Offtopic

WHMCS - SimplePay modul

Fórumok

Sziasztok!

A témában valaki már esetleg alkotott valamit? Megörököltem egy WHMCS-t a régi OTP-s fizetési modullal, amit igen gyorsan kellene lecserélni Simple-re. Persze játszik h. megírom a doksi alapján, de az is egy opció lehet h. valakitől esetleg megvenném, ha már létezik ilyen modul.

Jöhet infó privátban, kommentben, bármiben :)

Köszi szépen!

Zoli

Állás hirdetés feladás hatékonyan

Fórumok

Sziasztok.

Felmerült hogy alkalmazottat keresnék ismét egy nagyon kicsi vállalkozásba, és szembesültem azzal, hogy míg pár éve ingyen volt ez, ma a jófogás egy 3 hónapos megjelenésért 20000Ft -ot szeretne érte mindenkitől. Hát nekem ez hideg zuhany volt, de hát visszahozza az alkalmazott, így a tovább gombra kattintva (igaz keserű szájízzel) de feladtam a hirdetést.

A gyors hirdetés feladás után gondolkodtam, hogy 20-ért feladni nem gond a hirdetést, ha jelentkeznek is rá, és még fel is vettem valakit. De átalakult a munkaerőpiac a pár évvel ezelötthöz képest és folyamatosan változik. Simán lehetséges hogy "felesleges" volt a hirdetés. Facebookon találkoztam még ilyen hirdetésekkel, ott még nem néztem utána, hogy hogyan kell, miként találnak rá és mennyi. Tömeg oldalakat megnéz valaki (pl. Professional.hu), amiket a google első oldala kiad? Érdemes ezekkel foglalkozni? És mi van még ezen túl lehetőségként? Mit tudnátok a hatékony hirdetéshez tanácsolni? 

 

Garázskapu mozgatómotor végállás detektálás

Fórumok

Van egy Hörmann garázskapum, hozzá egy ezer éves mozgatómotor (állítólag soha nem volt használatban, a pincében volt eldobozolva, úgy örököltem meg), a típusa ECOSTAR VDE 0700.

Első naptól kezdve csinálja, hogy ha felnyitom a kaput, és engedem elmenni a teljesen kinyitott állásig, akkor az ilyen 100%-ig történő felnyitás után következő első lezárás esetén magától belekezd egy nyitásba is kb. a teljes nyitás 20%-ig, ahol viszont megáll. Utána ha ebben a 20%-osan nyitott állapotban visszazárarok, akkor már megáll rendesen a lezárt állapotban.

A workaround az, hogy le kell stoppolni a remote-al a nyitást kb. 90%-nál, ilyenkor a visszazárás megáll a megfelelő végállapotnál.

Tippem, h. a szerelő szarul állította be a végállást, ezért nem érzékeli rendesen ha hagyom neki végig futni a nyitást 100%-ig. Megolvastam már a manualját, de nem bírtam rájönni belőle hogy a túróba szokás az ilyen kapumozgató motorokat újratanítani, vagy a paramétereit megbabrálni.

Műanyag gombok ragasztása/szilózása/egyéb lehetséges javítása (3D nyomtatás)

Fórumok

Itt egy kép (kattintásra megnő: 2280x1280, 1.8 MB)), amin látszik, hogy mit szeretnék javítani/javíttatni:

Amint a képen látszik, a függőleges műanyag lapkán ültek ezek a gombok és a fül amivel csatlakoztak, az törött le két gombnál (bal alsó sarki rekesz jobb oldali és jobb felső sarki rekesz jobb oldali). Hogyan lehet ezeket javítani? Van valaki aki ilyesmivel foglalkozik? Akinek valami ötlete van, megköszönöm, ha megosztja.

Lakás renováláshoz szakembereket keresek

Fórumok

Ha nem fér bele a moderálásba, mehet a levesbe.

Október-november magasságától keresnék Budapesti panellakás felújítási munkálataira ezermestert, generál kivitelezőt, mágust, csapatot vagy szabadúszót. Ha te vagy családtagod ezzel foglalkozik, vagy csak ismersz egy céget aki korábban neked dolgozott és elégedett vagy, kérlek add meg nekem a kontajtját...

A lényeg hogy felmérni, együtt tervezni kell, időt és költséget becsülni, majd végrehajtani: villanyszerelés (ha kell), festés, burkolás, bútor építés (konyha), vízszerelés, zuhanykabin építés, ajtó-ablakcsere (ha kell), klíma beszerelés (ha kell).

Elutazás - hogyan és hová?

Fórumok

Pár hónapon belül szeretnék kiszakadni Budapestből, mondjuk 5-10 napra. Legyünk pesszimisták, mondjuk azt, hogy a COVID-19 miatt nem hagyhatom el az országot, mert megint valami bazi nagy lezárás van. Az egyetlen merev feltételem az, hogy egyedül szeretnék lenni valahol, tehát család, barátok, ismerősök, kollégák nélkül. A helyi személyzet nem érdekes. Saját kútfőből azt mondanám, hogy felmegyek (mondjuk) a szallas.hu-ra, ott beállítok mindenféle filtert, majd az eredményeket értékelés szerint csökkenő sorrendbe rendezem, és a top n darabból random kiválasztok egyet. Ha túl közel van Budapesthez (vagy pont Budapest), akkor goto 10, és választok másikat.

Lehet ezt értelmesebben és célszerűbben csinálni? Ha igen, hogyan? Ha elhagyhatom az országot, akkor hogyan? A célhely szempontjából semmilyen preferenciám nincs, csak az, hogy ne legyen Budapest.

Infrafűtés tapasztalatok

Fórumok

Üdv!

Az infrafűtést nézegetem, érdekelnének a tapasztalatok (beruházási költség, termosztát, fogyasztás...stb.).

Nézegettem több oldalon: https://infra-futes.hu, https://futespiac.huhttps://futesuzlet.hu, https://infrafutesbolt.hu/arlista-meretezes ...stb.

 

Most csak kiegészítő céllal nézegetem, pl. "infra fűtőszönyeg" v. infrapanel

 

(update: 08.15)