A gorilla táplálkozás tekintetében a leginkább növényevő, fő tápláléka egyes csalánfélék.
A majmok közül a csimpánzok, orángutánok is előszerettel vadásznak. Csimpánzok közül a nőstények használnak botokat hússzerzéshez.
Csak némi kiegészítés a hús tárolási és elkészítési módokhoz:
A hús tárolása ezer évekre visszamenő kezdve a legegyszerűbb szárítással, sózással, füstöléssel. Európai területeken már az ókorban használták a salétromot a hús rohadásának a megakadályozására.
Az ember képes megemészteni a nyers húsféléket. Pl. az inuitok is nyersen eszik a fókát és a halat. de a japánok is nyersen eszik a sushit.
A főzéshez kacsolódó első tárgyi emlékeink ie. 550000 és 300000 datálódó Homo erectus leletek, amelyeknél a tüzet elsődlegesen sütésnél alkalmazták. Az első cserépedényeket a középső kőkor végén kezdték tömegesen használni és ekkor jelent meg a főzés és a fermentálás is. (Innen kezdősik a sörfőzés is.)
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "