HP Z400 ide ahci?

Fórumok

Sziasztok

Tudom, workstation de Xeon processzor van benne és RAID vezérlő.Tegnap előttre  kellene feltelepíteni rá egy Windows 7-et, de habár mondták hogy az ide beállítást állítsam át ahci-re, de hogyan kell?

A BIOS sima HP hagyományos, kibővítve. A  Storage / Device configuraton-nál default values SATA deafult-ot -t ír ki, ami nem változtatható meg, csak almenüben a.Multisector transfer, Transfer mode, ami irreveláns sztem.

Storage / Storage options-nél a Sata emulastion az Raid+AHCI, szintén nem változtatható meg. ha nyilat nyomok rá, akkor belép egy almenübe, Storage Options -nél IDE szerepel , ami szintén fix, semmivel  sem változtathatól. Talán ezt kellene átállítani AHCI-re.

Próbából feltelepítettem egy másik régi  intel chipsetes gépre a W7-et, előszört AHCI módban hagyva a BIOS-t, persze úgy nem indult. Visszatettem a próba gépbe, regeditbe atállítottam az msahci-t 0- ról 3-as értékre, majd kikapcs, vissza a "szerverbe. Persze hogy így se indul.  Szinte minden változtatásnál eltűnik a merevlemez a boot menüből, defaultot nyomva visszajön de sehogy sem bootol. Indítási javítás se javítja meg.

Hol kell kikapcsolni a RAID módot, illetve a telepítőt Rufus vagy etc-vel kellene megírni? Easy2boot programot használok , mert egyik gép se UEFI -s. Csak az iso fájt kell a megfelelő könyvtárba másolni, máskor ez mindíg működött hagyományos BIOS-nál. Kezdek szétesni.

 

Köszönöm