( uzsolt | 2010. 04. 11., v – 17:21 )

Köszi, hogy az egész világ környezetszennyezését rám próbálod fogni :P
Ez nem "Linuxékon" múlik. A mai emberek számottevő része mindig a legjobbat, a legújabbat akarja mindenből venni. Mindegy, hogy a régi működik-e vagy se. Amolyan "verzióbuziság". Erre egyik legjobb példa szerintem a mobiltelefon. Egyre többet tudnak, ergó sok ember azt hiszi, hogy neki erre szüksége van, hogy fényképezzen a telefonjával, hogy rádiózzon, hogy empéhármakat hallgasson rajta, hogy képernyővédője legyen rajta, stb. A régi meg, mikor teljesen jól működik, megy a "kukába".
Sok olyan ember van egyébként, aki a "régi" gépével teljesen elégedett, és nem is cseréli le addig, amíg be nem adja a kulcsot (mármint a gép ;)). A gépek fejlődésével az operációs rendszerek (és a grafikus felületek) is fejlődnek, a parasztvakítás terén is. Valamint a játékok is hasonló ütemű hardver-növekedést "írnak elő".
Elárulom: szüleim gépe az én "régi gépem". Egy Celeron 266 MHz-es gép. Egy linuxot telepítettem rá, böngésznek, szöveget szerkesztenek. Teljesen jól megy nekik, meg vannak vele elégedve. Nem olyan gyors, mint egy egymillió gigaherces micsoda-csuda, de nekik teljesen megfelelő. Szöveget szerkeszteni meg nem OOo-val, hanem abiword-del szoktak. Azóta vettem egy 2GHz-es cerkát, meg egy pályázat keretében egy laptopot kaptam (ami már kóreduó meg mittoménmégmi). Tehát nehogy a gépmániás pistikék közé sorolj ;)