Howdy: Arcfelismeréses azonosítás/feloldás Linuxon

Címkék

Érzékeny adatokat tartalmazó rendszereken nem biztos, hogy érdemes használni, de biztos találnánk olyan felhasználási területet, ahol értelmesen lehetne alkalmazni. Linux disztribútorok alapból nem szállítják, így kézimunkával kell felgyúrnia gépére annak, akit érdekel. A régi időket idéző hackeléshez HOWTO itt.

Hozzászólások

Ez az a fícsör amit sosem értettem. Mennyivel jobb ez, mint egy ujjlenyomat olvasó? Igaz PC -n azt sem használom, elsősorban mert a notebookot sokszor lecsukva tartom, így macera hozzáférni. Ha esetleg a képernyő hátán lenne mondjuk jobb oldalt, egyszerűbb lenne az élet.

Oké, fogyatékossággal élőknek, vagy olyan helyen ahol a kezek foglaltak (szerviz?) hasznos lehet. Persze miért is ne legyen ilyen is...

Speciális helyen tudom elképzelni az arcfelismerést, ahol mondjuk, mindkét kéz általában foglalt (vendéglátóipar/kereskedelem), ahol a kassza miatt azonosítani kell az usert, de a hosszú jelszavakat nem akarják gépelni, a mindenféle kártyákat meg tokeneket pedig nem akarják elhagyni.

trey @ gépház

mindkét kéz általában foglalt (vendéglátóipar/kereskedelem), ahol a kassza miatt azonosítani kell az usert, de a hosszú jelszavakat nem akarják gépelni, a mindenféle kártyákat meg tokeneket pedig nem akarják elhagyni.

Plusz, manapság nem ritka, hogy gumikesztyűben dolgoznak, így az ujjlenyomat sem opció. 

trey @ gépház

Plusz, manapság nem ritka, hogy gumikesztyűben dolgoznak, így az ujjlenyomat sem opció. 

És az arc háromnegyedét takaró maszkban (ha helyesen van használva) :D

Akkor marad a retina scanner a vendéglátósoknak (vagy a token ami maszkban és kesztyűben is működik)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Bár jogos a két pont, de azért én olyat már láttam, főleg mostanában, hogy a laptop beépített z̵a̵j̵g̵e̵n̵e̵r̵á̵t̵o̵r̵a̵ webkamerája helyett, ami ráadásul oldalról mutatna, ha fel lenne nyitva, valaki beszerez egy normális webcamet. Hiszen pl nem akarja felnyitni a laptopot.

sikerült szereznem brio-t: nem a 4k benne a trúváj, le is tojnám ha csak ez lenne benne a nagy dolog. Hanem a low light képessége köröket ver a többi hasonló kategóriás eszközre, már ezért megéri kopróbálni, ha nincs jó megvilágítású helység ahonnan hadználnád.

Szerkesztve: 2020. 09. 01., k - 21:09

"Érzékeny adatokat tartalmazó rendszereken nem biztos, hogy érdemes használni,..."

Így van, a  szerzője sem ajánlja, sőt (A note on security)! Viszont ha alacsonyabb biztonság mellett is, de egy tök kényelmes megoldás ha gyakran kell sudozni pl.

Szaladsz a budi felé eltorzult arccal és nem ismer fel a kamera, próbálnál ujjlenyomatot nyomni de pont olajos a kezed és egyikben a budi papír a másikban a telefon :D

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.