható a keletkező hu.rws fájl a dózeren, vagy wine-nal futtatva a scrivener miért fagy ki az alábbi hibaüzenettel?

Unhandled Error: The file "C:/Program Files/Scrivener/Aspell/dict/hu.rws" is not in the proper format.
abnormal program termination

(Billdow$on a vin10 állítólag hibaüzenetet sem hagy, csak kifagy.)

Mi lenne a legjobb megoldás? Leforgatni az aspell szótárállományát dózeren? Ezt sajnos nem tudom megejteni, mert húsz éve nincs dózerem...

Biztos van valami megoldás

(A linuxon futó verzió innen tölthető le, persze magyar aspell nélkül)

mindmap, todo, kanban board izét keresek

Fórumok

Hali!

Valami olyan programot keresek, amivel kicsit jobban rendszerezni tudnám a feladataimat. Kíváncsi vagyok, van-e olyan, ami minden követelményt kielégít.

1) Fel akarok venni kategóriákat, azon belül hierarchiában további szinteken sokmindent. Képzeljetek el egy mind map toolt mondjuk. Vagy a KDEPim-nek volt része régebben egy program, amibe hierarchikus todo listát lehetett létrehozni. Nem tudom, most van-e régóta nem használom. Ahogy KDEPim-et sem.

2) A hierarchiában felvett "kártyákat" vagy "leveleket" más módon is szeretném csoportosítani és összekötni. Szeretnék cimkézni és szeretnék függést beállítani (úgy emlékszem, a KDEPim ezen vérzett el).

Természetesen ezeket értelmesen szeretném tudni használni pl. szűrésre vagy kiemelésre. Látni akarok mindent, ami mondjuk a foo és bar cimkékett viseli, vagy látni akarom az összes kártyát, ami az épp kiválasztott kártyától függ, vagy azt blokkolja. Ideális esetben nem csak a közvetlenül előzőt és következőt, hanem az odáig vezető kritikus útvonalakat, illetve az innen induló blokkolt útvonalakat szeretném tudni látni.

3) Nagyon szeretném, ha egyszerre tudna prioritási sorrendet, sürgősséget, határidőket és kötelezőséget is kezelni, bár jellemzően nem szokták tudni az eszközök az összeset. Szóval kibékülök vele, ha hiányzik erről a listáról ez-az. Nice to have. Kötelezőség és sürgősség kiváltható cimkékkel is, de relatív sorrend igazán jó lenne.

4) Szeretném a kártyákat egy kis boardon látni (hívhatjuk kanban boardnak is akár). Nem számítok sok oszlopra, mondjuk csak to-do, in-progress, done. Viszont fontos, hogy nem minden kártyát akarok látni itt, csak azokat, amiket kiválasztok, hogy a board-ra kerüljenek.

Ideális esetben valami webes szolgáltatásként nyújtaná ezt valaki ingyenesen (ne gyertek azzal, hogy ingyen nem ad senki szolgáltatást, mert sok olyan van, ahol magáncélra vagy ilyen-olyan korláttal ingyenes, cégeknek meg jópénzért megy). De ha így nem, azzal is kiegyezem, hogy itthon fusson egy "szerver" amit webes felületen elérek, vagy legyen egy standalone program (de akkor fusson Linux alatt, és nem ártana, ha KDE vagy Qt lenne).

+1 örülnék neki, ha ügyes mobil alkalmazása lenne, amivel mondjuk a board-ra kiválasztott dolgokat át lehet nézni, meg ilyesmi. Nem gond, ha nem tud a mobil app mindent.

Ha nem tudtok semmi egyebet javasolni, megcsinálom Jira alapon az atlassian cloudban, bár azért az eléggé másra van, és konfigurálnom kellene mezőktől kezdve automatizmusokon át szűrőket és reportokat, de ha jól nézem, menne. A hierarchia valószínűleg teljesen máshogy működne és butább lenne, mint amit szeretnék, de legalább megoldható.

Letöltenék webes form kitöltése után

Fórumok

Hali!

Van több weboldal, ahonnan adatot szeretnék letölteni.

Kézzel így megy:
1) megadom az URL-t a login oldalhoz
2) megadom a felhasználónevet és jelszót, submit
3) az betöltés után megjelenő URL végére a #defaultakármi helyére #valamit kell írnom
4) ki kell választanom néhány combobox-ból, hogy mit akarok letölteni, milyen formában, stb, Submit

A kérdésem az, hogy lehet-e ezt automatizálni. Ideálisan elkészítenék egy scriptet, és hetente egyszer meghívná a cron.

Elsőre wget/curl jutott eszembe, de ezeket csak arra használtam korábban, hogy URL-lel megadható tartalmat töltsek le. Nem hiszem, hogy képesek olyasmire, mint formokat kitölteni és elküldeni. Feltételezem, hogy valami olyan klienst keresek, ami egy script alapján végig tudja csinálni a lépéseket. https kapcsolatot nyit, eltárolja a sütiket, megvárja a válaszokat és amikor megjött az, amire várt, akkor olyan választ küld, amit a másik oldal megért.

Gondolom olyan robotra van szükségem, amik ellen a captcha szokott védeni egyes oldalakon. Ezen az oldalon nincs robot elleni védelem.

Elérhető ilyen scriptelhető robot, vagy ezt a hacker/spammer ipar egyedileg fejleszti minden egyes oldalhoz?

Selenium esetleg használható lenne erre?

Nincs Seleniummal semmi tapasztalatom, csak a kollégáim használták projekteken. Ha több eszköz is van, olyasmit keresek, amit egyszerű beállítani.

duplikált fájok keresése

Fórumok

Sziasztok!

A fájlrendszeren lévő duplikált (vagy adott esetben többszörösen szereplő) fájlokat szeretném megkeresni.

Mivel előfordulhat, hogy egy adott fájl különböző fájlnéven is előfordulhat, így a bájt szinten egyforma állományokat kell megkeresni.

Raspberry ráidó állomás tippek

Fórumok

Sziasztok,

1.)

Tud valaki olyan megoldást ami elfut egy PI3+ -on egy OpenMediaVault mellett, és hasonló funkciói vannak (lehet egyszerűbb) mint a  Rivendell (rádió állomás automatizáció)?
- próbáltam docker-el felrakni de nem kompatibilis.

A cél: hogy menjenek számok (mindenféle algoritmus szerint) és néha időzítve játsszon le egy adott médiát akár együtt.

2.)

Esetleg olyan megoldást is érdekel, amivel lehetne 2 media playert API-n keresztül vezérelni (play, stop, hangerő, stb.) és akkor megpróbálom a többi részét megírni.

player1.play('song1') ha vége következő számot kér callback/event stb.

és ettől függetlenül

pl.: player2.play('song2').volume(40)

 

Köszönöm.

Ticketing rendszer mobilra

Fórumok

Sziasztok,

Van egy nem IT-ban dolgozó cég, ahol a munkákat és azok "történetét" jó lenne tárolni.
Jelenleg egy Viber csoportban megy a kommunikáció: ezt csináltam ma, ennyi anyag fogyott, ilyen komplikációk voltak stb.

A kérdésem: van-e olyan ticketing rendszer mobilra, amibe fel lehetne venni az ügyfeleket, ahhoz ticketeket nyitni vagy egyszerűen csak egy ticket egy ügyfél és oda lehetne visszakereshetően leírni a dolgokat? Ha két év múlva vissza kell menni az ügyfélhez, akkor is egyszerűbb lenne.

Google táblázat jó lehet, de ha lenne valami konkrétabb az nem lenne rossz.

Fontos lenne, hogy képeket lehessen csatolni a leírásokhoz.
Jó lenne, ha mobil appon keresztül lehetne managelni.
Ne legyen pilótavizsgás.
Nem lenne baj, ha olcsó/ingyenes lenne.

üdv: redman

Rsync Win10 - nem hozzáférhető a fájl

Fórumok

Üdv!

Egyszer letöltöttem az rsync windows portját (3.0.4):

rsync  version 3.0.4  protocol version 30
Copyright (C) 1996-2008 by Andrew Tridgell, Wayne Davison, and others.
Web site: http://rsync.samba.org/
Capabilities:
    64-bit files, 64-bit inums, 32-bit timestamps, 64-bit long ints,
    socketpairs, hardlinks, symlinks, no IPv6, batchfiles, inplace,
    append, ACLs, no xattrs, iconv, symtimes

rsync comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software, and you
are welcome to redistribute it under certain conditions.  See the GNU
General Public Licence for details.

Adott a neten egy CentOS8 rsync szerverrel, ahonnan fájlokat rsyncelek le. Működik is szépen minden, de egy valami nem stimmel. A sync után a letöltött/frissített fájlok Windows alatt nem elérhetők. Pl. a TotalCMD-ben F3-al nem engedi megnézni egy szöveges fájl tartalmát (mert fogja egy folyamat..(?)). A fájlokat simán át tudom mozgatni egy másik mappába, majd a visszamozgatva már szépen megnyitható mindegyik fájl. Ez mitől van?

Folding@Home & Rosetta@Home (boinc) Coronavirus prozse'

Fórumok

Az imént hívták fel a figyelmem, hogy folding@home-ék mindenestül ráálltak a Coronavirussal kapcsolatos szimulációkra. Akit érdekel, azoknak itt van néhány link:

- https://foldingathome.org/2020/02/27/foldinghome-takes-up-the-fight-aga…

- https://foldingathome.org/2020/03/10/covid19-update/

- https://github.com/FoldingAtHome/coronavirus - ide mindent felpakolnak, ami kutatóknak érdekes lehet

- https://foldingathome.org/start-folding/

Az "Any" disease-t választva Linuxos gépen még nem-koronavírusos projekt jött le, de Windows-oson a cpu és a gpu slotra is az érkezett. A github leírás szerint GPU-s "számológépek"-et nagyon várnak.

Nemrég a BOINC -os hasonló Coronavírusos történetre, a Rosetta-ra világítottak rá, ő itt található: http://boinc.bakerlab.org/rosetta/

Lynx self-signed cert ignore

Fórumok

Üdv!

A lynx-nek hogy lehet megadni, hogy a self-signed certeket ne figyelje? (CentOS8)

A neten azt olvastam, hogy a /etc/lynx.cfg fájlban:

ENABLE_LYNXRC:FORCE_SSL_PROMPT:ON / OFF

Nincs hatással a lynx-re... mindig kiírja, hogy "self-signed certificate chain - Continue? (n)"

de nem lehet y [yes]-t nyomni.

Alkalmazások megnyitásának, átváltásnak megakadályozása

Fórumok

Üdv!

Van olyan szoftver, ami lehetővé teszi, hogy csak adott alkalmazás legyen használható, más alkalmazás nem?

Konkrétan csak a böngészőt kellene engedi a felhasználónak (vizsgázónak), semmilyen más alkalmazás nem indítható és ne is tudjon átváltani más alkalmazásra (pl. ALT+TAB).

(Találkoztam már olyan szoftverrel, amiben ez le volt programozva, a felhasználó csak az alkalmazást tudta használni a kilépésig.)

 

(környezet: Win10)