A mű az, amikor valamit utánoznak valamilyen teljesen más anyagból - általában olcsó hulladékból készült - vegyipari eljárással.
Akkor ezek alapján a legtöbb növényi alapanyagból készült élelmiszer nem mű, hanem igazi. Miért mű neked a növényi zsírból készült tejfölszerű anyag?
Elismerem a vívmányokat, hogy a vegyipar segít jobban eltarható élelmiszereket készíteni és sokak ehetnek valami olcsót, hogy ne haljanak éhen. De sokszor hamisítás, félrevezetés és profithajhászás megy csak.
Hol látod a hamisítást? Tényleg nem értem.
Az évtizedek alatt a legtöbb élelmiszerben, amikor receptet váltottak, az azt jelentette, hogy lecserélték olcsóbb, valamivel rosszabbra valamelyik összetevőt.
Ez se igaz, így generálisan. Igen, vannak ilyen esetek. De amikor valaki visszasírja a 90-es évek vizes kiflijét, aztán megkapja pont ugyanazt, akkor legörbül a szája, hogy milyen szar, mert neki nem a vizes kifli hiányzik, hanem a fiatalsága, amikor a vizes kifli szar volt, de ő fiatal volt. Végtelen sok ilyet csináltak, hogy elővették a 30 éves receptet, aztán kiderült, hogy az szar. Akkor volt egyféle szar kenyér, most vehetsz ezerfélét. Szarabb? Lófaszt szarabb, sokkal jobb a pékség jelenleg, mint régen.
Ettől még létezhet pozitív változásos csere is, de nem ez a jellemző.
Általánosságban a pozitív változás jellemző.
Azt is tudom, hogy aki sosem ehetett "jót", az nem tudja, hogy létezik jobb is, mint amit a pofájába nyomnak.
Segíts már, a nyolcvanas években te például hol ettél jó kenyeret?