( uid_2783 | 2009. 12. 05., szo – 12:05 )

nem kifejezetten az a jó kommunikáció. erre azt tudom mondani, hogy nyilván nem buziznak hetente hírekkel, azt az energiát inkább a fejlesztésre fordítják, ellentétben pl az ubuntuval.

ubuntuéknál ha valaki taknyot tüsszent a monitorra, azt is hírként közlik, akkora vircsafttal, hogy ihaj.

továbbá felhívnám szíves figyelmedet arra a tényre, hogy amíg az általatok favorizált ubuntut, opensuset, redhatot több ezren fejlesztik eszetlenül/fejetlenül, addig ezeket az ungarise Linuxokat egy ennél sokkal kevesebb tábor, akiknél az információ áramlás megvan, így nem keresztbe fejlesztenek. ezért van az, hogy lehúzod a legfrisebb változatot az ubuntuból, és már telepítésnél adódnak olyan problémák, amik miatt valamit hegeszteni kell azért, hogy végre felmásszon, vagy működjön. (lásd ethernet, vga, audio témák főként.)

lehet röhögni azon, hogy egy-egy Linuxot a gyártója mennyire kommunikál, vagy mennyire jól kommunikál, de ez a közösség nem arról szól (elviekben) hogy egymást gyalázzuk, pont ellenkezőleg, itt kellene igazán tolni előre ezt a szekeret, ha másért nem is, akkor azért mert magyar fejlesztés.

Ha Te, mint a hup vezéregyénisége így vélekedsz, akkor az az egész hup társaságra érvényes ? Nem lehetne inkább, hogy mailben érdeklődj az uhuról, a körülötte lévő csendről, s azt publikáld ?
miért érzem azt, hogy a hup.hu kezd elmenni a distrowatch irányába ? pont ezért vaze, mert Te is, meg még sokan mások is így állnak dolgokhoz.

Végülis kritizálni mindenki tud, de hogy bárki egy kurva bitet is segítsen, vagy a tesztelés bármely folyamatába részt vegyen, azt már szinte senki, mert ubuntu a király.

köszönjük a "hivatalos állásfoglalást".

SZERK: várom a további nyitott kérdésekre is a választ, nem csak a kommunikációval kapcsolatban.

--
Sony Vaio &