( tombenko | 2009. 03. 23., h – 19:09 )

Na, most itt válaszolnék sokmindenre.
mash - 1: Nem szeretek mártírkodni. Egyszerűen az ilyen fellengzős, elkenő dumát nem bírom. Képzeld, tudom, milyen egy ápolónő munkája, és képzeld, nem tőle sajnálom a fizetését. Sőt, senkitől sem. Inkább a szakma becsületét kevestellem. Valóban, vannak balfasz tanárok, akik abszolúte nem erre a pályára illenek. De az az érvelés, amit használsz inkább alkalmas a diszkriminációra, azaz számomra eléggé ellenszenves.
_Franko_ -1: A második kérdéssel egyetértek. Az első esetében azért tényleg szükséges megkülönböztetni, mire vonatkozik a kérdés. Egy sárga csekk kitöltését tényleg gáz megkérdezni.
mash - 2: Hozzám is jöttek informatikai tanácsért gazdaságisok. Ők a start menüt nem találták. Akkor most a gazdaságisok is mindannyian ostobák? A váltásról pedig, mint már mondtam: a tanárnak rendkívül szűk lehetőségei vannak a váltásra. A diplomás munkanélkülieknek a legnagyobb része, röhelyes, de tanári végzettségű. Mert más munkakörben egyszerűen nem lehet őket elhelyezni. De még egyszer mondom: nem pénzért rinyálok - megbecsülésért. A főiskolára ne vegyenek fel minden isten barmát? Akkor lehetővé kell tenni, hogy a pályára túljelentkezés legyen, mert csak így van miből válogatni. Gondolkozz: Ha a főiskola meghirdet 20 helyet, és van 10 jelentkező, vajon fognak válogatni? Mert körülbelül ilyen a tanári képzés, különösen a természettudományos képzés aránya. És vegyük hozzá, hogy a tanári képzés amolyan úszógumi jellegű, mert oda az előbb említettek miatt aki jelentkezik, bekerül, viszont akinek van képessége rá, az alkalomadtán átjelentkezik más szakra, mondjuk amire eredetileg is ment volna. Kik maradnak így tanárok? Akik semmire sem alkalmasok, meg az a pár elkötelezett emberke. Ha most még ennél is lejjebb engeded a fizetést, szerinted ki marad?
Egyébként nem csak a tanárok fizetését találom kevésnek. De attól tartok, ez téged akkor sem fog meghatni. Remélem, kellemesen csalódom.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel