( _Franko_ | 2025. 04. 21., h – 16:38 )

Igen, ez így van, nem a szín a lényeg, de a hagyományos módszer is működik, csak drágább és jobban oda kell figyelni.

A "hagyományos" módszerrel a kolbászbetegséget kockáztatod, annyira elterjedt volt a nátrium-nitrit használata előtt, hogy a betegség és a később felfedezett baktérium is a kolbászról kapta a nevét.

Az összes tatosítószerről van tanulmány, hogy mennyire nem káros, de valamiért mégis csak vannak "civilizációs" betegségek.

Mindenről van tanulmány, semminek nincs csak előnye, mindennek van hátránya is. Ahogy vannak "civilizációs" betegségek, úgy vannak "civilizációs" gyógyszerek is, illetve vannak olyan betegségek, amelyektől megvéd ez a civiliáció. Nyilván meg lehet szabadulni a civilizációtól, csak akkor jönnek a betegségek is, nem lehet csemegézni, hogy csak az előnyöket választod. Ha nincs civilizáció, akkor 5-7 gyerekből 2-3 fog felnőni, aztán nekik nem lesz "civilizációs" betegségük, akik meghaltak, azoknak sem. Ez is egy út.

Ahogy én gondolom, nincs szükség méregkeverőkre az élelemhez.

A kolbászbetegség mérgét hova számítod?

Mindent megad a természet amire szükségünk van, kemikáliák és modern élelmiszeripar nélkül is.

Nem, nem ad meg mindent a természet, illetve a természet ad mérgeket is bőven, amelyektől meg lehet halni. Ha nem kezeled a gabonát, akkor például az anyarozs eléggé veszélyes, az ókortól egészen pár száz évvel ezelőttik egész falvakat irtott ki egy-egy anyarozs fertőzés. Melyik a jobb? Növényvédő szerrel kezelni a rozst vagy kockáztatni, hogy tömegek halnak bele a természetes rozs használatába?

Szóval szerintem a minőség a lényeg és nem a különféle csodadiétás módszer.

Most akkor mégse a természetes? Lehet ipari a minőség? :D